Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη για αρχεία HEIC και HEVC σε φωτογραφίες στα Windows 10

Το HEIF είναι μια μορφή εικόνας και βίντεο που υπάρχει εδώ και καιρό. Μέχρι να κυκλοφορήσει η Apple το iOS 11 και το macOS High Sierra, αυτή η μορφή δεν ήταν ακριβώς κάτι που χρειαζόταν ο μέσος χρήστης. Ωστόσο, αυτό έχει αλλάξει από τη στιγμή που το iOS 11 αποθηκεύει τώρα φωτογραφίες σε αυτήν τη μορφή. Καλύψαμε έναν μικρό κωδικοποιητή προηγουμένως που σας επιτρέπει να ανοίγετε εικόνες HEIC στα Windows 7, 8/8.1/10, αλλά με την Ενημέρωση Απριλίου, υπάρχει εγγενής υποστήριξη για αρχεία HEIF στις Φωτογραφίες. Ωστόσο, δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, επομένως, εάν είστε χρήστης iPhone, θα θέλετε να μάθετε πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη για αρχεία HEIC και HEVC στις Φωτογραφίες.

  KeyCut Διαγράψτε λέξεις, γράμματα, προσθέστε τελείες και άλλα με χειρονομίες ολίσθησης

Αρχεία HEIC και HEVC στις φωτογραφίες

Για να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη για το αρχείο HEIC και HEVC στις Φωτογραφίες, πρέπει να εγκαταστήσετε δύο επεκτάσεις/εφαρμογές. ο Επέκταση εικόνας HEIF είναι για την προβολή φωτογραφιών, και το Επεκτάσεις βίντεο HEVC από τον κατασκευαστή συσκευών είναι για βίντεο. Μόλις τα εγκαταστήσετε, θα μπορείτε να ανοίξετε αρχεία HEIC και HEVC στις Φωτογραφίες.

Κατ’ αρχήν, εάν θέλετε να ανοίξετε μόνο αρχεία HEIC, η εγκατάσταση της επέκτασης εικόνας θα πρέπει να κάνει το κόλπο, αλλά αν δεν το κάνει, εγκαταστήστε και τις επεκτάσεις εικόνας και βίντεο και αυτό θα κάνει το κόλπο.

Αφού προσθέσετε αυτές τις επεκτάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα εισαγωγής στην εφαρμογή Φωτογραφίες και να τη χρησιμοποιήσετε για να εισάγετε φωτογραφίες και βίντεο απευθείας από το iPhone σας. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ρυθμίσεις στο iPhone σας και να το ζητήσετε να μετατρέψει φωτογραφίες σε JPEG ή να τις αποθηκεύσετε σε αυτήν τη μορφή.

  Δημιουργία και επεξεργασία βίντεο, προσθήκη εικόνων, κειμένου και προσαρμοσμένου ήχου [Windows Phone]

Αυτές οι επεκτάσεις/εφαρμογές ενδέχεται να εγκαθιστούν σε όλο το σύστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η υποστήριξη για αυτά τα αρχεία είναι σε όλο το σύστημα. Για παράδειγμα, εάν έχετε ενεργοποιήσει το Windows Photo Viewer στα Windows 10, αυτές οι εφαρμογές δεν θα λειτουργούν με αυτό. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον κωδικοποιητή που αναφέραμε προηγουμένως.

Για όλους τους άλλους θεατές αρχείων, όπως το IrfanView, αυτή η εφαρμογή δεν θα κάνει απολύτως τίποτα. Θα εναπόκειται στους προγραμματιστές εφαρμογών προβολής αρχείων και εικόνων να προσθέσουν υποστήριξη για αυτόν τον τύπο αρχείου. Φαίνεται ότι ούτε ο Chrome υποστηρίζει αυτήν τη μορφή, επομένως, αν έχετε ένα iPhone, θα θέλετε να μπορείτε να το ανοίξετε μια από τις στοκ εφαρμογή στα Windows 10. Είτε είναι αυτό είτε μετατρέπετε τις φωτογραφίες σας σε JPEG.

  Πώς να παρακολουθήσετε το Netflix σε μια μη έξυπνη τηλεόραση (Πλήρης οδηγός)

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα αρχεία HEIF, δηλαδή τόσο τα HEIC όσο και τα HEVC δεν είναι τόσο μεγάλα όσο τα αρχεία JPEG και αυτό κάτι λέει. Είναι δύσκολο να μετατρέψετε αρχεία προτού μπορέσετε να τα μετακινήσετε στον υπολογιστή σας, αλλά αν σκοπεύετε να τα αποθηκεύσετε στον σκληρό σας δίσκο ή σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου, το να έχετε μια μορφή που ανοίγει εύκολα και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ένα JPEG είναι μεγάλη συν.