Οι καλύτερες κάρτες Xbox Capture

Η ροή του αγαπημένου σας βιντεοπαιχνιδιού είναι πιο προσιτή τώρα από ποτέ — τόσο πολύ που ακόμη και τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μέσα στο παιχνίδι. Με μια κονσόλα τρέχουσας γενιάς και μια αξιοσέβαστη κάρτα λήψης βίντεο, μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε εκατοντάδες άτομα με το πνεύμα και τις ικανότητές σας.

Όχι μόνο η κάρτα λήψης βίντεο είναι το ιδανικό μέσο για ροή περιεχομένου υψηλής ποιότητας, αλλά μπορεί επίσης να καταγράψει τις μεγάλες σας αναπαραγωγές (και τις κακές) και να τις αποθηκεύσει για αργότερα. Όταν η σκόνη καταλαγιάσει, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα αγαπημένα σας κλιπ και να τα ανεβάσετε σε διάφορες πλατφόρμες για να τα απολαύσει το κοινό σας με τον ελεύθερο χρόνο σας.

Γνωρίζοντας ότι η επόμενη έντονη στιγμή είναι προ των πυλών, ποιος καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε αυτή την εμπειρία από τους θαυμαστές σας;

Εδώ είναι οι καλύτερες κάρτες καταγραφής Xbox που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Οι αγαπημένες μας κάρτες Xbox Capture το 2023

Elgato HD60 X

Καλύτερο συνολικά

Μια κάρτα σύλληψης με τόσες λίγες αδυναμίες

Το Elgato HD60 X είναι σαν ένας υποστηρικτικός γονέας — έχετε ένα συγκεκριμένο όνειρο και κάνει ό,τι μπορεί για να το πραγματοποιήσει. Συνδέεται απευθείας χωρίς φασαρία, λειτουργεί με τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ροής και λογισμικό και προσφέρει μεγάλη ποικιλία αναλύσεων για εγγραφή.

Πλεονεκτήματα

  • Λειτουργεί με μεγάλη ποικιλία λογισμικού λήψης
  • Διέλευση VRR
  • Εύκολη ρύθμιση
  • Εγγραφές στα 60Hz (1440p και 1080p)

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να εγγράψει στα 4K, αλλά μόνο στα 30 Hz

Υπάρχει πολλή φασαρία για την προετοιμασία μιας λογικής ρύθμισης ροής. Για να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερους πονοκεφάλους, το Elgato HD60 X απλοποιεί την όλη διαδικασία.

Πρώτα απ ‘όλα, το Elgato HD60 X προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών εγγραφής. Μπορείτε να επιλέξετε ποιότητα στα 4K, αλλά να περιορίσετε τη ροή σας στα 30 Hz ή να χρησιμοποιήσετε 1440p ή 1080p στα 60 Hz. Υπάρχουν ακόμη και αρκετές επιλογές χαμηλότερης ανάλυσης, όπως 480p και 720p, κάτι που είναι πολύ βολικό εάν έχετε περιορισμένο εύρος ζώνης.

Τέλος, το Elgato HD60 X παίζει όμορφα με το πιο δημοφιλές λογισμικό ροής, όπως το OBS, το Streamlabs, το Twitch και το YouTube. Υποστηρίζει επίσης επιλογές όπως το Microsoft Teams, το Vmix και το Facebook Gaming. Ανεξάρτητα από το λογισμικό ή την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, το μόνο που κάνετε είναι να συνδέσετε την κάρτα λήψης και θα αναγνωριστεί αμέσως σε Windows και Mac.

EVGA XR1 Lite

Το πιο προσιτό

Ιδανικό για εκκολαπτόμενους streamers

Το EVGA XR1 Lite έχει σχεδιαστεί για να είναι ελαφρύ και φορητό. Υποστηρίζει 4K passthrough, εκτός από την εγγραφή σε ανάλυση 1080p.

Πλεονεκτήματα

  • Πακέτο καλωδίων HDMI και USB Type-C στο εσωτερικό
  • Ιδανικό για ρετρό παιχνίδια χάρη στην υποστήριξη 480p
  • Συμβατό με φωτογραφικές μηχανές DSLR
  • ΣΥΝΔΕΣΤΕ και ΠΑΙΞΤΕ

Για εσάς τους επίδοξους streamers, η απόρριψη μετρητών με κόπο σε ακριβό υλικό δεν είναι η πιο έξυπνη κίνηση, ούτε πρέπει να το κάνετε. Εφόσον έχετε έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή που λειτουργεί, μπορείτε να συνδέσετε το EVGA XR1 Lite και να ξεκινήσετε τη ροή των αγαπημένων σας τίτλων.

Αρχικά, το EVGA XR1 Lite δεν σας αναγκάζει να μειώσετε την πιστότητα γραφικών. Υποστηρίζει διέλευση 4K στα 60 FPS. Ακόμα κι αν αυξήσετε την ανάλυση στα 4Κ, το EVGA XR1 θα καταγράψει απλώς τα βίντεό σας και θα παράγει τη ροή σας σε 1080p και 60FPS, κάτι που προσφέρει επίσης στο κοινό σας καλύτερη εμπειρία θέασης από τα 30FPS.

Αυτό που είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο στοιχείο του EVGA XR1 Lite είναι ο σχεδιασμός plug-and-play του. Δεν χρειάζεται πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών για να συνδέσετε τα καλώδια HDMI και USB-C, καθιστώντας το επίσης φιλικό προς τον χρήστη. Το πιο σημαντικό, το δημοφιλές λογισμικό ροής θα το αναγνωρίσει γρήγορα.

AVerMedia Live Gamer 4K

Καλύτερη χαμηλή καθυστέρηση

Όταν είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε την εξέδρα σας

210 $ 250 $ Εξοικονομήστε
$40

Η AVerMedia Live Gamer 4K είναι μια εσωτερική κάρτα λήψης σχεδιασμένη για λήψη βίντεο υψηλής ποιότητας. Έχει δυνατότητα εγγραφής 4K στα 60FPS και HDR10.

Πλεονεκτήματα

  • Απίστευτα χαμηλή καθυστέρηση
  • Υποστηρίζει χαμηλότερες αναλύσεις σε υψηλότερα FPS
  • Σχεδιαστική αισθητική
  • Καταγράφει HDR10

Ας υποθέσουμε ότι κάνετε streaming σε περισσότερα από το Xbox αλλά και στον υπολογιστή σας και ξοδεύετε ένα σημαντικό μέρος του χρόνου σας στην επεξεργασία του τελευταίου. Προφανώς, απαιτείται ένας καλός υπολογιστής, οπότε αν σας αρέσει αυτό, τότε θα χρειαστείτε μια εξαιρετική συνοδευτική κάρτα λήψης, όπως το AVerMedia Live Gamer 4K.

Είναι δύσκολο να αντιταχθεί κανείς στην απόδοση του AVerMedia Live Gamer 4K, δεδομένου ότι όχι μόνο καταγράφει πλάνα βιντεοπαιχνιδιών σε 4K, αλλά και HDR10 και στα 60 FPS. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο λανθάνοντας χρόνος είναι τόσο απίστευτα μικρός που ουσιαστικά δεν υπάρχει, οπότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το υλικό που θα σας κρατήσει πίσω όταν η δράση γίνεται έντονη.

Η εγκατάσταση του AVerMedia Live Gamer 4K είναι επίσης απαλλαγμένη από οποιαδήποτε αναμενόμενη απογοήτευση. είναι όσο πιο κοντά στο plug-and-play μπορείτε. Εφόσον έχετε μια ανοιχτή υποδοχή PCIe x4, το AVerMedia Live Gamer 4K θα χωρέσει σωστά, τότε το θέμα είναι απλώς να συνδέσετε το καλώδιο HDMI, κάτι που είναι αρκετά εύκολο. Το κερασάκι στην τούρτα, ωστόσο, είναι το πόσο καλά παίζει το AVerMedia Live Gamer 4K με το δημοφιλές λογισμικό ροής που προτιμάτε.

Razer Ripsaw HD

Καλύτερος σχεδιασμός

Απλό, κομψό και εξαιρετική απόδοση

$139 $160 Εξοικονομήστε
$21

Η Razer Ripsaw HD είναι μια συμπαγής εξωτερική κάρτα λήψης που έχει σχεδιαστεί για εγγραφή πλάνα σε Full HD. Επιτρέπει επίσης στο χρήστη να αναμειγνύει ήχο χωρίς την ανάγκη λογισμικού.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική επιλογή για επίδοξους streamers
  • Πολύ λεπτό και φορητό
  • Η διαχείριση ήχου είναι εύκολη στη χρήση
  • ΣΥΝΔΕΣΤΕ και ΠΑΙΞΤΕ

Μειονεκτήματα

  • Η εγγραφή βίντεο περιορίζεται στα 1080p στα 60 FPS

Είστε το είδος του gamer που του αρέσει να κάνει streaming κάθε τόσο, αλλά δεν έχετε χτίσει μια καριέρα γύρω από αυτό; Ίσως προτιμάτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με μερικούς φίλους ή ίσως η πρόθεσή σας είναι να καταγράψετε την περιπέτειά σας. Όποια και αν είναι η περίπτωση, μην ασχοληθείτε με μια σειρά από χαρακτηριστικά που μένουν αχρησιμοποίητα και αντ’ αυτού επιλέξτε το Razer Ripsaw HD.

Αντί για μια λίστα χαρακτηριστικών πλυντηρίου, το Razer Ripsaw HD απλοποιεί τη διαδικασία ροής. Ως εξωτερική κάρτα καταγραφής, δεν χρειάζεται να σκάβετε τον υπολογιστή σας για να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε υλικό και να προκαλέσετε βλάβη στον υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε τη συσκευή στον υπολογιστή και την κονσόλα σας μέσω HDMI, να εκκινήσετε το λογισμικό ροής που προτιμάτε και να ξεκινήσετε μια άλλη αποστολή.

Φυσικά, το Razer Ripsaw HD δεν πτοείται για την απόδοση. η συσκευή επιτρέπει τη διέλευση ανάλυσης 4K και, στη συνέχεια, απλώς υποβαθμίζει το περιεχόμενο σε 1080p για τη ροή σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βασιλεύετε στη δική σας εξέδρα για χάρη του κοινού σας. Και για να γλυκάνει η συμφωνία, υπάρχουν δύο θύρες για μικρόφωνο και ακουστικά.

AVerMedia Live Gamer Bolt

Καλύτερη εξωτερική κάρτα λήψης

Για όσους δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα καρέ

$303 $400 Εξοικονομήστε
$97

Το AVerMedia Live Gamer Bolt διαθέτει Thunderbolt 3, ικανό να καταγράφει gameplay σε 1080p στα 240Hz. Με άλλα λόγια, είναι η τέλεια επιλογή αν παίζετε συχνά τίτλους γρήγορης δράσης.

Πλεονεκτήματα

  • Μπορεί να εγγράψει 1080p στα 240Hz
  • Απίστευτα χαμηλή καθυστέρηση
  • Γρήγορη, απόδοση Thunderbolt 3
  • Καταγράφει HDR10

Μειονεκτήματα

  • Εγγραφές μέσω Thunderbolt 3
  • Απαιτεί Η/Υ

Το Framerate είναι απίστευτα σημαντικό όταν πρόκειται για παιχνίδια γρήγορης δράσης και σίγουρα δεν θέλετε μια κάρτα λήψης που να περιορίζει την απόδοσή σας. Για να αφήσετε το Xbox σας να λειτουργεί, χρειάζεστε το AVerMedia Live Gamer Bolt.

Χάρη στη χρήση του Thunderbolt 3, μπορείτε να απελευθερώσετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Το AVerMedia Live Gamer Bolt καταγράφει πλάνα έως και 240 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι διπλάσιο από αυτό που μπορεί να επιτύχει η τελευταία κονσόλα Xbox, αλλά διασφαλίζει ότι κάθε καρέ αποτυπώνεται σε ευκρινή ανάλυση 1080p.

Το ενσωματωμένο υλικό του AVerMedia Live Gamer Bolt διατηρεί επίσης τα πάντα ομαλά και σταθερά με τον πολύ χαμηλό χρόνο καθυστέρησης κάτω από 50 ms στις κονσόλες. Θα συνεχίσετε να διατηρείτε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα όταν η δράση γίνει τριχωτή.

EVGA XR1 Pro

Το καλύτερο για τους επίδοξους Streamers

Λήψη υψηλής ανάλυσης και μίξη ήχου on the fly

$120 $220 Εξοικονομήστε
$100

Το EVGA XR1 Pro συνδυάζει τις δύο πιο σημαντικές πτυχές της ροής: ήχο και ανάλυση. Έχετε τη δύναμη να κάνετε εγγραφή σε 4K με μίξη ήχου στα χέρια σας.

Πλεονεκτήματα

  • Πιστοποιημένο OBS
  • ΣΥΝΔΕΣΤΕ και ΠΑΙΞΤΕ
  • Ενσωματωμένο καντράν μείκτη ήχου
  • Εγγραφές έως 4K

Μόλις αρχίσετε να κερδίζετε κάποια έλξη στη σκηνή ροής, θα θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βελτιώσετε την αξία παραγωγής της ροής σας. Με το EVGA XR1 Pro, μπορείτε να αποκλείσετε δύο από τις πιο σημαντικές πτυχές: ήχο και ανάλυση.

Ενώ το EVGA XR1 Pro καταγράφει σε 4K, η χρυσή του ανάλυση είναι 1440p. Το κοινό σας θα εξακολουθήσει να έχει μια ωραία εμφάνιση στην ποιότητα της εικόνας χωρίς να πιέζει τον υπολογιστή σας στον τάφο για να το πραγματοποιήσει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ηχογραφεί στα 60Hz, αλλά αν ηχογραφείτε στα 4K, περιορίζεστε στα 30Hz.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σπουδαίο είναι ότι το EVGA XR1 Pro διαθέτει ενσωματωμένο επιλογέα ήχου. Παίρνετε δύο θύρες ήχου, μία για το μικρόφωνό σας και μία για τον σύνδεσμο πάρτι της κονσόλας σας. Με τον επιλογέα στο επάνω μέρος, μπορείτε να προσαρμόσετε τον ήχο και για τις δύο πηγές εν κινήσει.

Elgato 4K60 Pro MK.2

Το καλύτερο για τους δημιουργούς περιεχομένου

Για δημιουργούς που εργάζονται με μια ποικιλία λογισμικού

Η Elgato 4K60 Pro MK.2 είναι μια εσωτερική κάρτα σχεδιασμένη για ροή σε πολλές πλατφόρμες και σε 4K. Λόγω της αντιστοίχισης τόνου HDR, έχει επίσης τη δυνατότητα εγγραφής HDR10.

Πλεονεκτήματα

  • Η υποστήριξη πολλών εφαρμογών είναι απαραίτητη για τους δημιουργούς περιεχομένου
  • Η εγγραφή flashback είναι πολύ βολική
  • Πολλαπλές κάρτες μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα σύστημα
  • Καταγράφει HDR10

Ένα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε ως δημιουργός περιεχομένου είναι μια κάρτα λήψης που περιορίζεται σε ένα μόνο πρόγραμμα. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλατε ένα πρόγραμμα να μεταδίδει το περιεχόμενό σας σε ανάλυση 1080p, ενώ ταυτόχρονα να καταγράφει το εν λόγω περιεχόμενο στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση. Ευτυχώς, με το Elgato 4K60 MK.2, αυτό δεν είναι πλέον όνειρο.

Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της Elgato 4K60 MK.2 Internal Capture Card είναι η υποστήριξη πολλών εφαρμογών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ροή περιεχομένου σε μία ανάλυση ενώ εγγράφετε πλάνα σε υψηλότερη ανάλυση σε άλλο πρόγραμμα. Αν σκοπεύετε να ανεβάσετε υλικό υψηλότερης ποιότητας, για παράδειγμα, στο YouTube, η υποστήριξη πολλών εφαρμογών είναι απαραίτητη.

Όσον αφορά την ποιότητα, το Elgato 4K60 MK.2 δεν κρατάει πίσω. Το MK.2 όχι μόνο καταγράφει τους αγαπημένους σας τίτλους σε ανάλυση 4K στα 60 FPS, αλλά καταγράφει και μεταδίδει επίσης HDR10, δίνοντας στο κοινό σας μεγαλύτερη αξία παραγωγής από ποτέ.

Επιλέγοντας την καλύτερη κάρτα Xbox Capture για την εργασία

Τι είδους ανάλυση θέλετε; Κάνετε streaming με υπολογιστή ή μόνο με το Xbox; Ποιες επιλογές συνδεσιμότητας χρειάζεστε; Η εύρεση της σωστής κάρτας λήψης Xbox συνοψίζεται σε αυτές τις τρεις ερωτήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, το Elgato HD60 X βγαίνει στην κορυφή ως η πιο προφανής επιλογή. Είναι μια από τις πιο εύκολες κάρτες καταγραφής στη ρύθμιση, δεδομένου ότι είναι εξωτερική κάρτα και παίζει όμορφα με μια μεγάλη ποικιλία λογισμικού και πλατφορμών. Έχετε την επιλογή να καταγράψετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σε 4K ή να τις ρίξετε σε 1440p ή 1080p, αλλά σε πολύ υψηλότερο ρυθμό καρέ.

Όταν ο προϋπολογισμός είναι μια σημαντική ανησυχία, ειδικά αν είστε επίδοξος streamer, το EVGA XR1 Lite ωθεί τον εαυτό του στο μπροστινό μέρος του πλήθους. Καταγράφει gaming σε 1080p στα 60Hz, που είναι η χρυσή ζώνη για τους περισσότερους streamers, ενώ επιτρέπει επίσης τη μετάδοση 4K. Ο σχεδιασμός του plug-and-play σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ασχολείστε με τα προγράμματα οδήγησης. Το καλύτερο από όλα είναι ότι όταν κάνετε αναβάθμιση, το EVGA XR1 Lite είναι συμβατό με φωτογραφικές μηχανές DSLR, επομένως θα μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της κάμερας προσώπου σας όταν είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε την κύρια κάρτα λήψης.

Elgato HD60 X

Καλύτερο συνολικά

Μια κάρτα σύλληψης με τόσες λίγες αδυναμίες

Το Elgato HD60 X είναι σαν ένας υποστηρικτικός γονέας — έχετε ένα συγκεκριμένο όνειρο και κάνει ό,τι μπορεί για να το πραγματοποιήσει. Συνδέεται απευθείας χωρίς φασαρία, λειτουργεί με τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ροής και λογισμικό και προσφέρει μεγάλη ποικιλία αναλύσεων για εγγραφή.

Πλεονεκτήματα

  • Λειτουργεί με μεγάλη ποικιλία λογισμικού λήψης
  • Διέλευση VRR
  • Εύκολη ρύθμιση
  • Εγγραφές στα 60Hz (1440p και 1080p)

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να εγγράψει στα 4K, αλλά στα 30 Hz
  9 τρόποι για να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας ChatGPT