Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Google TV

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συσκευή ροής Google TV, θα θέλετε να βρείτε και να κατεβάσετε ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια. Δυστυχώς, να το κάνετε αυτό σε συσκευές όπως το Chromecast με Google TV δεν είναι τόσο εύκολο όσο το άνοιγμα του Play Store, αλλά θα σας καθοδηγήσουμε.

Συσκευές όπως το Chromecast με Google TV έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές Android που είναι κατασκευασμένες για τηλεοράσεις. Ωστόσο, δεν μπορείτε πραγματικά να ανοίξετε το Google Play Store απευθείας, όπως μπορείτε με το Android TV. Αντίθετα, η λειτουργία αναζήτησης του καταστήματος είναι ενσωματωμένη στην καρτέλα “Εφαρμογές” στην Αρχική οθόνη.

  Πώς να διαχειριστείτε τις εκδόσεις αρχείων στο Google Drive

Επιλέγω

Κάτω από την καρτέλα Εφαρμογές, θα βρείτε νέες κατηγορίες για εξερεύνηση. Η επιλογή μιας κατηγορίας θα ανοίξει μια λίστα εφαρμογών ή παιχνιδιών.

Η καρτέλα “Εφαρμογές” έχει επίσης μια σειρά από άλλες σειρές, με “Επιλεγμένες” προτάσεις εφαρμογών και παιχνιδιών οργανωμένες ανά κατηγορία.

Απλώς επιλέξτε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Εγκατάσταση” στη σελίδα πληροφοριών. Μπορείτε επίσης να δείτε στιγμιότυπα οθόνης αυτού του στοιχείου κάτω από το κουμπί “Εγκατάσταση”.

Επιλέγω

Όλα αυτά είναι ωραία για περιήγηση, αλλά τι γίνεται αν έχετε στο μυαλό σας μια συγκεκριμένη εφαρμογή; Εφόσον δεν μπορείτε να ανοίξετε απευθείας το Play Store, θα πρέπει να αναζητήσετε αυτήν την εφαρμογή ή το παιχνίδι.

  Τι είναι το «Fake HDR» και πρέπει να αγοράσετε HDR Blu-ray;

Στη σειρά “Κατηγορίες εφαρμογών”, απλώς επιλέξτε “Αναζήτηση εφαρμογών”.

Επιλέγω

Αυτό ανοίγει ένα πληκτρολόγιο οθόνης, ώστε να μπορείτε να εισαγάγετε το όνομα του στοιχείου. Επιλέξτε το εικονίδιο Αναζήτηση όταν τελειώσετε. Εάν το τηλεχειριστήριό σας διαθέτει κουμπί Google Assistant, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε φωνητική αναζήτηση.

Εάν υπάρχουν εφαρμογές Google TV που ταιριάζουν με τους όρους αναζήτησής σας, θα δείτε μια λίστα αποτελεσμάτων. Επιλέξτε την εφαρμογή ή το παιχνίδι που αναζητάτε.

Επιλέξτε «Εγκατάσταση» στη σελίδα πληροφοριών. Και πάλι, μπορείτε να προβάλετε στιγμιότυπα οθόνης αυτού του στοιχείου κάτω από το κουμπί “Εγκατάσταση”.

Επιλέγω

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, επιλέξτε “Άνοιγμα” για να την εκκινήσετε απευθείας από την καταχώριση του Play Store. Θα βρείτε τυχόν εφαρμογές ή παιχνίδια που μόλις εγκαταστήσατε στο τέλος της σειράς Εφαρμογές στην Αρχική οθόνη. Εάν έχετε περισσότερα από 12, θα πρέπει να επιλέξετε “Εμφάνιση όλων” για να δείτε ολόκληρη τη λίστα.

  Πώς συγκρίνεται το iPad Pro 2020 της Apple με το Trackpad Mac του 1994

Επιλέγω

Είναι λίγο περίεργο που η Google δεν σας επιτρέπει να ανοίγετε απλώς το Play Store στους δικούς της αποκωδικοποιητές, dongles και τηλεοράσεις, αλλά η καρτέλα “Εφαρμογές” είναι εξίσου καλή για περιήγηση. Και, φυσικά, μπορείτε πάντα να βρείτε οτιδήποτε ψάχνετε με τη λειτουργία Αναζήτηση.