Προγραμματίστε αναρτήσεις στο Facebook, απόκρυψη κατάστασης στο διαδίκτυο και άλλα [Jailbreak]

Όταν η εφαρμογή Facebook άρχισε να παίζει αυτόματα βίντεο, το συλλογικό γκρίνια που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο ήταν περισσότερο από κατανοητό, αλλά οι χρήστες έσπευσαν να βρουν την επιλογή στις ρυθμίσεις της εφαρμογής που τους επέτρεπε να απενεργοποιήσουν την αυτόματη αναπαραγωγή. Με το Facebook, αν δεν είναι ένα πράγμα, είναι άλλο. Συμμετάσχετε στην εφαρμογή Facebook Messenger και ίσως η λίστα με τα πράγματα που δεν σας αρέσουν μεγαλώνει. Το BluePill είναι ένα tweak της Cydia που διατίθεται στα αποθετήρια BigBoss και Insanelyi που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε πολλές ενοχλητικές λειτουργίες τόσο στο Facebook όσο και στο Facebook Messenger. Σας επιτρέπει να ξεκλειδώνετε μια επιλογή προγραμματισμού αναρτήσεων για τις ενημερώσεις κατάστασής σας και καταργεί το όριο των έξι φωτογραφιών για την κοινή χρήση φωτογραφιών, αποκρύπτει την κατάστασή σας στο διαδίκτυο, καταργεί το “Seen” από τα μηνύματα και πολλά άλλα.

  Πώς να συνδεθείτε στο Facebook από την υπογραφή σας στο Gmail

Μόλις εγκατασταθεί, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε BluePill. Οι ρυθμίσεις του tweak για την εφαρμογή Facebook και την εφαρμογή Messenger είναι ξεχωριστές. Για την εφαρμογή Facebook, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης, η οποία θα αποκρύψει τη γραμμή κατάστασης όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Messenger, εξακολουθείτε να διαβάζετε τα μηνύματά σας στην ίδια την εφαρμογή Facebook. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την απόδειξη ανάγνωσης καθώς και την ένδειξη πληκτρολόγησης (ένα ή και τα δύο) και να προσθέσετε χρονικές σημάνσεις για το πότε στάλθηκε κάθε μήνυμα αντί να βλέπετε μόνο ένα για όλα αυτά. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για διακοπή της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο και για αναπαραγωγή πολυμέσων πάντα σε HD. Για να ενεργοποιήσετε την επιλογή προγραμματισμού αναρτήσεων, ενεργοποιήστε τις Επιλογές υπαλλήλων. Μετά από αυτό, μεταβείτε στην εφαρμογή Facebook και πατήστε την καρτέλα Περισσότερα. Κάντε κύλιση μέχρι κάτω μέχρι να δείτε τις Εσωτερικές ρυθμίσεις.

  Πώς να δημιουργήσετε τολμηρό κείμενο στο Facebook

Ενεργοποιήστε την Προγραμματισμένη δημοσίευση και θα δείτε ένα κουμπί ρολογιού στο πλαίσιο κατάστασης και μπορείτε να επιλέξετε πότε θα αναρτηθεί.

Το BluePill τροποποιεί κάποιες παρόμοιες επιλογές για την εφαρμογή Messenger. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε λειτουργία μυστικότητας, να αποκρύψετε τη μπλε γραμμή ανακατεύθυνσης, να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης και την ένδειξη πληκτρολόγησης και να παρακάμψετε το όριο των έξι φωτογραφιών για να στείλετε όσες φωτογραφίες θέλετε.

Από πλευράς χαρακτηριστικών, αυτό το tweak καλύπτει όλες τις βάσεις. Ελάχιστα απομένει και η δυνατότητα προγραμματισμού ανάρτησης το ξεφεύγει από το πάρκο. Η λειτουργία αναρτήσεων χρονοδιαγράμματος είναι μόνο ένα από τα πολλά πράγματα που μπορείτε να τροποποιήσετε από την επιλογή Εσωτερικές Ρυθμίσεις που ξεκλειδώνει το BluePill. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το διάστημα ανανέωσης για ροές μεταξύ άλλων. Το μόνο που λείπει είναι ένας τρόπος να κάνετε την εφαρμογή να εμφανίζει πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στην καρτέλα Ροή ειδήσεων αντί για την κορυφαία δραστηριότητα.

  Πώς να κρύψετε τα likes στο Facebook