Πώς να επιλέξετε συσκευή εκκίνησης στο UEFI BIOS

Το BIOS είναι το υλικολογισμικό που βλέπετε όταν εκκινείτε το σύστημά σας. Μπορεί να έχετε εγκατεστημένο ένα λειτουργικό σύστημα και εάν το υλικό σας είναι αρκετά πρόσφατο, μπορεί να φαίνεται ότι το σύστημά σας εκκινεί απευθείας σε αυτό. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το BIOS φορτώνει πάντα πρώτο. Το BIOS σας έχει συνήθως μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να ορίσετε την πρώτη συσκευή εκκίνησης, ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο εάν εκτελείτε παλαιού τύπου BIOS. Εάν χρησιμοποιείτε το UEFI BIOS, δεν θα δείτε αυτήν την επιλογή. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή εκκίνησης στο UEFI BIOS.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ρυθμίσετε τη συσκευή εκκίνησης στο UEFI BIOS. Μπορείτε να αλλάξετε το υλικολογισμικό του BIOS στο BIOS παλαιού τύπου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη επιλογή στο UEFI BIOS.

  Πώς να απαγορεύσετε την IP σε κάποιον σε διαφωνία

Επιλογές συσκευής εκκίνησης UEFI

Απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον ξανά. Πριν φτάσετε στην οθόνη εκκίνησης του λειτουργικού σας συστήματος, θα πρέπει να δείτε ποια πλήκτρα πρέπει να πατήσετε για να μεταβείτε στο BIOS σας. Θα πρέπει να υπάρχει μια δεύτερη επιλογή που σας λέει ποιο πλήκτρο να πατήσετε για να μεταβείτε στις επιλογές εκκίνησης. Αυτά τα κλειδιά θα διαφέρουν για διαφορετικά συστήματα. Σε φορητό υπολογιστή Dell το κλειδί είναι F12. Google ποιο κλειδί είναι για το σύστημά σας.

Όταν πατήσετε αυτό το πλήκτρο, θα λάβετε μια επιλογή που σας ζητά να επιλέξετε ποια συσκευή εκκίνησης θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει τη συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε πριν από την εκκίνηση σε αυτό το μενού, διαφορετικά δεν θα εμφανιστεί στη λίστα των συσκευών από τις οποίες μπορείτε να εκκινήσετε.

  Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένους υπότιτλους στο Netflix

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επιλέξετε μια συσκευή και πατήστε Enter για εκκίνηση.

UEFI To Legacy BIOS

Για να αλλάξετε το BIOS από UEFI σε παλαιού τύπου, ενεργοποιήστε το σύστημά σας και πατήστε το πλήκτρο για να μεταβείτε στο μενού Εκκίνησης. Το κλειδί είναι διαφορετικό για κάθε σύστημα, αλλά συνήθως είναι το πλήκτρο F2. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορείτε να κάνετε Google στο Google ποιο κλειδί να πατήσετε για το σύστημά σας ή μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας για πρόσβαση στο BIOS για να βρείτε το σωστό κλειδί.

Το μενού θα πρέπει να έχει μια ειδική καρτέλα εκκίνησης. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση και αναζητήστε την επιλογή Ασφαλής εκκίνηση. Απενεργοποιήστε την ασφαλή εκκίνηση και θα πρέπει να δείτε τη συνηθισμένη επιλογή για την επιλογή της πρώτης συσκευής εκκίνησης.

  Πώς να αλλάξετε πολλά επίπεδα επικεφαλίδων στο MS Word

Αυτό δεν πρέπει να έχει αντίκτυπο σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που μπορεί να έχετε ήδη εγκαταστήσει. Θα πρέπει ακόμα να μπορείτε να κάνετε εκκίνηση από τον σκληρό σας δίσκο ή τον SSD, εάν χρειάζεται. Ομοίως, τα δεδομένα σας θα είναι επίσης ασφαλή. Η αλλαγή του υλικολογισμικού του BIOS σπάνια καθιστά ένα λειτουργικό σύστημα μη εκκινήσιμο και δεν οδηγεί σε απώλεια δεδομένων.