Πώς να καθαρίσετε τα Apple AirPods σας με ασφάλεια

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τα AirPods ή τα AirPods Pro σας κάτω από τρεχούμενο νερό, καθώς δεν είναι αδιάβροχα.
  • Ένα πανί από μικροΐνες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, αλλά θα χρειαστείτε μπατονέτες για να αφαιρέσετε το κερί του αυτιού από τις γρίλιες των ηχείων.
  • Ο καθαρισμός της θήκης των AirPods είναι επίσης απαραίτητος για να βεβαιωθείτε ότι η σκόνη και τα υπολείμματα δεν εμποδίζουν τη φόρτιση των ακουστικών σας όταν τα τοποθετείτε.

Τα γυαλιστερά-λευκά AirPods και AirPods Pro της Apple μπορούν να λερωθούν ακόμα και με λίγη χρήση. Θα σας δείξουμε πώς να καθαρίζετε τα ασύρματα ακουστικά και τη θήκη τους για να φαίνονται ολοκαίνουργια για άλλη μια φορά.

Καθαρισμός των AirPods ή των AirPods Pro

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό των AirPods σας, υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που πρέπει να λύσετε: είναι τα AirPods αδιάβροχα; Δυστυχώς, όχι, τα AirPods δεν είναι αδιάβροχα. Και μόνο τα AirPods τρίτης γενιάς ή οποιαδήποτε γενιά AirPods Pro είναι αδιάβροχα. Επομένως, ανεξάρτητα από το μοντέλο που έχετε, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λίγο ή καθόλου νερό όταν καθαρίζετε τα ακουστικά και τη θήκη.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τα AirPods ή τα AirPods Pro χωρίς να καταστρέψετε τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέσα.

Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών

Ένα πανί από μικροΐνες είναι ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία που μπορείτε να έχετε όταν καθαρίζετε τα AirPods σας (ή σχεδόν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή).

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Ο χώρος αποθήκευσης στο πρόγραμμα περιήγησής σας για το MEGA είναι πλήρης"

Brent Dirks/MakeUseOf

Πιθανότατα έχετε δει ένα από αυτά και μπορεί να έχετε μερικά στο σπίτι. Εάν δεν το κάνετε, φροντίστε να πάρετε ένα για να καθαρίσετε τα AirPods σας. Αυτό το πακέτο δύο υφασμάτων καθαρισμού MagicFiber Microfiber είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Η επιστήμη πίσω από τα υφάσματα από μικροΐνες είναι απλή. Καθώς είναι κατασκευασμένα με χιλιάδες μικρές ίνες, το ύφασμα μπορεί να απορροφήσει και να αφαιρέσει τη σκόνη, το λάδι, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τη βρωμιά και σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορεί να λερώσει τα AirPods σας. Μπορεί να τα κάνει όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται κανένα προϊόν καθαρισμού ή ακόμα και νερό. Και το ύφασμα κάνει θαύματα χωρίς να αφήνει πίσω του χνούδι ή οτιδήποτε άλλο.

Με ένα πανί από μικροΐνες, πάρτε κάθε AirPod με το ένα χέρι και σκουπίστε το με το πανί από μικροΐνες. Πιέστε λίγο το πανί για να αφαιρέσετε περισσότερους επίμονους λεκέδες.

Φροντίστε να κρατάτε το πανί από μικροΐνες τριγύρω. Θα σας φανεί χρήσιμο για άλλες εργασίες στο σπίτι: είναι τέλειο για τον καθαρισμό οποιασδήποτε ηλεκτρονικής οθόνης, όπως iPhone, iPad ή ακόμα και οθόνη τηλεόρασης ή επιτραπέζιου υπολογιστή.

Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα Ηλεκτρονικού-Ασφαλούς Καθαριστικού

Εάν ένα πανί από μικροΐνες δεν μπορεί να καθαρίσει εντελώς τα AirPods ή τα AirPods Pro, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα καθαριστικό που να είναι ασφαλές για χρήση με ηλεκτρονικά. Το WHOOSH είναι ένα εξαιρετικό μη τοξικό και άοσμο καθαριστικό ειδικά για ηλεκτρονικά. Δεν υπάρχει αλκοόλ ή αμμωνία στη φόρμουλα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κιτ εκκίνησης διαθέσιμα. Αυτό το κιτ καθαρισμού οθόνης WHOOSH περιλαμβάνει δύο μπουκάλια φόρμουλας και τρία πανιά από μικροΐνες.

Για να καθαρίσετε τα ακουστικά σας, ψεκάστε λίγο από τη φόρμουλα σε ένα από τα παρεχόμενα πανιά—κάπως εδώ είναι πολύ μακριά. Στη συνέχεια, σκουπίστε κάθε AirPod ξεχωριστά. Κατά τον καθαρισμό με το WHOOSH, φροντίστε να αποφεύγετε και τις γρίλιες του μικροφώνου και των ηχείων.

  Ανάλυση Διακύμανσης (ANOVA) Επεξήγηση σε λιγότερο από 5 λεπτά

Το καθαριστικό είναι επίσης εξαιρετικό για να δώσει λάμψη στα άλλα ηλεκτρονικά σας είδη (όπως Apple Watch, iPhone, iPad και άλλα).

Πάρτε μια μπατονέτα για να αφαιρέσετε τυχόν κερί αυτιού

Brent Dirks/MakeUseOf

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά τα AirPods σας, θα παρατηρήσετε ότι, με την πάροδο του χρόνου, το κερί αυτιού τείνει να συσσωρεύεται γύρω από το άνοιγμα του ακουστικού. Στο AirPods Pro, το κερί συσσωρεύεται στο αποσπώμενο άκρο του αυτιού. Πέρα από το ότι είναι ακαθάριστο, το κερί αυτιού μπορεί επίσης να υποβαθμίσει την ποιότητα του ήχου που προέρχεται από τα ακουστικά.

Για να κάνετε το κερί πρόβλημα του παρελθόντος στα AirPods σας, πιάστε μια στεγνή μπατονέτα. Σπρώξτε το απαλά γύρω από το πλέγμα των ηχείων και αφαιρέστε τυχόν κερί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα για να καθαρίσετε το άνοιγμα του πλέγματος του μικροφώνου. Για πιο σκληρή αφαίρεση βρωμιάς και κεριού, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό εργαλείο.

Στο AirPods Pro, αποσυνδέστε το άκρο του αυτιού με ένα ελαφρύ τράβηγμα. Χρησιμοποιήστε το μάκτρο για να καθαρίσετε το εσωτερικό και το εξωτερικό του άκρου. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το πλέγμα του ακουστικού.

Κάτι που θα θέλετε να αποφύγετε πάση θυσία είναι ένα μικρό, αιχμηρό αντικείμενο σαν οδοντογλυφίδα. Αν και μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να καθαρίσετε το κερί του αυτιού, η υπερβολική πίεση θα μπορούσε να σας κάνει να τρυπήσετε κατά λάθος το διχτυωτό κάλυμμα των AirPods ή AirPods Pro και να καταστρέψετε μόνιμα το ακουστικό.

Χρησιμοποιήστε ένα κιτ καθαρισμού AirPods

Το Full Circle Control Alt Clean Set προσφέρει δύο διαφορετικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα AirPods σας. Το ένα άκρο του εργαλείου προσφέρει μια στρογγυλή μαλακή άκρη, ιδανική για καθάρισμα γύρω από τη διχτυωτή σχάρα των AirPods και για να ανασηκώσετε τυχόν κερί. Στην άλλη πλευρά υπάρχει μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για AirPods ή AirPods Pro. Το σετ περιλαμβάνει επίσης ένα πανί από μικροΐνες.

  Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Google TV

Καθαρισμός της θήκης AirPods σας

Brent Dirks/MakeUseOf

Όπως και με τα ακουστικά, η θήκη AirPods ή AirPods Pro είναι κατασκευασμένη από το ίδιο λευκό υλικό που μπορεί εύκολα να δείξει βρωμιά, βρωμιά και άλλα σκουπίδια με την καθημερινή χρήση. Πριν ασχοληθείτε με την ίδια την θήκη, κατευθυνθείτε προς τα κάτω και βρείτε τη θύρα Lightning ή USB-C. Φροντίστε να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα από τη θύρα με μια μαλακή, στεγνή βούρτσα.

Ενώ μπορεί να θέλετε να βάλετε κάτι άλλο (όπως μια οδοντογλυφίδα) στη θύρα φόρτισης για να το καθαρίσετε, θα πρέπει να αποφύγετε να το κάνετε. Αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει τις μεταλλικές επαφές και να προκαλέσει προβλήματα φόρτισης στο δρόμο.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε την ίδια τη θήκη φόρτισης. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι WHOOSH σε ένα πανί από μικροΐνες και περιηγηθείτε στη θήκη AirPods για να τη σκουπίσετε. Φροντίστε να μείνετε μακριά από τη θύρα φόρτισης.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια προστατευτική θήκη AirPods

Ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τη θήκη AirPods ή AirPods Pro καθαρή είναι να αγοράσετε μια προστατευτική θήκη. Η χρήση μιας θήκης προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Εκτός από την προστασία της θήκης από ακαθαρσίες και χημικά στοιχεία, μπορεί επίσης να ασφαλίσει τη θήκη και τα ακουστικά σας από πτώσεις και χτυπήματα κατά την καθημερινή χρήση.

Πολλοί προσφέρουν ένα καραμπίνερ για να διατηρήσετε τη θήκη με ασφάλεια συνδεδεμένη σε ένα πορτοφόλι, σακίδιο πλάτης ή κάτι παρόμοιο. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς και οι δύο περιπτώσεις είναι εύκολο να χαθούν λόγω του μικρού μεγέθους τους. Δείτε μερικά από τα καλύτερα αξεσουάρ που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα AirPods σας από ζημιές.

Με λίγη δουλειά και μερικά απλά προϊόντα καθαρισμού, μπορείτε να έχετε τα AirPods σας τόσο πεντακάθαρα όσο την ημέρα αγοράς. Και αυτές οι εύκολες συμβουλές καθαρισμού θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα καταστρέψετε τα ακριβά ακουστικά σας στη διαδικασία.