Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία sandbox για το Windows Defender στα Windows 10

Το Windows Defender είναι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που συσκευάζει η Microsoft με τα Windows 10. Προκαλεί προβλήματα σε ορισμένους χρήστες, αλλά συνολικά, εάν δεν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς, το Windows Defender θα σας κρατήσει ασφαλείς. Η Microsoft κάνει αλλαγές σε αυτό για να συμβαδίζει με τις νέες απειλές. Λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις ορισμού ιών που παρέχονται μέσω ενημερώσεων των Windows και υπάρχει μια καθαρή λειτουργία προστασίας Ransomware που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για επιπλέον ασφάλεια. Η Microsoft έχει προσθέσει μια νέα λειτουργία sandbox για το Windows Defender.

Αυτή η λειτουργία sandbox δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα για τους χρήστες. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στη σταθερή έκδοση των Windows 10. Δείτε πώς.

  Πώς να προγραμματίσετε μια συνάντηση Google Meet

Λειτουργία Sandbox για Windows Defender

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία sandbox Windows Defender, θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή. Κάνετε μια τροποποίηση στο Windows Defender, η οποία δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε με τα κανονικά δικαιώματα χρήστη.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία sandbox.

setx /M MP_FORCE_USE_SANDBOX 1

Επανεκκινήστε το σύστημά σας για να εφαρμόσετε την αλλαγή.

Εάν διαπιστώσετε ότι, μετά την ενεργοποίηση της λειτουργίας sandbox, το σύστημά σας λειτουργεί πιο αργά, υπάρχουν πάρα πολλές ψευδείς σημαίες ή έχετε πρόβλημα με την πρόσβαση σε αρχεία ή εφαρμογές στο σύστημά σας, μπορεί να θέλετε να το απενεργοποιήσετε.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και εκτελέστε αυτήν την εντολή για να την απενεργοποιήσετε.

setx /M MP_FORCE_USE_SANDBOX 0

Κάντε επανεκκίνηση του συστήματός σας.

  Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows

Το Sandboxing, ειδικά για ένα anti-virus, είναι πολύ εκπληκτικό. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλες εφαρμογές προστασίας από ιούς που να μπορούν να εκτελεστούν σε λειτουργία sandbox. Το Sandboxing επιτρέπει βασικά σε μια εφαρμογή να εκτελείται στο δικό της περιβάλλον που είναι αποκλεισμένο από οτιδήποτε άλλο. Άλλες εφαρμογές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν, εκτός εάν τους επιτρέπει η εφαρμογή sandboxed. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα εάν μια εφαρμογή δεν είναι κακόβουλη, αλλά για εφαρμογές που είναι κακόβουλες ή ιούς, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να παρεμβαίνουν στο Windows Defender.

Το Windows Defender είναι ένα καλό anti-virus, αλλά υπάρχουν κακόβουλες εφαρμογές εκεί έξω που μπορούν να το απενεργοποιήσουν. Αν ποτέ γίνει αυτό, η μόνη επιλογή που έχουν οι χρήστες είναι να διαμορφώσουν τη μονάδα δίσκου σας και να εγκαταστήσουν ξανά τα Windows 10. Η λειτουργία sandbox θα δυσκολέψει μια κακόβουλη εφαρμογή να απενεργοποιήσει το Windows Defender, αν όχι σχεδόν αδύνατη.

  Πώς να επαναφέρετε την επιλογή "Άνοιγμα με" στα Windows 10 Μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ

Η λειτουργία sandbox εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορείτε να το ενεργοποιήσετε αναγκαστικά, ενδέχεται να μην προσθέσει το επίπεδο προστασίας που θα έπρεπε. Δεν πρόκειται να κάνει το Windows Defender λιγότερο αποτελεσματικό εάν το έχετε ενεργοποιημένο και δεν λειτουργεί σωστά, αλλά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το σύστημά σας αφού το ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε και να περιμένετε έως ότου η Microsoft του δώσει μια καθαρή κατάσταση υγείας.