Πώς να φορτίσετε τις Εφαρμογές Google σας με τον Επεξεργαστή Σεναρίων

Εάν χρησιμοποιείτε τις Εφαρμογές Google, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν τις χρησιμοποιείτε σε πλήρη έκταση. Με το Σενάριο Εφαρμογών Google, μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένα μενού και διαλόγους, να γράψετε προσαρμοσμένες λειτουργίες και μακροεντολές και να δημιουργήσετε πρόσθετα για να επεκτείνετε τα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα και τις Παρουσιάσεις Google.

Τι είναι το σενάριο Εφαρμογών Google;

Το Google Apps Script είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης που βασίζεται σε σύννεφο για τη δημιουργία προσαρμοσμένων, ελαφρών εφαρμογών ιστού. Μπορείτε να δημιουργήσετε επεκτάσιμες εφαρμογές απευθείας μέσα στο πρόγραμμα περιήγησής σας που ενσωματώνονται αβίαστα με τα προϊόντα Google.

Το Apps Script χρησιμοποιεί τη γλώσσα JavaScript και συνδυάζει την εξοικείωση της ανάπτυξης ιστού και των προϊόντων Google σε ένα μέρος, καθιστώντας το ένα τέλειο εργαλείο για την προσαρμογή εφαρμογών για την επιχείρηση, τον οργανισμό σας ή απλώς για την αυτοματοποίηση κοσμικών εργασιών.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη και το Avatar στο Google Stadia

Μπορείτε να δημιουργήσετε δύο τύπους σεναρίων με το Google Apps Script:

Αυτόνομο: Αυτά τα σενάρια δεν δεσμεύονται σε καμία υπηρεσία—όπως Έγγραφα Google, Υπολογιστικά φύλλα ή Παρουσιάσεις. Μπορούν να εκτελούν λειτουργίες σε όλο το σύστημα, κάτι σαν μακροεντολές. Δεν είναι ιδανικά για κοινή χρήση με ένα ευρύτερο κοινό, επειδή πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον κώδικα για να τα χρησιμοποιήσετε. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την αναζήτηση αρχείων στο Drive για αρχεία με συγκεκριμένα ονόματα ή το να δείτε ποιος έχει πρόσβαση στα κοινόχρηστα αρχεία και τους φακέλους σας στο Drive.
Δεσμευμένο: Αυτά συνδέονται με ένα αρχείο Έγγραφα, Φύλλα, Φόρμες ή Παρουσιάσεις Google. Τα δεσμευμένα σενάρια επεκτείνουν τη λειτουργικότητα ενός αρχείου και εκτελούν ενέργειες μόνο σε αυτό το συγκεκριμένο αρχείο. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την προσθήκη προσαρμοσμένων μενού, πλαισίων διαλόγου και πλευρικών γραμμών σε μια υπηρεσία ή ένα σενάριο που σας στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email κάθε φορά που αλλάζει ένα συγκεκριμένο κελί σε ένα Φύλλο.

  Πώς να προσαρμόσετε τις ώρες ησυχίας, τώρα Focus Assist στα Windows 10

Εάν δεν γνωρίζετε πολύ JavaScript ή ίσως δεν το έχετε ξανακούσει, μην το αφήσετε να σας τρομάξει από το να αναπτύξετε ένα δικό σας σενάριο. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Apps Script, καθώς παρέχει α πληθώρα εγγράφων και παραδειγμάτων για να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Παρακάτω είναι μερικά απλά παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς λειτουργούν.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αυτόνομο σενάριο

Τώρα που ξέρετε τι είναι, ας προχωρήσουμε και δημιουργήστε το πρώτο σας αυτόνομο σενάριο. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα δείγμα κώδικα από την Google για να μας βοηθήσει να ρίξουμε το μπαλάκι και θα παρέχουμε εξηγήσεις στις γραμμές κώδικα εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το GoogleScript ή το JavaScript.

  Πώς να βελτιώσετε την ορατότητα του δείκτη του ποντικιού στα Windows 10

Προχωρήστε στο Σενάριο Εφαρμογών Google. Στην επάνω αριστερή γωνία, κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Νέο σενάριο».

Ένα νέο έργο χωρίς τίτλο ανοίγει με μια κενή συνάρτηση μέσα, αλλά επειδή χρησιμοποιούμε δείγμα κώδικα από την Google, μπορείτε να προχωρήσετε και να διαγράψετε όλο το κείμενο στο αρχείο.

Σημείωση: Για να λειτουργήσει αυτό το σενάριο, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google.

Αφού διαγράψετε τον κώδικα που είναι προφορτωμένος στο αρχείο, επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:

//Initialize your function
function createADocument() {

// Create a new Google Doc named 'Hello, world!'
var doc = DocumentApp.create('Hello, world!');

// Access the