Πώς να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα πρόσβασης στο iOS


Όταν κυκλοφόρησε το iOS 8, τα μοντέλα iPhone που συνόδευαν την κυκλοφορία του ήταν τα iPhone 6 και 6 Plus. Αυτά τα δύο σετ ήταν τα μεγαλύτερα σε μέγεθος οθόνης που είχε κυκλοφορήσει η Apple μέχρι σήμερα. Λόγω του μεγάλου μεγέθους οθόνης που το iOS έπρεπε να διευκολύνει τα άτομα με μικρότερα χέρια να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους χωρίς να τα πέφτουν. Η Apple το έκανε αυτό προσθέτοντας το «Reachability» στο iOS. Η δυνατότητα πρόσβασης ενεργοποιείται πατώντας δύο φορές το κουμπί Αρχική σελίδα. Αυτό μειώνει την οθόνη στο μισό της οθόνης, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για τα μικρότερα χέρια με τους μικρότερους αντίχειρες. Η δυνατότητα λειτουργεί μόνο σε συσκευές με Touch ID και μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί κατά λάθος. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά. Εάν δεν χρειάζεστε το Reachability για να χρησιμοποιήσετε άνετα τη συσκευή σας και να τη βρείτε πιο ενοχλητική από οτιδήποτε άλλο, δείτε πώς μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

  Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Twitter στο iOS

Για να απενεργοποιήσετε το Reachability, ανοίξτε την εφαρμογή Settings και μεταβείτε στο General>Accessibility και απενεργοποιήστε το Reachability. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

Η δυνατότητα πρόσβασης είναι ο τρόπος της Apple να διασφαλίζει ότι οι χρήστες που έχουν μικρότερα χέρια μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν άνετα τις συσκευές τους με μεγάλη οθόνη. Το χαρακτηριστικό δείχνει διορατικότητα από την πλευρά της Apple, δεδομένου ότι το iPhone 6/6 Plus ήταν το πρώτο της ακουστικό με μεγάλη οθόνη. Σε πλήρη αντίθεση, το Nexus 5 που έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το iPhone 6 δεν έχει κάτι παρόμοιο, επομένως οι χρήστες που δυσκολεύονται να φτάσουν στην κορυφή της οθόνης αλλά τους αρέσει να έχουν μεγαλύτερη οθόνη δεν έχουν πολλές επιλογές.

  Πώς να επεξεργαστείτε την Επόμενη λίστα κατά την αναπαραγωγή μουσικής στο Shuffle στο iOS

Η δυνατότητα πρόσβασης βοηθά, αλλά προφανώς δεν είναι η τέλεια λύση, δεδομένου ότι η Apple έπρεπε τελικά να κατασκευάσει το iPhone SE για άτομα που εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται παρά τη δυνατότητα πρόσβασης. Φυσικά, είναι απολύτως πιθανό το iPhone SE να κυκλοφόρησε απλώς και μόνο επειδή οι άνθρωποι δεν ήθελαν μεγάλη οθόνη, αλλά ήθελαν ακόμα ένα iPhone.