Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιφάνειας εργασίας σε προγράμματα περιήγησης Android

Πριν από την εισαγωγή του Android 10, η λειτουργία Desktop ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά. Είναι πολύ απλό να ρυθμίσετε εάν έχετε το κατάλληλο τηλέφωνο και καλώδιο. Η λειτουργία Desktop Mode, η οποία σας επιτρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε μια οθόνη HDTV ή υπολογιστή και να εκτελείτε το Android στη μεγάλη οθόνη, ήταν μια από τις πρώτες λειτουργίες που μάθαμε όταν το Android 10 ήταν ακόμα υπό ανάπτυξη. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιφάνειας εργασίας σε προγράμματα περιήγησης Android.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιφάνειας εργασίας σε προγράμματα περιήγησης Android

Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στους ιστότοπους σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας στη συσκευή σας Android. Για να το κάνετε αυτό, η συσκευή σας μπορεί να έχει τις ακόλουθες δυνατότητες.

  • Το Android 10 πρέπει να είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνό σας Android.
  • Η λειτουργία DisplayPort Alt πρέπει να υποστηρίζεται από το smartphone Android που διαθέτετε.
  • Απαιτείται προσαρμογέας USB 3.1 Type-C σε HDMI. Για μια πιο ευχάριστη εμπειρία, θα χρειαστείτε επίσης ένα ποντίκι και πληκτρολόγιο Bluetooth.
  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο Android στο Cloud

Ακολουθούν οι μέθοδοι για να ενεργοποιήσετε την προβολή επιφάνειας εργασίας σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης Android.

Επιλογή I: Ενεργοποίηση της προβολής επιφάνειας εργασίας στην εφαρμογή Chrome

Ενεργοποιώντας την προβολή επιφάνειας εργασίας στο Chrome Android, μπορείτε να δείτε την πλήρη προβολή ιστότοπου για υπολογιστές. Όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome Android για πρόσβαση στον ιστότοπο, η προβολή επιφάνειας εργασίας εμφανίζεται αμέσως στη μικρή οθόνη. Ας δούμε πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιφάνειας εργασίας σε προγράμματα περιήγησης Android.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στη συσκευή σας.

2. Μεταβείτε στον ιστότοπο που θέλετε να δείτε σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας.

  Οι καλύτεροι αναλυτές WiFi για να παρακολουθείτε τον αόρατο (Windows, iOS και Android)

3. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

4. Τέλος, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Τοποθεσία επιφάνειας εργασίας.

Ο ιστότοπος που μόλις επισκεφτήκατε θα ανανεωθεί αυτόματα. Στο smartphone Android που διαθέτετε, θα εμφανιστεί η προβολή τοποθεσίας επιφάνειας εργασίας του ιστότοπου.

Επιλογή II: Ενεργοποίηση Desktop View στην εφαρμογή Firefox

Στο μενού Firefox για Android, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεται ο ιστότοπος ως ιστότοπος για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το πρόγραμμα προσέγγισης προγραμματιστών Mozilla ενθαρρύνει επίσης τη δημιουργία αποτελεσματικών ιστοτόπων για κινητές συσκευές, μειώνοντας την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Ας δούμε πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιφάνειας εργασίας σε προγράμματα περιήγησης Android.

1. Εκκινήστε τον Firefox και μεταβείτε στον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφτείτε.

2. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στην τοποθεσία της επιφάνειας εργασίας για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε.

  Πώς να αποκτήσετε το Netflix σε ένα τηλέφωνο Android με Rooted/Ξεκλείδωτο

Ως εκ τούτου, αυτό θα κάνει την ιστοσελίδα να φορτώσει σαν να ήταν σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Στο Chrome Android, πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε ολόκληρο τον ιστότοπο για υπολογιστές;

Απ.: Για να δείτε τον πλήρη ιστότοπο για υπολογιστές στο Chrome για Android, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και πατήστε τις τρεις τελείες. Υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου στο πλάι της τοποθεσίας του Desktop που μπορείτε να επιλέξετε.

Ε2. Υπάρχει λειτουργία επιφάνειας εργασίας στο Firefox Lite;

Απ.: Στο μενού του Firefox για Android, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίσετε τον ιστότοπο ως ιστότοπο για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το πρόγραμμα προσέγγισης προγραμματιστών Mozilla ενθαρρύνει επίσης τη δημιουργία αποτελεσματικών ιστοτόπων για κινητές συσκευές, μειώνοντας την ανάγκη για κάτι τέτοιο.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να μάθετε πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Desktop σε προγράμματα περιήγησης Android. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια.