Πώς να κάνετε επανεκκίνηση ή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Roomba σας

Βασικά Takeaways

  • Ακόμη και η «έξυπνη» τεχνολογία όπως η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ δεν είναι πάντα έξυπνη και μπορεί να έχει προβλήματα που απαιτούν αντιμετώπιση προβλημάτων.
  • Επανεκκινήστε το Roomba σας ως πρώτο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων για να διαγράψετε τυχόν σφάλματα και να ανανεώσετε τη συσκευή.
  • Η επαναφορά του Roomba σας είναι ένα πιο δραστικό βήμα που το επαναφέρει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Αυτό συνιστάται για τη διόρθωση περίπλοκων προβλημάτων ή για την κατάργηση του λογαριασμού σας από τη συσκευή.

Η επανεκκίνηση του Roomba σας μπορεί να επιλύσει γρήγορα απλά προβλήματα. Εναλλακτικά, η επαναφορά του Roomba σας μπορεί να βοηθήσει σε πιο περίπλοκα ζητήματα και να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη συσκευή από τον λογαριασμό σας. Θα σας δείξουμε πώς να κάνετε και τα δύο, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και τα κουμπιά στην ίδια τη συσκευή.

Πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση ή επαναφορά της ηλεκτρικής σκούπας Roomba;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα πράγματα μπορεί να μην πάνε όπως αναμενόταν με οποιοδήποτε τύπο τεχνολογίας, ακόμη και με την «έξυπνη» τεχνολογία. Για παράδειγμα, εδώ είναι μερικές φορές που η «έξυπνη» τεχνολογία δεν ήταν τόσο έξυπνη.

  Πώς να κάνετε μια εικόνα διαφανή στο Microsoft PowerPoint

Το iRobot Roomba σας δεν αποτελεί εξαίρεση όταν πρόκειται για την πιθανότητα να πάνε στραβά. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διορθώσετε ένα πρόβλημα;

Πότε να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής Roomba σας

Σε περίπτωση αμφιβολίας, κάντε επανεκκίνηση. Αυτό ισχύει για σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή υλικού ή εφαρμογή λογισμικού. Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς η επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει ακόμη και έναν πολύπλοκο δρομολογητή.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε το Roomba ως πρώτο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν από την επαναφορά. Η επανεκκίνηση μπορεί να διαγράψει κοινά σφάλματα και να ανανεώσει τη συσκευή σας, σαν να της προσφέρει έναν καλό ύπνο.

Επανεκκινήστε το Roomba σας εάν, για παράδειγμα, η εφαρμογή iRobot εμφανίζει συνεχώς σφάλματα κατά τη λειτουργία. Επιπλέον, εάν το δίκτυο Wi-Fi σας είναι απενεργοποιημένο και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, η μη αυτόματη επανεκκίνηση της συσκευής είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Η επανεκκίνηση του από τη συσκευή υλικού θα καθαρίσει το ρολόι του και θα του δώσει μια καλή ανανέωση, αλλά θα διατηρήσει ανέπαφες τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σας, όπως το πρόγραμμα iRobot.

Πότε να επαναφέρετε τη συσκευή Roomba σας

Η επαναφορά είναι ένα πιο δραστικό βήμα που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Θα επαναφέρει εργοστασιακά τη συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό Roomba σας θα είναι σαν να ήταν καινούργιο όταν το βγάλατε για πρώτη φορά από το κουτί του.

  Οι καλύτερες κάρτες Xbox Capture

Η επαναφορά μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσετε ξανά τις προτιμήσεις σας στο Roomba και ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στην ενημέρωση του λογισμικού.

Ίσως εξετάσετε το ενδεχόμενο επαναφοράς του Roomba για να καθαρίσετε τον χάρτη πλοήγησής του πριν το πουλήσετε. Το Roomba σας χρησιμοποιεί έναν χάρτη του σπιτιού σας για να πλοηγηθεί στα διάφορα δωμάτια και τους διαδρόμους, με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε έναν χάρτη για την πλοήγηση σε δρόμους, πόλεις και πόλεις. Εάν επιλέξετε να κάνετε επαναφορά, θα διαγραφεί ο χάρτης από το λογισμικό του Roomba.

Πώς να επανεκκινήσετε μια ηλεκτρική σκούπα Roomba

Μια συσκευή iRobot δεν διαθέτει έναν απλό διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση. Μπορείτε να επανεκκινήσετε το Roomba χρησιμοποιώντας κουμπιά στη συσκευή ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή iRobot iOS ή Android.

Πώς να επανεκκινήσετε μια συσκευή Roomba χρησιμοποιώντας την εφαρμογή

Ανάλογα με την έκδοση της εφαρμογής σας και το μοντέλο iRobot, αυτές οι οδηγίες ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς.

  • Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής, κάντε κύλιση προς τα κάτω.
  • Πατήστε Ρυθμίσεις προϊόντος.
  • Στην οθόνη Ρυθμίσεις προϊόντος, πατήστε Επανεκκίνηση Roomba.
  • Στην οθόνη Reboot Roomba, πατήστε Reboot Roomba.
  •   Διορθώστε το 1Password που δεν συγχρονίζεται μεταξύ συσκευών

    Πώς να επανεκκινήσετε μια ηλεκτρική σκούπα Roomba χρησιμοποιώντας τα κουμπιά της συσκευής

    Για τα Roomba s Series, i Series, j Series και Braava jet:

  • Κρατήστε πατημένο το κουμπί Clean στο Roomba σας για 10 έως 20 δευτερόλεπτα.
  • Θα δείτε ένα ελαφρύ δαχτυλίδι να στροβιλίζεται δεξιόστροφα σε λευκό.
  • Περιμένετε λίγα λεπτά για να ενεργοποιηθεί ξανά το Roomba.
  • Θα ξέρετε ότι ανάβει ξανά όταν σβήσει ο δακτύλιος φωτός.
  • Για μοντέλα Roomba με Dock και Spot Buttons:

  • Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά HOME και SPOT Clean για 10 δευτερόλεπτα.
  • Όταν αφήσετε το κουμπί, θα ακούσετε έναν τόνο επανεκκίνησης.
  • Η επανεκκίνηση είναι ένα απλό βήμα, αλλά η επίλυση προβλημάτων δεν είναι πάντα τόσο εύκολη. Εάν, μετά την επανεκκίνηση, η συσκευή σας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, δοκιμάστε να την επαναφέρετε.

    Πώς να επαναφέρετε μια ηλεκτρική σκούπα Roomba

    Βεβαιωθείτε ότι το Roomba και το smartphone σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή iRobot και μετακινηθείτε προς τα κάτω.
  • Πατήστε Ρυθμίσεις προϊόντος.
  • Στο μενού Ρυθμίσεις προϊόντος, πατήστε Σχετικά με το Roomba.
  • Στο μενού Πληροφορίες, πατήστε Αφαίρεση συσκευής από λογαριασμό.
  • Στο μενού Factory Reset, επιλέξτε Factory Reset Roomba.
  • Σκεφτείτε δύο φορές προτού πατήσετε το τελικό κουμπί Factory Reset Roomba, γιατί σημαίνει ότι όλες οι ρυθμίσεις σας θα χαθούν και θα πρέπει να ρυθμίσετε ξανά τη συσκευή σας πριν τη χρησιμοποιήσετε. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με οποιοδήποτε από αυτά τα βήματα, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να επισκεφθείτε Υποστήριξη iRobot σελίδα.

    Αυτό είναι! Τόσο η επανεκκίνηση όσο και η επαναφορά του Roomba μπορεί να είναι ένας αρκετά απλός τρόπος επίλυσης προβλημάτων, αν και η επαναφορά συνιστάται μόνο για την επίλυση πιο περίπλοκων προβλημάτων όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.