Πώς να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του τηλεφώνου σας Android και του Google TV

Το Android και το Google TV προέρχονται και τα δύο από την Google, αλλά δεν είναι εύκολο να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των δύο πλατφορμών. Ίσως η Google αναμένει ότι δεν θα χρειαστείτε τέτοια λειτουργικότητα, επειδή δεν υπάρχει ενσωματωμένη λύση από τη στιγμή που γράφεται. Ευτυχώς, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές τρίτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του Google TV και του τηλεφώνου σας Android.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε μέσω της εφαρμογής Αποστολή αρχείων στην τηλεόραση, που είναι διαθέσιμη και στις δύο πλατφόρμες. Θα σας δείξουμε επίσης μερικούς εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς αρχείων σε τηλέφωνο Android και Google TV.

Εγκαταστήστε και ρυθμίστε την εφαρμογή Αποστολή αρχείων στην τηλεόραση

Το Send Files to TV σάς επιτρέπει να μετακινείτε αρχεία στο Google TV σας από ένα τηλέφωνο Android και αντίστροφα. Αυτή η εφαρμογή είναι χρήσιμη σε διαφορετικές καταστάσεις, για παράδειγμα, εάν θέλετε να φορτώσετε εφαρμογές στο Android TV σας.

Αρχικά, πρέπει να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε την εφαρμογή και στις δύο συσκευές. Μπορείτε να το πετύχετε στη συσκευή σας Android μέσω της εφαρμογής Google Play Store. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε απομακρυσμένα την εφαρμογή μέσω του ιστότοπου Play Store της Google. Εδώ, θα δείξουμε πώς να το κάνετε μέσω της εφαρμογής Play Store.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Edge στο Android

Πριν ξεκινήσετε, συνδέστε το τηλέφωνο Android και το Google TV στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Διαφορετικά, η εφαρμογή δεν θα λειτουργήσει.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοιξε το Αποστολή αρχείων στην τηλεόραση σελίδα εφαρμογής στο Play Store.
  • Πατήστε το αναπτυσσόμενο βέλος στη δεξιά πλευρά του κουμπιού Εγκατάσταση και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο όνομα του μοντέλου της τηλεόρασής σας καθώς και στη συσκευή σας Android (αν δεν έχει ήδη επιλεγεί).
  • Μετά από αυτό, πατήστε Εγκατάσταση. Αυτό θα πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής τόσο στο τηλέφωνο Android όσο και στην τηλεόρασή σας.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Αποστολή αρχείων σε τηλεόραση στο τηλέφωνό σας Android και παραχωρήστε στην εφαρμογή άδεια πρόσβασης στα πολυμέσα στη συσκευή σας επιλέγοντας Να επιτρέπεται.
  • Στην επόμενη σελίδα, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Επιλέξτε Να επιτρέπεται. Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή να διαχειρίζεται όλα τα αρχεία σας κάνοντας εναλλαγή στο Να επιτρέπεται η πρόσβαση για τη διαχείριση όλων των αρχείων.
  • Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή στην τηλεόρασή σας και παραχωρήστε της τα απαραίτητα δικαιώματα επιλέγοντας Να επιτρέπεται.
  • Μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή, θα δείτε ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο που ζητά άδεια διαχείρισης όλων των αρχείων. Επιλέξτε Να επιτρέπεται. Αυτό θα σας μεταφέρει στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Δικαιώματα > Αρχεία και πολυμέσα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Να επιτρέπεται συνεχώς. Τέλος, επιλέξτε Να επιτρέπεται από το αναδυόμενο παράθυρο για να τελειώσετε.
  •   Μεταδώστε τη ροή YouTube, Twitter και Reddit στο Chromecast [Android]

    Αυτό είναι. Είστε έτοιμοι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του τηλεφώνου Android και της τηλεόρασής σας.

    Πώς να στείλετε αρχεία από το τηλέφωνό σας Android στο Google TV

    Τώρα που έχετε την εφαρμογή και στις δύο συσκευές, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μεταφέρετε αρχεία από το τηλέφωνό σας Android στο Google TV:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή στην τηλεόρασή σας και επιλέξτε Λήψη.
  • Στην εφαρμογή στο Android, πατήστε το κουμπί Αποστολή. Θα δείτε όλους τους φακέλους και τα αρχεία που είναι διαθέσιμα στη συσκευή σας.
  • Μεταβείτε στον φάκελο που σας ενδιαφέρει και πατήστε το αρχείο που θέλετε να μεταφέρετε.
  • Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε το μοντέλο της τηλεόρασής σας από τη λίστα. Η εφαρμογή θα αρχίσει να μεταφέρει το αρχείο στην τηλεόρασή σας. Θα δείτε την πρόοδο ακριβώς μέσα στις εφαρμογές Android και TV.
  • Θα δείτε ένα μήνυμα Επιτυχία όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά.
  • Η διαδικασία μεταφοράς μπορεί να είναι γρήγορη ή αργή, ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου. Μόλις τελειώσετε, τα αρχεία που μεταφέρετε θα βρίσκονται σε έναν φάκελο Λήψη στον ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης της τηλεόρασής σας.

    Πώς να μεταφέρετε αρχεία από το Google TV στο Android

    Για να στείλετε αρχεία από την τηλεόρασή σας στο τηλέφωνό σας Android, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Αποστολή αρχείων στην τηλεόραση τόσο στην τηλεόραση όσο και στο τηλέφωνό σας.
  • Πατήστε Λήψη στην εφαρμογή Android και επιλέξτε Αποστολή στην εφαρμογή τηλεόρασης.
  • Μετά από αυτό, επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να μεταφέρετε.
  • Τέλος, επιλέξτε τη συσκευή σας Android από τη λίστα για να ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταφοράς.
  •   10 εφαρμογές για να ελέγξετε τη μακροπρόθεσμη υγεία της μπαταρίας Android

    Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα βρείτε το αρχείο στο φάκελο Λήψεις στη συσκευή σας. Μπορείτε να βρείτε λήψεις στο Android χρησιμοποιώντας έναν διαχειριστή αρχείων της επιλογής σας.

    Άλλοι τρόποι μετακίνησης αρχείων μεταξύ Android και Google TV

    Η εφαρμογή Send Files to TV είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να αποκτήσετε αυτήν τη στιγμή όσον αφορά την απλότητα. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι μεταφοράς αρχείων μεταξύ Android και Google TV. Μια άλλη εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά είναι η με παρόμοια ονομασία Send Files to TV—File Share by Wisdomlogix, η οποία έχει σχεδόν την ίδια διαδικασία με αυτήν που εξετάσαμε.

    Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το X-plore File Manager και το Solid Explorer με υποστήριξη FTP και SFTP για μεταφορά αρχείων. Τα δύο υποστηρίζουν επίσης δημοφιλείς δωρεάν υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, όπως το Google Drive και το Dropbox, επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε αρχεία μέσω του cloud μεταξύ της τηλεόρασής σας και του τηλεφώνου Android.

    Κατεβάστε: Αποστολή αρχείων στην τηλεόραση—Κοινή χρήση αρχείων (Ελεύθερος)

    Κατεβάστε: Solid Explorer (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

    Κατεβάστε: Διαχείριση αρχείων X-plore (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

    Αντιγράψτε εύκολα αρχεία μεταξύ του τηλεφώνου σας Android και του Google TV

    Η μεταφορά αρχείων μεταξύ του τηλεφώνου σας Android και του Google TV δεν θα πρέπει να είναι δύσκολη. Μπορείτε να το πραγματοποιήσετε σε ελάχιστο χρόνο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Αποστολή αρχείων στην τηλεόραση και ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

    Βεβαιωθείτε ότι έχετε εκχωρήσει πρώτα στην εφαρμογή την απαραίτητη άδεια. Η ρύθμιση είναι εφάπαξ, επομένως, αφού ρυθμίσετε, μπορείτε να στέλνετε αρχεία στο Google TV σας απρόσκοπτα από το Android και αντίστροφα στο μέλλον.