Πώς να μάθετε το ηθικό hacking

Οι hackers με ηθική πειρατεία ή λευκά καπέλα είναι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας που βοηθούν τους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν τις απειλές ασφαλείας και να προστατεύσουν τα δεδομένα τους. Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο στα αυτιά σας, αλλά στην πραγματικότητα, είναι αρκετά περίπλοκο και απαιτητικό. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο περίπλοκο είναι πώς να μάθετε το hacking βήμα προς βήμα και να γίνετε ηθικός χάκερ. Αυτή δεν είναι μια διαδικασία από τη μια μέρα στην άλλη και απαιτεί χρόνια αφοσίωσης και εκπαίδευσης. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε πώς να μάθετε το ηθικό hacking και τις καλύτερες πλατφόρμες για να βρείτε κορυφαία μαθήματα hacking.

Πώς να μάθετε το ηθικό hacking

Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να μάθετε το hacking βήμα προς βήμα ξεκινώντας από τα βασικά. Να θυμάστε πάντα, το ταξίδι για να γίνετε ο καλύτερος ηθικός χάκερ μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά σίγουρα αξίζει κάθε προσπάθεια.

Πώς να μάθετε το Hacking βήμα προς βήμα

Αν θέλετε να μάθετε το hacking βήμα προς βήμα, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Εδώ θα ανακαλύψετε λίγο-λίγο τον οδικό χάρτη για να γίνετε ο καλύτερος ηθικός χάκερ.

1. Μάθετε Προγραμματισμό C

Όπως λένε συχνά οι άνθρωποι, η κατανόηση των βασικών είναι το πρώτο και κύριο πράγμα που χρειάζεστε για να καταλάβετε τι έρχεται στη συνέχεια. Εάν τα βασικά σας δεν είναι ξεκάθαρα, όλα τα άλλα μπορεί να γίνουν ασυναρτησίες. Ομοίως, στο ηθικό hacking, πρέπει να μάθετε Προγραμματισμό C, καθώς η ζωή σας εξαρτάται από αυτό.

Ο προγραμματισμός C είναι μια από τις πιο δημοφιλείς, ευέλικτες και ευρέως χρησιμοποιούμενες γλώσσες προγραμματισμού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο για εφαρμογές όσο και για τεχνολογίες, καθώς και για να δημιουργήσετε τη βάση για την εκμάθηση Java, Python, C++, κ.λπ. Αυτή η γλώσσα ανεξάρτητη από μηχανή χωρίζει το πρόγραμμα σε πολλές ενότητες. Αντίστοιχα, μπορείτε να γράψετε κάθε ενότητα ανεξάρτητα, η οποία μαζί σχηματίζει ένα ενιαίο πρόγραμμα C.

  5 Πόροι για να μάθετε Pine Script και να δημιουργήσετε δείκτες Tradingview

2. Μάθετε Άλλες Γλώσσες Προγραμματισμού

Εικόνα της Άννας από το Pixabay

Μετά τον προγραμματισμό C έρχονται οι προσθήκες της νέας γενιάς όπως Java, Python, PHP, Perl, HTML κ.ο.κ. Έτσι, μόλις νιώσετε ότι γνωρίζετε τις βασικές οδηγίες για τη C, πρέπει να προχωρήσετε στην εκμάθηση άλλων γλωσσών προγραμματισμού.

Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί πολλοί προγραμματιστές προτιμούν την Python έναντι άλλων και πώς να μάθετε το ηθικό hacking από τα βασικά. Για αυτό, μπορείτε είτε να ανατρέξετε σε μαθήματα βίντεο στο YouTube είτε να αγοράσετε βιβλία γραμμένα από ειδικούς κωδικοποίησης.

3. Μάθετε UNIX

Αν γνωρίζετε κάτι για το hacking, πρέπει να έχετε ακούσει για το UNIX. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα πολλών χρηστών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και διακομιστές. Δεδομένου ότι το GUI του είναι αρκετά παρόμοιο με τα Windows, οι αρχάριοι μπορούν να το μάθουν εύκολα. Δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος του συνολικού αριθμού διακομιστών φιλοξενείται στο UNIX, η κατανόηση του γίνεται αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού σας για να γίνετε ο καλύτερος ηθικός χάκερ.

4. Μάθετε Κρυπτογραφία

Εικόνα του Paul Lee από την Pixabay

Η κρυπτογραφία χρησιμοποιείται κυρίως στην επικοινωνία μέσω Διαδικτύου που βασίζεται σε SSL και ως εκ τούτου, κάθε χάκερ πρέπει να κατανοήσει τη σημασία της. Είναι η τέχνη και η τεχνική της διασφάλισης εύθραυστων πληροφοριών με τη χρήση κωδικών. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν ασυναρτησίες.

Γενικά, η κρυπτογραφία είναι χρήσιμη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τις κάρτες ATM, τους κωδικούς πρόσβασης υπολογιστών κ.λπ. Ως ηθικός χάκερ, πρέπει να κατανοήσετε τις πρακτικές, το βιβλίο κανόνων και τις στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στην κρυπτογραφία. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε για τις διάφορες τεχνικές και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το σπάσιμο κωδικών πρόσβασης. Επίσης, προσπαθήστε να ενσωματώσετε εκμάθηση σχετικά με τους αλγόριθμους κρυπτογράφησης για να καταλάβετε τι είναι αυτό που καθιστά δύσκολη την αποκρυπτογράφηση τους ακόμη και από ειδικούς.

5. Βρείτε κενά σε υπάρχοντα προγράμματα

Φωτογραφία του Kevin Ku στο Unsplash

Εάν θέλετε να μάθετε κάτι νέο με μια προσέγγιση πιο προσανατολισμένη στην πρακτική, αυτό είναι ένα καλό βήμα. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε όσα έχετε μάθει μέχρι τώρα και βρείτε ευπάθειες σε υπάρχοντα προγράμματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το hacking από ένα βαθύτερο επίπεδο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ακονίζετε τις δεξιότητές σας κάθε μέρα. Σε τελική ανάλυση, ο εντοπισμός μιας αδυναμίας στον εχθρό σας ή σε οποιοδήποτε λογισμικό είναι αυτό που κάνουν οι έμπειροι χάκερ. Για παράδειγμα, τα πιο συνηθισμένα στο Android είναι σφάλματα διαμόρφωσης, απαρχαιωμένο λογισμικό, σφάλματα, ανοιχτές μη ασφαλείς υπηρεσίες κ.λπ.

  Δημιουργήστε διαδικτυακή κοινότητα και φόρουμ με αυτά τα 8 καλύτερα λογισμικά

6. Συμμετοχή σε έργα ασφαλείας ανοιχτού κώδικα

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε έργα ασφαλείας ανοιχτού κώδικα που διατηρούνται από πολυάριθμους ιστοτόπους hacking στο Διαδίκτυο. Είναι διαθέσιμα για όλους και όποιος έχει βασικές γνώσεις hacking μπορεί να συμμετάσχει για να προσθέσει την πολύτιμη συνεισφορά του προς όφελος της μάζας. Επιπλέον, θα προσθέσει επίσης στην ακεραιότητά σας ως χάκερ και θα σας κάνει να φαίνεστε πιο ενωμένοι και επαγγελματίες.

7. Δοκιμάστε τις δεξιότητές σας με προκλήσεις

Μόλις εξοικειωθείτε με τα βασικά του ηθικού hacking, είναι καιρός να δοκιμάσετε αυτές τις δεξιότητες και γνώσεις. Για αυτό, η ενεργή συμμετοχή σε διαδικτυακές προκλήσεις hacking είναι μια ιδανική λύση. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους εκμάθησης για να μάθετε το hacking παίζοντας παιχνίδια. Ναι, καλά διαβάσατε. Πολλές εκπαιδευτικές πλατφόρμες συνδυάζουν το gaming με το hacking για να κάνουν τη μάθηση μια διασκεδαστική διαδικασία για όλους τους μαθητές. Κάθε πρόκληση ή επίπεδο έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να ενσωματώνει διαφορετικές έννοιες hacking.

8. Συνεχίστε να πειραματίζεστε

Μόλις αποκτήσετε τη βασική κατανόηση του hacking, πρέπει να δοκιμάσετε να πειραματιστείτε για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το εργαστήριό σας ώστε να πειραματίζεται με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές. Μπορείτε να τροποποιήσετε το εργαστήριό σας κάνοντας όσες προόδους με τα gadget υψηλής τεχνολογίας θέλετε ή να το διατηρήσετε απλό και νηφάλιο.

Εδώ είναι τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν πειραματιστείτε με κάτι:

  • Βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές
  • Μείνετε εντός των δικαιοδοσιών του ηθικού hacking και ξέρετε πότε να σταματήσετε
  • Αν δεν τα καταφέρετε στην αρχή, συνεχίστε να αυτοσχεδιάζετε και να βελτιώνεστε με κάθε προσπάθεια
  • Μην ξεχάσετε να τεκμηριώσετε την πρόοδό σας και τι μάθατε σε κάθε πείραμα

9. Να είστε συνεπείς με αυτό που κάνετε

Το κλειδί για να κατακτήσετε οτιδήποτε είναι να είστε συνεπείς. Εάν δεν εξασκείτε καθημερινά και δεν κάνετε προσπάθειες να μάθετε κάτι νέο, θα σας δώσει θετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Ομοίως, εάν θέλετε να μάθετε πώς να μαθαίνετε το ηθικό hacking, πρέπει να διατηρήσετε τη συνέπεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί διαβάζοντας ιστολόγια και ηλεκτρονικά βιβλία, παρακολουθώντας μαθήματα βίντεο και στη συνέχεια εφαρμόζοντας όλα αυτά στην ολοκλήρωση προκλήσεων.

  11 Tech Podcasts που πρέπει να ακούσετε αμέσως τώρα

10. Εξερευνήστε το Hidden Web

Εικόνα του Gerd Altmann από την Pixabay

Μπορεί να έχετε ακούσει για τον σκοτεινό ιστό, αλλά ξέρετε τι σημαίνει; Σε λαϊκή γλώσσα, ο σκοτεινός ιστός είναι εκείνο το μέρος του διαδικτύου που είναι προσβάσιμο μόνο σε όσους γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό. Αυτό τους επιτρέπει να παραμείνουν ανιχνεύσιμα και να διατηρήσουν την απαράβατη ανωνυμία τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτός ο σκοτεινός ιστός έχει και μια νόμιμη πλευρά του. Το να είσαι ηθικός χάκερ σημαίνει να μαθαίνεις για αυτό το μέρος του Διαδικτύου μαζί με άλλες γλώσσες κωδικοποίησης και λογισμικό.

Πώς να βρείτε το καλύτερο μάθημα ηθικής πειρατείας στο Διαδίκτυο

Αν αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε με το ηθικό hacking αλλά δεν γνωρίζετε τι πραγματικά προσφέρουν, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει. Για τους μη ενημερωμένους, ένα δωρεάν μάθημα ηθικής πειρατείας με πιστοποιητικό σάς βοηθά να μάθετε το hacking από την αρχή και να γίνετε επαγγελματίας σε λίγους μόνο μήνες. Για παράδειγμα, ξεκινάτε βελτιώνοντας τις δεξιότητές σας στη βάση δεδομένων, τις δεξιότητες δικτύωσης, τον προγραμματισμό, την κρυπτογραφία, την επάρκεια στο λειτουργικό σύστημα και πολλά άλλα.

Ακολουθούν οι 7 καλύτερες πλατφόρμες για να πάρετε τα χέρια σας στα καλύτερα μαθήματα ηθικής hacking:

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορείτε να διδάξετε μόνοι σας το ηθικό hacking;

Απ. Ναι, μπορείτε να εξερευνήσετε και να μάθετε ηθικά hacking μόνοι σας χωρίς ακριβούς πόρους. Ωστόσο, αυτή η θέση απαιτεί τεράστια αφοσίωση και σκληρή δουλειά για να διαπρέψετε σε αυτό που εξασκείτε.

Ε2. Μπορεί ένας αρχάριος να μάθει hacking;

Απ. Ναι, ένας αρχάριος μπορεί να μάθει hacking χρησιμοποιώντας δωρεάν πόρους, μαθήματα βίντεο και ηλεκτρονικά βιβλία στο διαδίκτυο. Υπάρχουν διάφορα μαθήματα και προγράμματα hacking που διδάσκουν το hacking από την αρχή χωρίς κρυφή χρέωση.

Ε3. Είναι εύκολο να μαθευτεί ο ηθικός χάκερ;

Απ. Όλα είναι εύκολα σε αυτόν τον κόσμο, αν προσπαθείς σκληρά να το κάνεις να λειτουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Παρόλα αυτά, είναι απαραίτητο να θυμάστε ότι το hacking δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Μπορείτε να διαμορφώσετε την καριέρα σας σε αυτό εάν αφιερώσετε αρκετό χρόνο και ενέργεια για να γίνετε ο καλύτερος ηθικός χάκερ.

***

Πολλοί οργανισμοί, εταιρείες μεγάλης κλίμακας και κυβερνητικές υπηρεσίες απαιτούν από τους χάκερ να προστατεύουν τα δεδομένα και τις πληροφορίες τους. Άλλωστε, είναι μια από τις πιο κρίσιμες πτυχές και η απώλεια μπορεί να προκαλέσει οικονομική απώλεια. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει τεράστια ζήτηση για ηθικούς χάκερ. Μαθαίνοντας πώς να μαθαίνετε το ηθικό hacking, μπορείτε να συμβάλετε στην ευημερία της κοινωνίας και να ενισχύσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.