Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο iPhone σας χωρίς να διαγράψετε εφαρμογές ή φωτογραφίες

Η Apple αύξησε τον αποθηκευτικό χώρο που μπορείτε να αποκτήσετε σε ένα iPhone με τη σειρά iPhone 7. Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε έως και 256 GB τόσο στο iPhone 7 όσο και στο iPhone 7 Plus. Δυστυχώς, η τιμή για αυτόν τον χώρο αποθήκευσης είναι υψηλή και τα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας δεν είναι εύκολο να τα αντέξετε οικονομικά. Εάν διαθέτετε ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να έχετε μόνο 32 GB ή 16 GB χώρο στη συσκευή σας και το iOS έχει ήδη λάβει μέρος από αυτό. Εάν ο χώρος σας εξαντλείται, αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε ένα iPhone με περισσότερο χώρο αποθήκευσης, υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να ελευθερώσετε λίγο. απλά κατεβάστε μια μεγάλη εφαρμογή.

  Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής όπως το Shazam;

Τι πρέπει να κάνεις

Βρείτε μια μεγάλη εφαρμογή στο App Store, κάτι που έχει μέγεθος τουλάχιστον 1 GB ή περισσότερο. Το πιο ασφαλές στοίχημά σας είναι να κοιτάξετε στην κατηγορία Παιχνίδια. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Fallout Shelter που είναι 1,11 GB και είναι δωρεάν. Ξεκινήστε τη λήψη ακόμα κι αν δεν έχετε αρκετό χώρο για αυτήν.

Εάν μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μπορείτε να δείτε πόσο χώρο καταναλώνει κάθε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας στην ενότητα Γενικά>Αποθήκευση και χρήση iCloud. Όταν ξεκινήσετε τη λήψη της εφαρμογής, το iOS θα προσπαθήσει να αφήσει χώρο και θα παρατηρήσετε την αλλαγή στη συγκεκριμένη οθόνη. Ο χώρος που καταλαμβάνουν ορισμένες εφαρμογές θα συρρικνωθεί, ώστε να μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής.

  Xbox Series X εναντίον Xbox Series S: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Μόλις γίνει λήψη της εφαρμογής, μπορείτε να τη διαγράψετε και να απολαύσετε τον ελεύθερο χώρο.

Γιατί αυτό λειτουργεί

Οι εφαρμογές iOS διατηρούν μια προσωρινή μνήμη που περιλαμβάνει εικόνες μεταξύ άλλων. Μεμονωμένα, η προσωρινή μνήμη μιας μέσης εφαρμογής δεν είναι μεγάλη, αλλά εάν έχετε μία πάρα πολλές εφαρμογές με έστω και μέτρια προσωρινή μνήμη, θα χάσετε χώρο αποθήκευσης σε αυτήν.

Όταν κάνετε λήψη μιας μεγάλης εφαρμογής, το iOS προσπαθεί να της κάνει χώρο διαγράφοντας τις κρυφές μνήμες εφαρμογών. Από εδώ προέρχεται ο ελεύθερος χώρος. Μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή που έχετε κατεβάσει και δεν υπάρχει κανένα κακό. Ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε χώρο για περισσότερες εφαρμογές, η εκκαθάριση της κρυφής μνήμης εφαρμογών πιθανότατα θα επιταχύνει λίγο το τηλέφωνό σας.

  PSA: Προσέξτε για αυτή τη νέα απάτη παράδοσης πακέτου μηνυμάτων κειμένου

Είναι λυπηρό ότι δεν υπάρχει τρόπος για τους χρήστες να διαγράψουν μη αυτόματα τις κρυφές μνήμες εφαρμογών. Μπορούν να γίνουν αρκετά μεγάλα, π.χ. η εφαρμογή Twitter των 85 MB στο iPhone μου έχει αποθηκευμένα «Έγγραφα & Δεδομένα» αξίας 826 MB.

μέσω Lifehacker