Πώς να κάνετε δεξί κλικ σε οποιονδήποτε Mac χρησιμοποιώντας επιφάνεια αφής, ποντίκι ή πληκτρολόγιο

Εάν μετακινείστε από Windows σε Mac, ίσως αναρωτιέστε πώς να κάνετε δεξί κλικ σε Mac. Τα μηχανήματα Windows συνήθως διαθέτουν διακριτικά κουμπιά στο ποντίκι. Σε Mac, τα πράγματα είναι λίγο πιο κρυφά.

Πώς να κάνετε δεξί κλικ σε ένα trackpad

Το trackpad σε ένα Macbook (ή το Magic Trackpad) είναι ένα ενιαίο κομμάτι βουρτσισμένου αλουμινίου. Τα νεότερα MacBook διαθέτουν ένα Force Trackpad που μιμείται ένα κλικ και παρέχει απτική ανάδραση (οι προηγούμενες γενιές θα έκαναν πραγματικά κλικ).

  Πώς να κάνετε το Linux να μοιάζει με τα Windows Vista

Ανεξάρτητα από το trackpad που χρησιμοποιείτε, το δεξί κλικ σε ένα MacBook είναι απλό. Απλώς πατήστε ή κάντε κλικ (πιέστε προς τα κάτω) με δύο δάχτυλα.

Εάν το πάτημα με δύο δάχτυλα δεν λειτουργεί για εσάς ή εάν θέλετε να αλλάξετε την ενέργεια, μπορείτε να το κάνετε από τις Προτιμήσεις συστήματος.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Apple” από τη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Προτιμήσεις συστήματος”.

Επιλέξτε το κουμπί “Trackpad”.

Στην ενότητα “Σημείο και κλικ”, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από την επιλογή “Δευτερεύον κλικ”. Εάν θέλετε, μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή “Κάντε κλικ στην κάτω δεξιά γωνία” ή στην επιλογή “Κλικ στην κάτω αριστερή γωνία”.

  Πώς να κάνετε επανεκκίνηση της διεπαφής δικτύου του Ubuntu

Όσο βρίσκεστε εδώ, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την ενότητα για να προσαρμόσετε τις χειρονομίες του trackpad.

Πώς να κάνετε δεξί κλικ σε ένα ποντίκι

Εάν χρησιμοποιείτε το Magic Mouse της Apple, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες χειρονομίες με το trackpad για εναλλαγή μεταξύ των διαστημάτων και για κύλιση.

Το Magic Mouse δεν διαθέτει ξεχωριστό κουμπί δεξί κλικ. Αντίθετα, ολόκληρο το επάνω μέρος του ποντικιού μπορεί να κάνει κλικ. Εάν κάνετε κλικ στην αριστερή πλευρά του ποντικιού, θα εγγραφεί ως αριστερό κλικ. Με τον ίδιο τρόπο, απλώς κάντε κλικ στην επάνω δεξιά ενότητα του Magic Mouse για δεξί κλικ.

  Πού πήγε η εφαρμογή Skype Desktop για Windows 10;

Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε ποντίκι τρίτου κατασκευαστή που χρησιμοποιείτε. Εάν είναι συνδεδεμένο στο Mac σας χρησιμοποιώντας Bluetooth ή ενσύρματη σύνδεση, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί στη δεξιά πλευρά για να κάνετε δεξί κλικ.

Πώς να κάνετε δεξί κλικ χρησιμοποιώντας ένα πληκτρολόγιο

Εάν το κουμπί με το δεξί κλικ στο ποντίκι ή το trackpad είναι σπασμένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο ως αντικατάσταση.

Απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο «Control» (για να μην συγχέεται με το πλήκτρο Command) ενώ πατάτε το αριστερό κουμπί του ποντικιού για να εγγραφείτε ως δεξί κλικ.

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τη μετάβαση από Windows σε Mac για να είστε πιο οικείοι με το νέο σας μηχάνημα.