Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows

Η ενημέρωση ενός προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή σας δεν λειτουργεί πάντα καλά. Μερικές φορές, εισάγουν σφάλματα ή απλώς δεν εκτελούνται τόσο καλά όσο η έκδοση που αντικατέστησαν. Ευτυχώς, τα Windows διευκολύνουν την επαναφορά σε προηγούμενο πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10. Δείτε πώς.

Ενώ οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης γενικά πάνε αρκετά καλά, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Συχνά, οι ενημερωμένες εκδόσεις εισάγουν νέες δυνατότητες ή διορθώνουν σφάλματα, αλλά μερικές φορές φέρνουν νέα δικά τους προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να κυμαίνονται από κακή απόδοση έως περίεργη συμπεριφορά έως σφάλματα συστήματος κατάρρευσης. Γενικά, δεν συνιστούμε την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης, εκτός εάν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα ή χρειάζεστε συγκεκριμένες λειτουργίες που γνωρίζετε ότι επιδιορθώνει ή περιλαμβάνει η ενημέρωση. Με άλλα λόγια, μην φτιάχνετε ό,τι δεν έχει χαλάσει. Ωστόσο, μερικές φορές θα θέλετε να εγκαταστήσετε νέα προγράμματα οδήγησης και να ρισκάρετε. Δείτε πώς μπορείτε να ανακάμψετε όταν αυτή η ευκαιρία δεν αποδίδει.

  Πώς να προσθέσετε ένα μήνυμα προσαρμοσμένης οθόνης κλειδώματος στα Windows 10

Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης

Όταν επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης, τα Windows καταργούν την εγκατάσταση του τρέχοντος προγράμματος οδήγησης και στη συνέχεια επανεγκαθιστούν την προηγούμενη έκδοση. Σημειώστε ότι τα Windows διατηρούν την προηγούμενη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, αλλά μόνο την προηγούμενη έκδοση—δεν διατηρούν αρχείο ακόμη παλαιότερων προγραμμάτων οδήγησης για να τις επιλέξετε.

Σημείωση: Θα πρέπει να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή για να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης. Επίσης, η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη για προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή.

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη τέτοια διαδικασία, συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας πριν ξεκινήσετε.

  Πώς να παίξετε PUBG Mobile στα Windows 10

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών πατώντας Windows+X και μετά κάνοντας κλικ στην επιλογή «Διαχείριση Συσκευών» στο μενού Power Users.



Στο παράθυρο Διαχείριση Συσκευών, βρείτε τη συσκευή που σας προκαλεί προβλήματα (ίσως χρειαστεί να αναπτύξετε μια κατηγορία), κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή «Ιδιότητες».



Κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης στο επάνω μέρος του παραθύρου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά προγράμματος οδήγησης”.



Τα Windows σας ζητούν μια προειδοποίηση και σας ρωτούν γιατί επιστρέφετε σε ένα προηγούμενο πρόγραμμα οδήγησης. Κάντε κλικ σε μια απάντηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Ναι». Εάν αισθάνεστε την ανάγκη, μπορείτε να αφήσετε μια λεπτομερή απάντηση στο πεδίο Πείτε μας περισσότερα, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου.

  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος του μενού "Έναρξη" στα Windows 10



Στη συνέχεια, τα Windows επαναφέρουν αυτόματα το πρόγραμμα οδήγησης στην προηγούμενη έκδοση, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και 5-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του προγράμματος οδήγησης. Τα προγράμματα οδήγησης κάρτας γραφικών είναι πολύ μεγαλύτερα και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επαναφερθούν. Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να κάνει επανεκκίνηση, μετά την οποία ο υπολογιστής σας θα εκτελεί το πρόγραμμα οδήγησης της προηγούμενης έκδοσης.