Πώς να εντοπίσετε ύποπτες προσπάθειες σύνδεσης με το Zenlogin;

Μια ύποπτη λύση ανίχνευσης σύνδεσης μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στα προϊόντα/υπηρεσίες λογισμικού και στον ιστότοπό σας.

Προστατεύει τους λογαριασμούς των χρηστών σας, προστατεύει τον σχηματισμό σύνδεσης και άλλα δεδομένα και τους δίνει έναν άλλο λόγο να σας επιλέξουν από άλλους.

Αλλά αναρωτιέστε ποια είναι η χρησιμότητα όλων αυτών αν έχετε ήδη καταβάλει προσπάθεια για την ασφάλεια της εφαρμογής σας;

Δεν είναι αρκετό;

Η απάντηση είναι ότι ποτέ δεν είναι αρκετό όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Όσο πιο ασφαλής μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας, τόσο καλύτερη είναι.

Σύμφωνα με τον Akamai, το 43% όλων των προσπαθειών σύνδεσης στο διαδίκτυο είναι κακόβουλες. Αυτό είναι ανησυχητικό για όλους όσους χειρίζονται ή χρησιμοποιούν έναν ιστότοπο, ένα προϊόν λογισμικού ή μια υπηρεσία που αποθηκεύει προσωπικές πληροφορίες.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνετε το λογισμικό σας πιο ασφαλές εφαρμόζοντας συστήματα ασφαλείας όπως η ανίχνευση ύποπτων στοιχείων σύνδεσης.

Ας καταλάβουμε τι είναι και πώς μπορεί να είναι χρήσιμο για την επιχείρησή σας.

Τι είναι η ανίχνευση ύποπτης σύνδεσης;

Υπάρχουν πολλές συμπεριφορές που μπορείτε να επισημάνετε ως ύποπτες με βάση τη φύση της σύνδεσής τους. Ένας χάκερ μπορεί να επιχειρήσει πολλούς κωδικούς πρόσβασης για πρόσβαση σε έναν λογαριασμό χρήστη για οποιοδήποτε λογισμικό, ιστότοπο ή υπηρεσία.

Ορισμένες ύποπτες ανιχνεύσεις είναι χαμηλού κινδύνου, ενώ άλλες μπορεί να είναι υψηλότερου κινδύνου. Μπορεί να συμβεί λόγω της σύνδεσης:

  • Σε μια ασυνήθιστη στιγμή
  • Από διαφορετικές τοποθεσίες
  • Από διαφορετικές συσκευές
  • Μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες

Μερικές φορές οι εφαρμογές τίθενται σε κίνδυνο από παραβιάσεις ασφάλειας τρίτων, όπως μαζικές διαρροές κωδικών πρόσβασης. Τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, ο χάκερ μπορεί να κλέψει απαραίτητες ή κρίσιμες πληροφορίες για έναν χρήστη. Στη συνέχεια, μπορούν να κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών, να τις καταχραστούν με απειλές ή να κλέψουν τον λογαριασμό εντελώς.

Ένα ύποπτο σύστημα ανίχνευσης σύνδεσης σας ενημερώνει για το κακό που μπορεί να συμβεί σύντομα. Αυτή η εφαρμογή θα προσδιορίσει τα μοτίβα συμπεριφοράς σύνδεσης που είναι ελαφρώς διαφορετικά από τις κανονικές συνδέσεις.

Ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν bots που μελετούν ασυνήθιστες ταχύτητες κατά τη διάρκεια προσπαθειών σύνδεσης. Σε εκείνο το σημείο, μπορούν να αποκλειστούν από τη σύνδεση και θα λάβετε μια ειδοποίηση. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να τους ζητηθούν επιπλέον βήματα, όπως επαλήθευση email, πρόκληση MFA και ένας κωδικός που αποστέλλεται σε έναν εγγεγραμμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

  Δημιουργήστε εύκολα συμβολικούς συνδέσμους από ένα γραφικό περιβάλλον αντί για τη γραμμή εντολών

Γιατί είναι απαραίτητη η εφαρμογή ανίχνευσης ύποπτης σύνδεσης;

Η ασφάλεια είναι μια σημαντική ανησυχία στην αγορά SaaS. Στο σημερινό σενάριο, πολλοί χρησιμοποιούν προϊόντα SaaS για διάφορους σκοπούς στην καθημερινή τους ζωή. Τούτου λεχθέντος, όλοι αναζητούν ασφάλεια, είτε πρόκειται για στοιχεία σύνδεσης πληρωμής, όπως η παροχή στοιχείων κάρτας, διεύθυνσης, αριθμών τηλεφώνου κ.λπ., είτε στοιχεία σύνδεσης όπως ονόματα χρήστη ή κωδικοί πρόσβασης.

Εάν δεν προσφέρετε ασφάλεια στο προϊόν σας SaaS, οι πληροφορίες χρήστη μπορούν να παραβιαστούν ή να εκμεταλλευτούν. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες σας θα δυσκολευτούν να σας εμπιστευτούν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν διαχειρίζεστε μια επιχείρηση προϊόντων SaaS, πρέπει να κάνετε τα μέτρα ασφαλείας σας συγκεκριμένα, έτσι ώστε οι πελάτες σας να εμπιστεύονται εσάς και την επιχείρησή σας τα προσωπικά τους στοιχεία. Ασχολείστε με τεράστια δεδομένα πελατών καθημερινά, επομένως οι οδηγίες και τα συστήματα ασφαλείας θα διασφαλίσουν επίσης ότι τα δεδομένα κάθε πελάτη είναι ασφαλή.

Η εφαρμογή μιας ασφαλούς λύσης όπως η ανίχνευση ύποπτης σύνδεσης μπορεί να είναι αποτελεσματική στο προϊόν ή την υπηρεσία SaaS σας για να προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στα δεδομένα των πελατών σας και να διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί ή να απειλήσει τους χρήστες.

Πώς βοηθά τους χρήστες να παραμείνουν ασφαλείς;

Στο σημερινό φορτωμένο πρόγραμμα, όλοι αναζητούν μια βολική επέμβαση. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ιστότοπους και εφαρμογές καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των Gmail, Snapchat, Instagram, Facebook, Amazon, Flipkart, eBay, εργαλεία παραγωγικότητας, διαχείριση χρόνου και πολλά άλλα.

Η χρήση ενός API ανίχνευσης ύποπτης σύνδεσης όπως το Zenlogin διασφαλίζει ότι τα στοιχεία των χρηστών είναι ασφαλή. Και ακόμα κι αν συμβεί κάτι ύποπτο, μπορεί να σας ειδοποιήσει να αναλάβετε δράση γρήγορα και να προστατέψετε τους λογαριασμούς και τα δεδομένα των χρηστών σας.

Μια ασφαλής σύνδεση επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την ταυτότητα της σύνδεσής τους με διάφορους μηχανισμούς ελέγχου ταυτότητας. Οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις ή ειδοποιήσεις όταν κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στον λογαριασμό του από άλλη συσκευή, ασυνήθιστες τοποθεσίες και πολλά άλλα.

Η ανίχνευση ύποπτης σύνδεσης θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας κατά τη σύνδεση. Τη στιγμή που θα λάβετε ειδοποίηση, είναι έτοιμο να σας δώσει κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας άμεσα χωρίς κανένα σφάλμα ή δυσκολία.

Παραδείγματα ειδοποιήσεων σύνδεσης:

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε email ή SMS σχετικά με ύποπτες δραστηριότητες όπως:

  • Λήψη μηνύματος ειδοποίησης όταν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας
  • Ζητώντας μια ερώτηση ασφαλείας κατά τη σύνδεση εάν η σύνδεσή σας είναι αμφίβολη
  • Λήψη email που σχετίζεται με τον λογαριασμό όταν πληκτρολογείτε το ίδιο στο πλαίσιο
  • Λήψη ειδοποίησης στην ίδια σελίδα κατά τη σύνδεση, εάν έχει εισαχθεί λάθος όνομα χρήστη ή κωδικός πρόσβασης
  • Λήψη ειδοποίησης SMS από μια υπηρεσία όπως το Gmail στο κινητό σας που ζητά να πληκτρολογήσετε ναι ή όχι ή να στείλετε έναν κωδικό SMS για επαλήθευση
  Πώς να δείτε κάμερες Lorex στον υπολογιστή

Όταν συμβαίνει μια ασυνήθιστη σύνδεση από μια νέα συσκευή ή τοποθεσία, οι χρήστες πρέπει να εξασφαλίσουν έναν λογαριασμό εάν δεν κάνουν τη δραστηριότητα.

Αλλά πως?

Οι χρήστες πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του και να διαβάζουν την πολιτική απορρήτου όταν συνδέονται σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή φροντίζει για τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας.

Για ασφαλή σύνδεση, οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν ορισμένα βήματα σε ατομικό επίπεδο:

  • Δημιουργία σύνθετων και μακροσκελής κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιώντας κεφαλαία, μικρά γράμματα, ειδικούς χαρακτήρες, αριθμούς κ.λπ.
  • Χρησιμοποιώντας ένα σύνθετο όνομα χρήστη και όχι προφανές
  • Ποτέ μην μοιράζεστε βασικά διαπιστευτήρια
  • Χρήση διαφορετικών κωδικών πρόσβασης για διαφορετικές δραστηριότητες
  • Αποφύγετε να δίνετε προσωπικά στοιχεία.

Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν τα παραπάνω βήματα για να μειώσουν την πιθανότητα απειλών στους λογαριασμούς τους. Τι γίνεται όμως αν μπορείτε να ενισχύσετε το προϊόν ή το λογισμικό SaaS σας από την αρχή;

Θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο λογισμικό σας και η επιφάνεια της απειλής θα περιοριστεί περισσότερο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μια εξαιρετική λύση ανίχνευσης ύποπτης σύνδεσης.

Υπάρχουν πολλά από αυτά στην αγορά, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το καλύτερο λογισμικό για την ασφάλεια των χρηστών σας. Ένα αξιόπιστο API ανίχνευσης ύποπτης σύνδεσης είναι της Zenlogin. Ας δούμε πώς μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το λογισμικό σας.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Zenlogin;

Zenlogin προσφέρει ασφάλεια με το API ανίχνευσης ύποπτης σύνδεσης. Μπορεί να στείλει γρήγορες ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες όταν εντοπίσουν μια ύποπτη δραστηριότητα σύνδεσης. Παρέχει έναν γρήγορο τρόπο για να προσθέσετε ένα επίπεδο ασφάλειας στα προϊόντα και το λογισμικό SaaS σας.

Το Zenlogin μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία στους προγραμματιστές, τους διαχειριστές προϊόντων, τους ιδρυτές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες τους χρησιμοποιούν ασφαλές λογισμικό και ότι τα δεδομένα τους δεν θα διακυβευτούν.

Η χρήση του API ανίχνευσης ύποπτης σύνδεσης του Zenlogin αφαιρεί τα γενικά έξοδα της εσωτερικής ανάπτυξης του συστήματος ασφαλείας. Το Zenlogin φροντίζει για τον εντοπισμό ύποπτων συνδέσεων και ειδοποιεί τους χρήστες μέσω email.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του Zenlogin;

Ακολουθούν ορισμένες από τις σημαντικές δυνατότητες και τα οφέλη του Zenlogin που μπορούν να βοηθήσουν το λογισμικό σας να παραμείνει ασφαλές, ώστε οι χρήστες να σας εμπιστεύονται.

Εύκολο για προγραμματιστές

Το Zenlogin διευκολύνει τους προγραμματιστές να το ενσωματώσουν στο προϊόν λογισμικού σας. Έρχεται επίσης με προκαθορισμένα διαστήματα ευαισθησίας και προκατασκευασμένα email ειδοποιήσεων. Εξοικονομεί πολύ χρόνο για τους προγραμματιστές σας, επομένως συμβάλλουν στην καινοτομία.

Έλεγχοι ευαισθησίας

Το Zenlogin σάς παρέχει καλύτερο έλεγχο των συμβάντων όταν ένας χρήστης ειδοποιείται για ύποπτες προσπάθειες σύνδεσης. Θα αυξήσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των χρηστών σας στο προϊόν και την επωνυμία σας.

Premium ασφάλεια

Το Zenlogin έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια. Εγγυάται τον ευκολότερο τρόπο για να αυξήσετε την ασφάλεια της εφαρμογής, της υπηρεσίας ή του ιστότοπού σας. Χρησιμοποιούν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφαλείας για να ενισχύσουν το επίπεδο προστασίας τους. Η λύση ασφαλείας προστατεύει όλα τα δεδομένα μέσα στην εφαρμογή και αποτρέπει τους χάκερ από την κακή χρήση ή την πρόσβαση σε αυτά.

  Βρείτε τον αριθμό των πυρήνων σε έναν επεξεργαστή και περιορίστε τη χρήση πυρήνων από εφαρμογές

Ενσωμάτωση χάρτη

Σας επιτρέπουν να ενσωματώνετε όμορφους χάρτες σε ειδοποιήσεις μέσω email. Επιτρέπει στους χρήστες να οπτικοποιούν γρήγορα εάν ο λογαριασμός τους απειλείται ή παραβιάζεται.

Αναλυτικά αρχεία καταγραφής

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις ύποπτες προσπάθειες σύνδεσης που έγιναν στους λογαριασμούς των χρηστών και να τους καταγράψετε σε ένα μόνο μέρος μέσα στο Zenlogin. Θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που θέλετε να παρακολουθήσετε για να βοηθήσετε στην παροχή μιας πιο ασφαλούς εφαρμογής στους χρήστες σας.

Προσαρμοσμένοι κανόνες

Το Zenlogin σάς επιτρέπει να ορίσετε ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες και να επιτρέψετε στην ομάδα σας να ειδοποιείται αμέσως όταν συμβαίνει μια ύποπτη προσπάθεια σύνδεσης στους λογαριασμούς της.

Γρήγορη ρύθμιση

Το Zenlogin ρυθμίζεται εύκολα και γρήγορα για κάθε τελικό σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι, εξοικονομείτε πολύ χρόνο και ενέργεια. Μπορείτε να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε αφού επικολλήσετε μερικές γραμμές κώδικα γραμμένου σε Curl, PHP, Python, Ruby ή Node.js.

Εκτός από όλα αυτά, το Zenlogin προσφέρει premium υποστήριξη κλήσεων, δεν αποθηκεύει προσωπικά στοιχεία και απλές ειδοποιήσεις μέσω email.

Πώς λειτουργεί το Zenlogin;

Μπορείτε να δημιουργήσετε κορυφαία ασφάλεια για τις εφαρμογές σας μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας το API ανίχνευσης ύποπτης σύνδεσης του Zenlogin σε μερικά απλά βήματα. Δείτε πώς λειτουργεί το Zenlogin.

1. Επικολλήστε ένα απόσπασμα κώδικα

Αρχικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικολλήσετε ένα μικρότερο απόσπασμα κώδικα. Το Zenlogin υποστηρίζει όλες τις κύριες γλώσσες του διακομιστή, όπως PHP, Python, Node.js, Ruby, Curl κ.λπ.

2. Προσαρμόστε το επίπεδο ασφάλειας

Επιλέξτε το επίπεδο ευαισθησίας για τον εντοπισμό ύποπτης σύνδεσης. Για αυτό, θα λάβετε ένα email με ορισμένα πεδία που πρέπει να συμπληρώσετε. Με βάση αυτό, το επίπεδο ασφαλείας σας θα προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας και τη βάση χρηστών.

3. Προστατέψτε τους χρήστες

Τα παραπάνω θα ενσωματώσουν το API ανίχνευσης ύποπτης σύνδεσης του Zenlogin στην εφαρμογή, τον ιστότοπο ή τις υπηρεσίες σας. Στη συνέχεια, το API θα αρχίσει να παρακολουθεί τις συνδέσεις και θα ειδοποιεί όταν κάτι φαίνεται ύποπτο. Και μπορείτε επίσης να αρχίσετε να παρακολουθείτε όλες τις ύποπτες δραστηριότητες και να βελτιώσετε το προϊόν σας.

Εδώ είναι το παράδειγμα ειδοποίησης μέσω email.

Τιμολόγηση

Το Zenlogin έχει δύο σχέδια τιμολόγησης κατάλληλα για διαφορετικές επιχειρήσεις τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου.

  • Δωρεάν: Αυτό το πρόγραμμα είναι για πάντα δωρεάν εάν έχετε αιτήματα λιγότερα από 5.000 το μήνα και επιτρέπει 500 ειδοποιήσεις μέσω email το μήνα.
  • Υπέρ: Αυτό είναι ένα πρόγραμμα επί πληρωμή που κοστίζει 49 $/μήνα. Επιτρέπει 25 χιλιάδες αιτήματα ανά μήνα και 2500 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύνδεσης το μήνα και λειτουργίες premium, όπως λεπτομερή αρχεία καταγραφής, ενσωμάτωση χαρτών, προσαρμοσμένους κανόνες, επιλογή κατάργησης επωνυμίας κ.λπ.

Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα Pro δωρεάν για 30 ημέρες και να αποφασίσετε εάν λειτουργεί για την επιχείρησή σας ή όχι.

Συμπέρασμα 👩‍💻

Ο διαδικτυακός κόσμος έρχεται με πολλές ευκαιρίες, ευκολίες και επιλογές για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Αλλά περιλαμβάνει επίσης κινδύνους και κινδύνους.

Επομένως, οι επιχειρήσεις SaaS πρέπει να προστατεύουν τα προϊόντα/υπηρεσίες λογισμικού και τους χρήστες τους από κλοπή δεδομένων εφαρμόζοντας ασφαλείς τεχνολογίες όπως λύσεις ανίχνευσης ύποπτων στοιχείων σύνδεσης όπως το Zenlogin.