Πώς να ενεργοποιήσετε το Network Discovery στα Windows 10

Το Network Discovery είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στον υπολογιστή σας να βρίσκει άλλους Η/Υ ή συσκευές συνδεδεμένες σε δίκτυο και αντίστροφα. Όταν χρησιμοποιείτε ιδιωτικό δίκτυο, ενεργοποιείται αυτόματα αλλά απενεργοποιείται σε δημόσιο δίκτυο για λόγους ασφαλείας. Απενεργοποιείται επίσης όταν εργάζεστε εκτός σύνδεσης ή δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi. Ωστόσο, μερικές φορές οι χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι το Network Discovery δεν λειτουργεί και απενεργοποιείται αυτόματα. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας παρουσιάζουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα Network Discovery is off Windows 10 και θα σας διδάξει πώς να ενεργοποιήσετε το Network Discovery Windows 10.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Network Discovery στα Windows 10

Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους το Network Discovery απενεργοποίησε το πρόβλημα των Windows 10.

  • Ορισμένες βασικές υπηρεσίες των Windows είναι απενεργοποιημένες.
  • Τείχος προστασίας των Windows ή παρόμοια προγράμματα που απενεργοποιούν το Network Discovery.
  • Η υποστήριξη κοινής χρήσης αρχείων SMB 1.0/CIFS είναι απενεργοποιημένη.
  • Ξεπερασμένα ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης προσαρμογέα ασύρματου δικτύου.
  • Παρεμβολή από Antivirus ή άλλα προγράμματα ασφαλείας.
  • Λανθασμένες ρυθμίσεις δικτύου.

Είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε το Network Discovery Windows 10 επειδή μπορεί να χάσετε αρχεία ή φακέλους που είναι κοινόχρηστα σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο εάν είναι απενεργοποιημένο. Ακολουθεί μια λίστα μεθόδων που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς να ενεργοποιήσετε το Network Discovery Windows 10. Ακολουθήστε τις με την ίδια σειρά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Πρώτον, συμβουλεύσατε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε τυχόν προσωρινά σφάλματα. Εδώ είναι πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού έναρξης.

2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο Power στην κάτω αριστερή γωνία και κάντε κλικ σε αυτό.

3. Επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να επιλέξετε shut down και μετά να ξεκινήσετε ξανά τον υπολογιστή σας.

  Πώς να ταξινομήσετε τις τιμές στο Microsoft Excel

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Network Discovery.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων προσαρμογέα δικτύου

Ο υπολογιστής Microsoft διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση πολλών κοινών προβλημάτων που σχετίζονται με το δίκτυο. Η χρήση του Εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων μπορεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας για την Αντιμετώπιση προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10.

Μέθοδος 3: Τροποποίηση σύνθετων ρυθμίσεων κοινής χρήσης

Για να ενεργοποιήσετε το Network Discovery Windows 10, πρέπει να ενεργοποιήσετε τις σύνθετες ρυθμίσεις κοινής χρήσης που χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση της κοινής χρήσης δικτύου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να εκκινήσετε τον Πίνακα Ελέγχου.

2. Ορίστε την Προβολή κατά ως Κατηγορία μετά την εντόπισή της και κάντε κλικ στο Δίκτυο και Διαδίκτυο.

3. Κάντε κλικ στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης όπως απεικονίζεται.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή σύνθετων ρυθμίσεων κοινής χρήσης όπως φαίνεται.

5. Στην ενότητα Ιδιωτικό, επιλέξτε Ενεργοποίηση εντοπισμού δικτύου, επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Ενεργοποίηση αυτόματης ρύθμισης συσκευών συνδεδεμένων στο δίκτυο, όπως επισημαίνεται.

6. Τώρα, στην ενότητα Αρχείο και κοινή χρήση εκτυπωτή, επιλέξτε Ενεργοποίηση του πλαισίου κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτή όπως φαίνεται παραπάνω.

7. Στη συνέχεια, αναπτύξτε την ενότητα Επισκέπτης ή Δημόσιο και επιλέξτε Ενεργοποίηση εντοπισμού δικτύου στην ενότητα Ανακάλυψη δικτύου και επίσης επιλέξτε Ενεργοποίηση του πλαισίου κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτή στην ενότητα Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτή.

8. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

Σημείωση: Αυτές οι ρυθμίσεις θα πρέπει να εναλλάσσονται για ιδιωτικά και δημόσια προφίλ. Για παράδειγμα, ενεργοποιήστε την ανακάλυψη δικτύου για ιδιωτικά προφίλ όταν χρησιμοποιείτε ιδιωτικό προφίλ και απενεργοποιήστε την ανακάλυψη δικτύου για δημόσια προφίλ και αντίστροφα.

Μέθοδος 4: Να επιτρέπεται η ανακάλυψη δικτύου στο τείχος προστασίας των Windows

Εάν χρησιμοποιείτε το Τείχος προστασίας του Windows Defender, πρέπει να ενεργοποιήσετε το Network Discovery στις ρυθμίσεις του, ώστε να μην αποκλειστεί από το Τείχος προστασίας. Εάν ξεκινήσατε πρόσφατα να χρησιμοποιείτε το Τείχος προστασίας ή έχετε επαναφέρει τις ρυθμίσεις του μετά από μια ενημέρωση, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Network Discovery. Για να επιτρέψετε τη δυνατότητα Network Discovery στο Τείχος προστασίας των Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε control firewall.cpl στο πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση και κάντε κλικ στο OK.

  Πώς να αποκτήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στα Windows 10 Pro N

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται μια εφαρμογή ή δυνατότητα μέσω του τείχους προστασίας του Windows Defender, όπως φαίνεται.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή ρυθμίσεων και επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Network Discovery και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα πλαίσια Private και Public δίπλα σε αυτό.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε κάποιες άλλες εφαρμογές τείχους προστασίας στον υπολογιστή σας, επιτρέψτε τη λειτουργία Ανακάλυψης δικτύου σε αυτές.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών

Ένας άλλος τρόπος για να ενεργοποιήσετε το Network Discovery Windows 10 είναι χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών. Η εκτέλεση λίγων απλών εντολών μπορεί να διορθώσει το Network Discovery είναι απενεργοποιημένο το ζήτημα των Windows 10 και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

netsh advfirewall firewall set rule group="Network Discovery" new enable=Yes

3. Περιμένετε να εκτελεστεί η εντολή. Μετά από αυτό το Network Discovery θα ενεργοποιηθεί.

4. Σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε το Network Discovery, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

netsh advfirewall firewall set rule group="Network Discovery" new enable=No

Μέθοδος 6: Ενεργοποίηση υπηρεσιών εξάρτησης

Ορισμένες υπηρεσίες σε υπολογιστή Windows 10 απαιτείται να είναι ενεργοποιημένες για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο. Ένα από αυτά είναι οι υπηρεσίες εξάρτησης που χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν υπηρεσίες που βασίζονται σε μία ή περισσότερες υπηρεσίες. Δείτε πώς μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε στον υπολογιστή σας με Windows.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Services και κάντε κλικ στο Run as administrator για να ανοίξετε το παράθυρο Services.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω, εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ στην υπηρεσία δημοσίευσης πόρων εντοπισμού συναρτήσεων. Θα ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας δεν εκτελείται, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Έναρξη.

3. Στην καρτέλα Γενικά, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στον Τύπο εκκίνησης και επιλέξτε Αυτόματο.

4. Κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Επαναλάβετε τα βήματα 1-4 και ορίστε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη για υπηρεσίες όπως το DNS Client και το SSDP Discovery.

Μέθοδος 7: Ενεργοποιήστε την υποστήριξη κοινής χρήσης αρχείων SMB 1.0 ή CIFS

Το Μπλοκ μηνυμάτων διακομιστή (SMB) είναι ένα πρωτόκολλο δικτύου κοινής χρήσης αρχείων που επιτρέπει σε άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή να διαβάζουν και να γράφουν σε αρχεία, ενώ επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία δεδομένων μέσω του Διαδικτύου. Η ενεργοποίησή του ενδέχεται να διορθώσει το σφάλμα απενεργοποίησης δικτύου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε.

  5 καλύτεροι δωρεάν αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων για Windows

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε Appwiz.cpl και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε Προγράμματα και δυνατότητες.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows που υπάρχει στο αριστερό παράθυρο, όπως φαίνεται.

4. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη SMB 1.0/CIFS File Sharing Support όπως φαίνεται.

5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 8: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Μερικές φορές, τα προγράμματα προστασίας από ιούς ενδέχεται να παρεμβαίνουν στο Network Discovery που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα ακολουθώντας τον οδηγό μας για την προσωρινή απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς στα Windows 10.

Σημείωση: Να ενεργοποιείτε πάντα το antivirus αφού διορθώσετε το πρόβλημα για την προστασία συστήματος.

Μέθοδος 9: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης προσαρμογέα δικτύου

Τα προγράμματα οδήγησης του προσαρμογέα δικτύου θα πρέπει να διατηρούνται πάντα ενημερωμένα για την αποφυγή τυχόν σφαλμάτων δικτύου. Ένα παλιό και μη συμβατό πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα απενεργοποίησης του Network Discovery στα Windows 10. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης Network Ada[terχρησιμοποιώνταςτονοδηγόμαςγιατηνενημέρωσηπρογραμμάτωνοδήγησηςπροσαρμογέαδικτύουσταWindows10[terdriversusingourguidetoUpdateNetworkAdapterDriversonWindows10

Μέθοδος 10: Επανεγκαταστήστε τους προσαρμογείς δικτύου

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα μετά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης δικτύου, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να τα εγκαταστήσετε ξανά για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 11: Επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης δικτύου

Εάν η επανεγκατάσταση και η ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης δεν λειτούργησε για εσάς, επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης σε προηγούμενη έκδοση για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Network Discovery. Εάν το σφάλμα προκαλείται λόγω οποιασδήποτε πρόσφατης ενημέρωσης, αυτή η μέθοδος θα το διορθώσει. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται στον οδηγό μας για τα προγράμματα οδήγησης επαναφοράς στα Windows 10.

Μέθοδος 12: Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε να ενεργοποιήσετε το Network Discovery των Windows 10, τότε επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στις προεπιλεγμένες τιμές. Αυτή η μέθοδος δεν θα διαγράψει δεδομένα από τον υπολογιστή σας, αλλά θα ορίσει όλες τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με το δίκτυο στις προεπιλογές. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για την Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου στα Windows 10.

Μέθοδος 13: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Μερικές φορές, στοιχεία από την πιο πρόσφατη ενημέρωση των Windows μπορεί να επηρεάσουν λειτουργίες όπως το Network Discovery και μπορεί να προκαλέσουν το πρόβλημα. Μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε προηγούμενη έκδοση όταν δεν αντιμετωπίζατε σφάλμα εντοπισμού δικτύου. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας για τη χρήση της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10. Αφού εκτελέσετε την Επαναφορά Συστήματος, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να ενεργοποιήσετε το Network Discovery στα Windows 10. Πείτε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.