Πώς να μεταφέρετε το προφίλ σας Netflix σε άλλο λογαριασμό

Το Netflix είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ροής στον κόσμο με περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν. Αλλά η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί και η εταιρεία έχασε ακόμη και έναν τόνο συνδρομητών το 2022, λόγω του ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Disney+, το HBO Max, το Apple TV Plus και άλλοι. Για να το διορθώσει αυτό, το Netflix εργάζεται τώρα ενεργά στο πρόβλημα κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης της πλατφόρμας του για την εξάλειψη των freeloaders, ωθώντας τους να κάνουν πόνυ και να αποκτήσουν τους δικούς τους ξεχωριστούς λογαριασμούς. Ή, μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν ένα μικρό ποσό για να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο λογαριασμό με πριν και να υπολογίζονται ως μέλη αυτού του νοικοκυριού. Για όσους επιλέγουν το πρώτο και αποκτούν τους δικούς τους λογαριασμούς, το Netflix έχει εισαγάγει μια νέα λειτουργία “μεταφοράς προφίλ” για να μην σας αφήνει ξεκούραστους και ψηλούς. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να μεταφέρετε το προφίλ σας Netflix από έναν υπάρχοντα λογαριασμό σε άλλο λογαριασμό. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να μετακινήσετε το προφίλ σας στο Netflix και να διατηρήσετε ανέπαφες τις προτάσεις σας.

Μεταφορά προφίλ Netflix σε άλλον λογαριασμό (2022)

Έχουμε εξηγήσει κάθε περίπλοκη λεπτομέρεια της νέας δυνατότητας μεταφοράς προφίλ στο Netflix σε αυτόν τον οδηγό. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να επιτρέπετε τις μεταφορές προφίλ στον λογαριασμό σας, έχουμε επίσης μοιραστεί πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα για να πλοηγηθείτε στην ενέργεια που θέλετε να εκτελέσετε όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα.

Ποια είναι η λειτουργία “Προφίλ μεταφοράς” στο Netflix;

Η προσθήκη στο βαρύ τεχνολογικά οπλοστάσιο του Netflix έρχεται με τη μορφή μεταφορών προφίλ. Αυτή η δυνατότητα, που κυκλοφόρησε στα μέσα Οκτωβρίου 2022, έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους χρήστες να δημιουργήσουν έναν νέο λογαριασμό χωρίς να χάσουν το πολύτιμο ιστορικό παρακολούθησης και τις συστάσεις τους. Όπως περιγράφει μια επίσημη ανάρτηση ιστολογίου, το Profile Transfer είναι «μια δυνατότητα που επιτρέπει στα άτομα που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας να μεταφέρουν ένα προφίλ — διατηρώντας τις εξατομικευμένες προτάσεις, την προβολή ιστορικού, τη λίστα μου, αποθηκευμένα παιχνίδια και άλλες ρυθμίσεις — όταν ξεκινούν το δικό τους [Netflix] ιδιότητα μέλους.”

Η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Netflix σε όλο τον κόσμο. Αλλά γιατί το Netflix χρειάζεται μια δυνατότητα μεταφοράς προφίλ, ρωτάτε; Λοιπόν, υπάρχει μια διπλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Πρώτον, το επίσημο σκεπτικό που έδωσε το Netflix για την ύπαρξη της δυνατότητας μεταφοράς προφίλ είναι 100% έγκυρο. Δεν θέλετε να μοιράζεστε έναν λογαριασμό όταν μετακομίζετε νοικοκυριά, τερματίζετε μια σχέση ή όταν παραλίγο να σας αποκλείσουν από λογαριασμό άλλου. Δεύτερον, το πρωταρχικό κίνητρο για την εταιρεία να προσθέσει μια τέτοια δυνατότητα είναι να καταπολεμήσει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης μεταξύ φίλων και οικογένειας.

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι θα σας ζητήσει να πληρώσετε πρόσθετες χρεώσεις για να μοιραστείτε έναν λογαριασμό με άλλους εκτός του νοικοκυριού σας. Και αν δεν είστε διατεθειμένοι να το κάνετε αυτό, όσοι μοιράζονται έναν λογαριασμό μαζί σας πρέπει να αποκτήσουν μια δική τους συνδρομή στο Netflix. Έτσι, τελικά, ο στόχος της δυνατότητας μεταφοράς προφίλ είναι να δώσει στους χρήστες έναν τρόπο να διατηρήσουν τις συστάσεις και τα likes τους όταν αναγκάζονται να πληρώσουν χρήματα για έναν νέο λογαριασμό. Και καλά, θα δείτε στα παρακάτω βήματα ότι η μεταφορά προφίλ λειτουργεί όπως διαφημίζεται, οπότε αυτό είναι καλό.

  Πώς να διαγράψετε ένα μήνυμα στο Airbnb

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μεταφέρετε το προφίλ Netflix

Τώρα, μην προτρέχεις. Πρέπει να θυμάστε μερικά πράγματα προτού αποφασίσετε να μεταφέρετε το προφίλ σας στο Netflix και να εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό.

1. Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε ποιες πληροφορίες από το υπάρχον προφίλ σας θα μετακινηθούν στο νέο. Στο νέο σας προφίλ Netflix θα αντιγραφούν τα ακόλουθα στοιχεία από το αρχικό:

  • Όνομα προφίλ και εικονίδιο
  • Προβολή ιστορικού και αξιολογήσεων
  • Συστάσεις και λίστα παρακολούθησης
  • Όλες οι ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής, των υπότιτλων και άλλων
  • Αποθηκευμένα παιχνίδια και λαβή παιχνιδιού (καταργήθηκε από το αρχικό προφίλ)

2. Το επόμενο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν μπορείτε να μετακινήσετε προφίλ που προστατεύονται με PIN. Θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα προφίλ για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς. Επίσης, δεν μπορείτε να μεταφέρετε το παιδικό προφίλ σε νέο λογαριασμό Netflix.

3. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία μεταφοράς, το Netflix δεν θα διαγράψει το αρχικό προφίλ από τον υπάρχοντα λογαριασμό Netflix. Το αρχικό προφίλ θα υπάρχει ως αντίγραφο ασφαλείας, αλλά ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί να το αφαιρέσει ανά πάσα στιγμή.

4. Καμία πληροφορία πληρωμής δεν θα ανταλλάσσει χέρια κατά τη μεταφορά του προφίλ. Θα χρειαστεί να προσθέσετε νέα στοιχεία πληρωμής κατά τη διαδικασία μεταφοράς, όπως εξηγείται παρακάτω.

5. Η μεταφορά προφίλ Netflix υποστηρίζεται μόνο στον επίσημο ιστότοπο και όχι στις εφαρμογές για κινητά ή υπολογιστές. Πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις λογαριασμού σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tablet σας.

Πώς να μεταφέρετε το προφίλ Netflix σε νέο λογαριασμό

Με τα βασικά εκτός λειτουργίας, είστε έτοιμοι να μεταφέρετε το προφίλ σας Netflix σε έναν νέο λογαριασμό. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Ανοίξτε το Netflix και μεταβείτε στο προφίλ σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε την επιλογή «Μεταφορά προφίλ» στο αναπτυσσόμενο μενού.

  • Εναλλακτικά, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας και μεταβείτε στις ρυθμίσεις “Λογαριασμός”. Στη συνέχεια, αναπτύξτε το προφίλ σας στην ενότητα “Προφίλ και γονικοί έλεγχοι” για να βρείτε την επιλογή “Μεταφορά αυτού του προφίλ”. Κάντε κλικ στο «Μεταφορά» για να προχωρήσετε.
  • Στη συνέχεια, το Netflix θα σας δώσει το ίδιο παιχνίδι που κάναμε στην παραπάνω ενότητα “πράγματα που πρέπει να θυμάστε”. Κάντε κλικ στο «Επόμενο» και εισαγάγετε μια νέα διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης για να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό. Κάντε ξανά κλικ στο «Επόμενο».

Οθόνη μεταφοράς νέου λογαριασμού προφίλ Netflix

Σημείωση: Εάν δεν είστε σίγουροι για ποιο σχέδιο να επιλέξετε ή έχετε αμφιβολίες σχετικά με τη μετάβαση σε νέο λογαριασμό, μπορείτε να επιλέξετε να θέσετε σε παύση τη διαδικασία μεταφοράς προφίλ Netflix εκείνη τη στιγμή και να την ολοκληρώσετε σε μεταγενέστερη ημερομηνία ή ώρα. Απλώς κάντε κλικ στο «Τέλος αργότερα» στην επάνω δεξιά γωνία.

  • Μετά από αυτό, εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας στο “Έναρξη συνδρομής” για τον νέο σας λογαριασμό Netflix.

  • Και voila, δημιουργήσατε με επιτυχία έναν νέο λογαριασμό Netflix και μπορείτε να ξεκινήσετε τη ρύθμιση του για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά του προφίλ. Αρχικά, πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, ο οποίος θα σας φανεί χρήσιμος εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και χρειαστεί να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Netflix για να τον ανακτήσετε.

  • Στη συνέχεια, πρέπει να ενημερώσετε το Netflix για τις προτιμήσεις της συσκευής σας. Όπως, θα κάνω ροή Netflix στον υπολογιστή και στο κινητό μου.
  15 Καταπληκτική προσθήκη WP Block Editor για τη δημιουργία όμορφης σελίδας

  • Στη συνέχεια, εάν σκοπεύετε να μοιραστείτε τη νέα σας συνδρομή στο Netflix με άλλα μέλη της οικογένειας, μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον προφίλ για αυτά κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας μεταφοράς.

Σημείωση: Όπως επισημαίνει το Netflix σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να μοιραστείτε τον λογαριασμό μόνο με άτομα με τα οποία ζείτε. Αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει αυτήν τη στιγμή, καθώς η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης είναι ανεξέλεγκτη, η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ έχει σχεδιαστεί για να εξομαλύνει τη διαδικασία μεταφοράς στοιχείων και να μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ξεχωριστό λογαριασμό (αν δεν θέλετε να πληρώσετε επιπλέον για τον κωδικό πρόσβασης μοιρασιά).

  • Τέλος, πρέπει να ορίσετε τις προτιμήσεις γλώσσας περιεχομένου, κάτι που θα ήταν κάπως περιττό στην περίπτωσή σας, καθώς μετακινείτε ήδη τις προτάσεις σας από το παλαιότερο προφίλ σας.

  • Και αυτό είναι όλο. Το Netflix θα χρειαστεί μερικά λεπτά για να ρυθμίσει τον λογαριασμό σας και να εμφανίσει την οθόνη επιλογής προφίλ. Εδώ, μπορείτε να δείτε ότι το όνομά μου και το εικονίδιο του προφίλ μου έχουν μεταφερθεί. Επίσης, θα δείτε ένα μήνυμα στο επάνω μέρος που θα λέει – «Η μεταφορά ολοκληρώθηκε» όταν ανοίγετε ένα προφίλ.

Σημείωση: Για όσους αναρωτιούνται πώς να μεταφέρουν έναν λογαριασμό Netflix σε άλλο email, η νέα δυνατότητα “Προφίλ μεταφοράς” κάνει ακριβώς αυτό. Έχουμε εξηγήσει τη διαδικασία βήμα προς βήμα σε αυτόν τον οδηγό.

  • Επιπλέον, ο κάτοχος του αρχικού λογαριασμού θα λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι έχετε μεταφέρει το προφίλ σας σε νέο λογαριασμό. Εναπόκειται πλέον στη διακριτική τους ευχέρεια να διατηρήσουν το αντίγραφο ασφαλείας του προφίλ σας ή να το διαγράψουν.

Πώς να μεταφέρετε το προφίλ Netflix σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό

Τώρα, μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που θα έχουν οι περισσότεροι χρήστες του Netflix είναι – Μπορώ να μεταφέρω το προφίλ μου σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό Netflix; Όπως, μπορώ να μετακινήσω το προφίλ μου σε άλλο λογαριασμό που ανήκει σε φίλους, αδελφή ή συγγενείς μου; Λοιπόν, δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να “μεταφέρετε ένα προφίλ σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό”, λέει το Netflix επίσημη σελίδα υποστήριξης.

Αν και το Netflix ανέφερε ήδη ότι δεν είναι δυνατό στη σελίδα υποστήριξής του, ήθελα να δοκιμάσω τον ισχυρισμό του και να τον επιβεβαιώσω ανεξάρτητα. Προσπάθησα λοιπόν να μεταφέρω το προφίλ μου στον λογαριασμό της αδερφής μου και έλαβα ένα σφάλμα, το οποίο έγραφε – «Αυτό το email χρησιμοποιείται ήδη. Μπορεί να έχετε άλλον λογαριασμό Netflix χρησιμοποιώντας αυτό το email.”

Τώρα, εάν εισάγετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είστε βέβαιοι ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από εσάς για τη δημιουργία ενός λογαριασμού Netflix, προτείνουμε να ελέγξετε αυτό το επίσημο σελίδα υποστήριξης για πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων.

Για να στρογγυλοποιήσω, θα έλεγα ότι η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ λειτουργεί καλά, αλλά δεν είναι καλά μελετημένη. Είναι παράλογο το Netflix να μην σας επιτρέπει να μεταφέρετε το προφίλ σας σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό. Φανταστείτε, μέχρι τώρα, μοιραζόμουν έναν λογαριασμό Netflix με τους φίλους μου, αλλά αποφάσισα να πηδήξω για να εγγραφώ στον λογαριασμό του γονέα μου, ώστε να μην χρειαζόταν να πληρώσω επιπλέον για την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης. Αλλά δεν μπορώ, καθώς η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ δεν το υποστηρίζει. Θα χρειαστεί να αποκτήσω τον δικό μου νέο λογαριασμό Netflix για να ξεφύγω από το βάρος της καταστολής της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης.

Επιπλέον, δεν είναι ότι όλα τα μέλη της οικογένειας θα ζουν πάντα κάτω από την ίδια στέγη. Επομένως, θα πρέπει ούτως ή άλλως να πληρώσετε πρόσθετες χρεώσεις για να μοιραστείτε έναν λογαριασμό Netflix σε μια οικογένεια εάν ζείτε χωριστά, χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που έχει αναφερθεί ξανά και ξανά, αλλά φαίνεται να πέφτει στο κενό.

  Διόρθωση σφάλματος Kodi Δεν είναι δυνατή η δημιουργία εφαρμογής κατά την έξοδο

Λόγω αυτών των επιχειρημάτων, οι λειτουργίες μεταφοράς προφίλ και κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης φαίνονται ουσιαστικά σαν άρπαγμα μετρητών. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για την κριτική και προχωρά με πλήρη ταχύτητα, με σχέδιο να εισαγάγει τέλη κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης λογαριασμού στις αρχές του 2023. Το Netflix χάνει συνδρομητές, με την πρώτη μείωση (~200.000 χρήστες) να καταγράφεται νωρίτερα τον Απρίλιο 2022, και βρίσκεται υπό πίεση να παραδώσει. Η κυριαρχία της εταιρείας στον χώρο ροής δέχεται επίθεση από ανταγωνιστές όπως οι Disney+, HBO Max, Hulu, Apple TV+ και άλλοι. Έτσι, το Netflix προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από τους πιστούς πελάτες του.

Σημείωση: Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη στάση του Netflix σχετικά με την κοινή χρήση λογαριασμών ή με το πώς συμβαίνει το πρόβλημα, μπορείτε να επιλέξετε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Netflix ή να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Netflix. Έχουμε συνδέσει και τους δύο οδηγούς με οδηγίες βήμα προς βήμα εδώ.

Πώς να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τη μεταφορά προφίλ Netflix

Η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για όλους τους λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις μεταφορές προφίλ στον λογαριασμό σας στο Netflix, είναι δυνατό να το κάνετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό:

  • Αρχικά, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του προφίλ σας επάνω δεξιά. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις “Λογαριασμός”.

  • Στην ενότητα “Ρυθμίσεις”, θα δείτε μια νέα επιλογή “Απενεργοποίηση μεταφορών προφίλ”. Κάντε κλικ σε αυτό.

  • Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί “Απενεργοποίηση Μεταφοράς Προφίλ” για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στον λογαριασμό σας στο Netflix. Τώρα, όλοι οι χρήστες που μοιράζονται τον λογαριασμό δεν θα μπορούν να μετακινήσουν τα προφίλ τους σε νέο λογαριασμό.

  • Εάν θέλετε ποτέ να ενεργοποιήσετε τις μεταφορές προφίλ (ή οι φίλοι σας μπορούν να το κάνουν επίσης καθώς μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού μαζί τους), μεταβείτε ξανά στις ρυθμίσεις λογαριασμού. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Ενεργοποίηση μεταφορών προφίλ».

  • Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί «Να επιτρέπεται» για να ενεργοποιήσετε ξανά τις μεταφορές προφίλ. Αλλά, υπάρχει μια ατάκα εδώ, οπότε διαβάστε το επόμενο σημείο.

  • Η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ δεν ενεργοποιείται αμέσως και πρέπει να περιμένετε 2 ημέρες για να είναι ξανά διαθέσιμη για χρήση. Ωστόσο, αν θέλετε να μετακινήσετε προφίλ, διαβάστε το επόμενο σημείο.

  • Εάν δεν θέλετε να περιμένετε δύο ημέρες, μεταβείτε στον καταχωρημένο λογαριασμό email σας και αναζητήστε το μήνυμα “Οι μεταφορές προφίλ θα είναι διαθέσιμες σύντομα” από το Netflix. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Ενεργοποίηση άμεσα» για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα και να μεταφέρετε το προφίλ σας Netflix σε άλλο λογαριασμό.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι θα συμβεί αν απενεργοποιήσω τη μεταφορά προφίλ στο Netflix;

Εάν απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα μεταφοράς προφίλ στο Netflix, δεν θα μπορείτε να μετακινήσετε κανένα προφίλ από τον λογαριασμό σας σε άλλο. Ωστόσο, εάν έχετε ήδη μεταφέρει ένα προφίλ Netflix, θα παραμείνει ανεπηρέαστο από την αλλαγή. Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις μεταφορές προφίλ μέσω των ρυθμίσεων ανά πάσα στιγμή. Έχουμε λεπτομερώς τη διαδικασία σε αυτόν τον οδηγό, οπότε διαβάστε τον γρήγορα.

Μεταφέρετε τις συστάσεις του Netflix σε νέο λογαριασμό

Αν θέλετε να αποκτήσετε μια ξεχωριστή συνδρομή στο Netflix, η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ είναι αναμφίβολα μια εύχρηστη λειτουργία. Δεν θα χάσετε το ιστορικό, τις προτάσεις και τη λίστα παρακολούθησης με αυτήν τη λειτουργία. Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα μπορεί να μην έχει μεγάλη χρήση στην παρούσα κατάσταση, αλλά θα τη δούμε να χρησιμοποιείται εκτενώς μόλις τεθεί σε ισχύ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης το επόμενο έτος. Στο μεταξύ, το Netflix θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του και να βρει μια λύση που θα επιτρέπει τουλάχιστον σε οικογένειες που ζουν χωριστά να μπορούν να μοιράζονται έναν κοινό λογαριασμό. Δεν χρειάζεται να πληρώνουν για μεμονωμένους λογαριασμούς.