Πώς να κάνετε σίγαση της έντασης ήχου πατώντας το πίσω μέρος του iPhone σας

Θέλετε να θέσετε γρήγορα τη σίγαση του τηλεφώνου σας; Εάν χρησιμοποιείτε iOS 14 ή νεότερη έκδοση σε iPhone 8 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να κάνετε σίγαση της έντασης ήχου πατώντας δύο ή τρεις φορές στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας. Αυτό είναι δυνατό χάρη σε μια δυνατότητα που ονομάζεται Back Tap και μια προσαρμοσμένη συντόμευση που είναι εύκολο να δημιουργηθεί. Ας τα ρυθμίσουμε όλα!

Πώς λειτουργεί το Back Tap;

Το Back Tap είναι μια δυνατότητα προσβασιμότητας στο iPhone που ανιχνεύει τα χτυπήματα των δακτύλων στο πίσω μέρος του iPhone σας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο. Λειτουργεί σε iPhone 8 και νεότερα μοντέλα. Στις Ρυθμίσεις, μπορείτε να διαμορφώσετε το Back Tap ώστε να χρησιμοποιεί δύο ή τρία πατήματα και να εκκινεί διαφορετικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων συντομεύσεων. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ρυθμίσουμε ένα διακόπτη σίγασης για την ένταση του ήχου του iPhone σας.

Αποκτήστε την προσαρμοσμένη συντόμευση σίγασης

Προτού διαμορφώσουμε το Back Tap στις Ρυθμίσεις, πρέπει να ρυθμίσουμε μια προσαρμοσμένη συντόμευση που θέτει σε σίγαση το τηλέφωνό σας όταν το εκτελείτε και, στη συνέχεια, καταργεί τη σίγαση όταν το εκτελείτε ξανά. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη της προσαρμοσμένης συντόμευσης “How-To Geek” “Σίγαση εναλλαγής”. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να το δημιουργήσετε χειροκίνητα, θα δείτε ολόκληρο τον κώδικα παρακάτω.

  14 καλύτερα εργαλεία ασφάλειας δικτύου για ασφαλέστερα περιβάλλοντα το 2020

Για να κάνετε λήψη της προσαρμοσμένης συντόμευσης, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις “μη αξιόπιστες συντομεύσεις” στις Ρυθμίσεις. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε λήψη συντομεύσεων που έχουν κοινοποιηθεί από άλλους στο iCloud που δεν έχουν επαληθευτεί από την Apple.

Η Apple είναι προσεκτική σχετικά με αυτό, επειδή ορισμένες συντομεύσεις μπορούν να κάνουν κακόβουλα πράγματα στο τηλέφωνό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, λαμβάνετε μια αβλαβή συντόμευση σίγασης. Θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί παρακάτω.

Αρχικά, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και πατήστε “Συντομεύσεις”.

Παρακέντηση

Ενεργοποιήστε την επιλογή “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις”. Όταν τελειώσουμε, μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά αυτήν τη ρύθμιση και να την απενεργοποιήσετε ξανά, αν προτιμάτε.

(Εάν το “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις” είναι γκριζαρισμένο, ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις και επιλέξτε οποιαδήποτε συντόμευση από τη Συλλογή και, στη συνέχεια, εκτελέστε την. Μετά από αυτό, επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και ο διακόπτης θα πρέπει να είναι ενεργός.)

Ενεργοποίηση

Επόμενο, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο iCloud στο iPhone σας και πατήστε “Λήψη συντόμευσης” για λήψη της προσαρμοσμένης συντόμευσης εναλλαγής σίγασης.

Η εφαρμογή Συντομεύσεις θα ανοίξει. Θα δείτε ένα παράθυρο “Προσθήκη συντόμευσης” που σας επιτρέπει να αξιολογήσετε τη συντόμευση πριν την προσθέσετε στη συσκευή σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη μη αξιόπιστης συντόμευσης».

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Amazon Prime Video

Παρακέντηση

Στη συνέχεια, η συντόμευση “Σίγαση εναλλαγής” θα προστεθεί στη λίστα σας στην εφαρμογή Συντομεύσεις. Και πάλι, εάν προτιμάτε, μπορείτε να επιστρέψετε στις Ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις” για ασφάλεια.

Πώς λειτουργεί η συντόμευση εναλλαγής σίγασης και πώς να την προσαρμόσετε

Δεν χρειάζεται να κατανοήσετε τη συντόμευση Mute Toggle για να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά για όσους θέλουν να προσαρμόσουν τον τρόπο λειτουργίας της, ακολουθούν μερικές περισσότερες πληροφορίες. (Και πάλι, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτήν τη συντόμευση με μη αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας τον παρακάτω κώδικα, εάν δεν θέλετε να τη κατεβάσετε από τον παραπάνω σύνδεσμο.)

Η συντόμευση είναι ο τρέχων τόμος του iPhone σας και τον ορίζει σε μια μεταβλητή που ονομάζεται “CurrVolume”. Στη συνέχεια, εκτελεί μια εντολή If-Then. Για παράδειγμα, εάν η τρέχουσα ένταση δεν είναι ήδη 0 (σίγαση), τότε ορίζει την ένταση στο 0%, κλείνοντας το τηλέφωνο.

Διαφορετικά, η συντόμευση υποθέτει ότι το τηλέφωνό σας είναι σε σίγαση και ρυθμίζει την ένταση στο 50%.

ο

Μόλις έχετε τη συντόμευση, μπορείτε να προσαρμόσετε την ένταση ήχου στην οποία θα ρυθμιστεί το iPhone σας όταν κάνετε εναλλαγή σίγασης-Off. Αυτό έχει οριστεί στο 50%, αλλά μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε τιμή.

  Τρόπος ελέγχου έξυπνων οικιακών συσκευών στο Κέντρο ελέγχου σε iPhone ή iPad

Για να το αλλάξετε, κάντε κύλιση προς τα κάτω στον κωδικό στο “Set Volume to 50%” και πατήστε “50%”.

Παρακέντηση

Ένα ρυθμιστικό εμφανίζεται παραπάνω, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση χωρίς σίγαση οπουδήποτε από 1 έως 100%, με το 0% να είναι αθόρυβο και το 100% να είναι πλήρης.

Αφού ρυθμίσετε την ένταση, πατήστε “Τέλος” επάνω δεξιά και είστε έτοιμοι!

Σημειώστε ότι η επαναφορά της αρχικής έντασης όταν καταργείτε τη σίγαση απαιτεί δραματική αύξηση της πολυπλοκότητας της συντόμευσης. Αυτό συμβαίνει επειδή μεταβλητές όπως το “CurrVolume” δεν διατηρούνται μεταξύ των εκτελέσεων συντομεύσεων, επομένως παραλείψαμε αυτήν τη μέθοδο εδώ.

Στη συνέχεια, θα διαμορφώσουμε τον τρόπο ενεργοποίησης της συντόμευσης.

Διαμόρφωση Πίσω Πατήστε για να εκτελέσετε τη συντόμευση σίγασης

Τώρα που έχετε τη συντόμευση Mute Toggle, μπορούμε να διαμορφώσουμε το Back Tap για να την ενεργοποιήσουμε. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις”.

Παρακέντηση

Στη συνέχεια, πατήστε Προσβασιμότητα > Αγγίξτε.

Παρακέντηση

Επιλέξτε «Πίσω Πατήστε».

Παρακέντηση

Επιλέξτε εάν ένα “Διπλό πάτημα” ή “Τριπλό πάτημα” θα κάνει σίγαση του iPhone σας.

Επιλέγω

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση στην ενότητα “Συντομεύσεις” και, στη συνέχεια, πατήστε τη συντόμευση “Σίγαση εναλλαγής” που μόλις δημιουργήσατε.

Παρακέντηση

Πατήστε “Πίσω” για να βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή έχει καταχωρηθεί και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε έξοδο από τις Ρυθμίσεις.

Τώρα, κάθε φορά που πατάτε δύο ή τριπλά στο πίσω μέρος του iPhone σας, η ένταση του ήχου θα τίθεται σε σίγαση. Πατήστε ξανά δύο ή τρεις φορές για να επαναφέρετε την ένταση στο ποσοστό που έχετε ορίσει στη συντόμευση (50% από προεπιλογή).