Πώς να επαναφέρετε το ιστορικό αρχείων στα Windows 11

Εάν το Ιστορικό αρχείων σας φαίνεται λίγο χειρότερο για φθορά, δείτε πώς μπορείτε να το επαναφέρετε.

Η λειτουργία Ιστορικό αρχείων σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων και φακέλων σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης. Γενικά, αυτή η δυνατότητα λειτουργεί καλά, αλλά μερικές φορές τεχνικές δυσλειτουργίες ή μια κατεστραμμένη βάση δεδομένων μπορεί να προκαλέσουν διακοπές.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, η πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι η επαναφορά του ιστορικού αρχείων. Λοιπόν, ας δούμε μερικούς γρήγορους τρόπους για να επαναφέρετε το Ιστορικό αρχείων στα Windows 11.

Πώς να επαναφέρετε το ιστορικό αρχείων χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων

Η Εξερεύνηση αρχείων των Windows χρησιμοποιείται συνήθως για πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας. Αλλά αν γνωρίζετε τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε το Ιστορικό αρχείων. Εδώ είναι τα βήματα για να το κάνετε αυτό:

  Πώς να εμφανίσετε μια προσαρμοσμένη ειδοποίηση τοστ στα Windows 10
  • Πατήστε το πλήκτρο Win + E για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων. Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί, ελέγξτε άλλους τρόπους για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή στο επάνω μέρος, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού για να εμφανιστεί και επιλέξτε την επιλογή Κρυφά στοιχεία.
  • Επικολλήστε την παρακάτω θέση στη γραμμή διευθύνσεων του File Explorer και πατήστε Enter.
     %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows 

  • Πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + A για να επιλέξετε όλο το περιεχόμενο μέσα στο φάκελο Ιστορικό αρχείων και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο συντόμευσης Shift + Del για να τα διαγράψετε οριστικά.
  •   Πώς να ενεργοποιήσετε την προστασία από παραβίαση για την ασφάλεια των Windows στα Windows 10

    Πώς να επαναφέρετε το ιστορικό αρχείων χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

    Η γραμμή εντολών είναι ένα σημαντικό βοηθητικό πρόγραμμα των Windows που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία, να εκτελέσετε εργασίες διαχείρισης, να διαγράψετε το ιστορικό αρχείων και πολλά άλλα. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να επαναφέρετε το Ιστορικό αρχείων στα Windows 11:

  • Πατήστε το πλήκτρο Win για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε Command Prompt στη γραμμή αναζήτησης και επιλέξτε την επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής από το δεξιό παράθυρο.
  • Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο της γραμμής εντολών και πατήστε Enter.
     if exist "%UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\FileHistory" RD /S /Q "%UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\FileHistory" 

  • Επαναφέρετε το ιστορικό αρχείων στις προεπιλογές του στα Windows

    Αυτές ήταν όλες οι μέθοδοι για να επαναφέρετε το Ιστορικό αρχείων στα Windows 11. Αν και κάθε μέθοδος είναι χρήσιμη, συνιστούμε την πρώτη για χρήστες που είναι νέοι στο λειτουργικό σύστημα, καθώς δεν περιλαμβάνει βοηθητικά προγράμματα γραμμής εντολών, όπως η γραμμή εντολών, η οποία μπορεί να είναι περίπλοκη για αρχάριους.

      Τρόπος απενεργοποίησης του συγχρονισμού προχείρου σε όλες τις συσκευές στα Windows 10

    Εν τω μεταξύ, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Ιστορικό αρχείων στα Windows.