Πώς να ελευθερώσετε εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας Android

Έχετε βαρεθεί την ειδοποίηση χαμηλής αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας;

Αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη λήψη ενός αρχείου, μιας εφαρμογής ή η ειδοποίηση για το χαμηλό αποθηκευτικό χώρο εμφανίζεται συνεχώς κατά καιρούς; Το τηλέφωνό σας Android ανταποκρίνεται στις εντολές σας αργά, κακώς και νωχελικά; Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, υποδηλώνει ανεπαρκή αποθηκευτικό χώρο.

Τα τηλέφωνα Android μπορεί να είναι η επιλογή των ανθρώπων. Ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μακροχρόνιο συντριπτικό ερώτημα σχετικά με το πώς να ελευθερώσετε χώρο στο Android.

Επιπλέον, είναι πάντα εκνευριστικό να βλέπουμε την ειδοποίηση «λιγότερος εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος» να έρχεται στο διάστημα μεταξύ της εργασίας μας και να εμποδίζει τις συσκευές μας Android να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Επιπλέον, ενώ παλεύετε με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο επειδή είναι χαμηλός, τείνετε να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας σε κάτι που μπορείτε να φροντίσετε γρήγορα.

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο συνολικός χώρος που καταλαμβάνει η εφαρμογή είναι η προσθήκη της ίδιας της εφαρμογής, των δεδομένων που διαθέτει και της κρυφής μνήμης. Ακολουθεί ένα παράδειγμα για καλύτερη και ταχύτερη κατανόηση. Ας υποθέσουμε ότι έχετε εγκαταστήσει το Amazon Music στη συσκευή σας και ότι έχετε επίσης κατεβάσει μερικά τραγούδια εκτός σύνδεσης.

Η Amazon Music μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερο από 1 GB χώρου αποθηκεύοντας δεδομένα στην κρυφή μνήμη. Στη συνέχεια, έχετε δύο επιλογές: ανοίξτε την εφαρμογή Μουσική Amazon και πείτε στην εφαρμογή να αποθηκεύσει στην κρυφή μνήμη μια μικρή ποσότητα δεδομένων ενώ ακούτε μουσική εκτός σύνδεσης ή να διαγράψει με δύναμη τα αποθηκευμένα δεδομένα. Η τελευταία επιλογή θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση όλων των δεδομένων προσωρινής μνήμης αυτής της εφαρμογής.

Τώρα, ας δούμε μερικούς ακόμη τρόπους για να ελευθερώσετε εσωτερικό χώρο αποθήκευσης σε τηλέφωνα Android.

Με την εκκαθάριση των δεδομένων προσωρινής αποθήκευσης των συσκευών

Τα αποθηκευμένα δεδομένα αποθηκεύονται στη συσκευή για να κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορη και να παρέχουν μια ανώτερη εμπειρία χρήστη.

  Android Live Wallpaper Switcher με διαμορφώσιμες πηγές

Μπορείτε να ελευθερώσετε τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης των συσκευών σας εκκαθαρίζοντας τα αποθηκευμένα δεδομένα. Αυτό θα αφαιρέσει τα αρχεία που χρησιμοποιούνται από αυτά τα δεδομένα. Τα αρχεία που χρησιμοποιούνται από τα αποθηκευμένα δεδομένα είναι απλώς για ευκολία και δεν είναι απαραίτητα απαραίτητα. Επιπλέον, τα αρχεία προσωρινής μνήμης που έχουν λήξει μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα απορρήτου και ασφάλειας.

Διαγράφοντας τα αποθηκευμένα δεδομένα, αυξάνουμε την απόδοση των τηλεφώνων μας Android και την ταχύτητα φόρτωσης των περιεχομένων συγκεκριμένων εφαρμογών.

Μπορείτε να διαγράψετε τα ανεπιθύμητα αποθηκευμένα δεδομένα στην κρυφή μνήμη ανοίγοντας το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην οθόνη των συσκευών σας > Πατώντας Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών > Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης. Μετά την εκκαθάριση των αποθηκευμένων δεδομένων, θα αποκατασταθεί κάποιος χώρος αποθήκευσης και η εφαρμογή κανονικά θα λειτουργεί ξανά.

Διαγράφοντας περιττές εφαρμογές και αρχεία που έχετε κατεβάσει

Η διαγραφή εφαρμογών από τη συσκευή σας είναι ένας από τους πιο προφανείς τρόπους για να ελευθερώσετε χώρο σε συσκευές Android. Τι γίνεται όμως αν όλες οι εφαρμογές στις συσκευές σας είναι σημαντικές για εσάς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο;

Σε ένα παρόμοιο σενάριο, μπορείτε να διαγράψετε τα περιττά ληφθέντα αρχεία που βρίσκονται στο φάκελο λήψεων που μπορεί να έχουν εισέλθει στη συσκευή σας ως cookie. Αυτά τα αρχεία είναι γενικά ξεπερασμένα και έχουν πολύ μικρή έως καθόλου χρήση. Τείνουν να καταλαμβάνουν τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της συσκευής. Επίσης, ο άλλος τρόπος είναι να διαγράψετε τους χάρτες εκτός σύνδεσης, οι οποίοι τείνουν να περνούν απαρατήρητοι σε συχνές στιγμές.

Μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία μεταβαίνοντας στην εφαρμογή λήψεων και επιλέγοντας το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε κάνοντας κλικ και κρατώντας το.

Δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στο cloud ή στο Google Drive

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών, βίντεο και άλλων μεγάλων αρχείων όπως ταινίες HD και βίντεο στο cloud. Ακόμη και τα μεγάλα αρχεία παιχνιδιών σας μπορούν να μεταφορτωθούν στο cloud. Αργότερα, μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα αρχεία από τη συσκευή σας μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση άφθονου χώρου αποθήκευσης. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο cloud από οπουδήποτε, εάν έχετε πρόσβαση σε σύνδεση στο διαδίκτυο.

  Πώς να προσθέσετε έναν διακόπτη Μην ενοχλείτε στα στοιχεία ελέγχου έντασης στο Android 7

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων είναι απλή, καθώς μπορείτε να το κάνετε με λίγα μόνο κλικ. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στο Google Drive και των φωτογραφιών σας στις Φωτογραφίες Google. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας περιορισμένου αριθμού εικόνων και βίντεο. Το Google Drive παρέχει στους χρήστες του συνολικά 15 GB χώρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο στο Gmail, στο Google Photos και στο Google Drive.

Με αυτόν τον τρόπο, τα δεδομένα των αντιγράφων ασφαλείας (αρχεία και φωτογραφίες) θα παραμείνουν ασφαλή. Επιπλέον, είναι χρονικά αποδοτικό, καθώς η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πραγματοποιείται κάθε φορά που είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα δεδομένα σας. Δεν χρειάζεται καν να επιβραδύνετε το τηλέφωνό σας κρατώντας αυτά τα δεδομένα αποθηκευμένα στη συσκευή σας.

Καθαρίζετε τακτικά την ακαταστασία των συσκευών σας με το Files της Google

Το Files by Google είναι μια άλλη επιλογή για την κατάργηση ανεπιθύμητων ή διπλότυπων αρχείων πατώντας το κουμπί «καθαρισμός» στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης των συσκευών μετά το άνοιγμα της εφαρμογής Αρχεία.

Επίσης, επιθεωρεί τη συσκευή και έρχεται με προτάσεις για την απελευθέρωση χώρου αποθήκευσης στο κινητό σας τηλέφωνο Android. Έχει το σημαντικό χαρακτηριστικό να παρέχει στον χρήστη ειδοποιήσεις αποθήκευσης και καθαρισμού.

Σας ειδοποιεί με έγκαιρα αναδυόμενα παράθυρα για την εκκαθάριση ανεπιθύμητων ή προσωρινών αρχείων και πολυμέσων προτού εξαντληθεί ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής σας Android. Αυτή η εφαρμογή θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της απόδοσης των συσκευών.

  Διορθώστε το Do Not Disturb που συνεχίζει να ενεργοποιείται από μόνο του στο Android

Επιπλέον, θα σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε τα βασικά αρχεία και τα πολυμέσα πιο γρήγορα κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση».

Με την προσθήκη κάρτας SD

Μπορεί να αισθάνεστε εξαντλημένοι σε ένα στάδιο όπου μπορεί να εξαντληθεί ο αποθηκευτικός χώρος και δεν έχετε την πολυτέλεια να αφαιρέσετε τα αρχεία και τις εφαρμογές. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο για εισερχόμενα αρχεία και νέες εφαρμογές. Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή η ενσωματωμένη αποθήκευση των συσκευών είναι ρηχή.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα microSD που μπορεί να σας παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης ανάλογα με τις ανάγκες σας. Σήμερα, τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαθέτουν επιπλέον υποδοχή για κάρτα SD. Μπορείτε να μεταφέρετε τα εισερχόμενα αρχεία δεδομένων και πολυμέσων σε μια κάρτα SD από τη μνήμη της συσκευής ή να χρησιμοποιήσετε την κάρτα SD ως προεπιλεγμένη κάρτα για την αποθήκευση διαφορετικών αρχείων.

Έρχεται σε διαφορετικές σειρές που ξεκινούν από 2 GB έως 2 TB. Μερικές από τις προτάσεις δίνονται παρακάτω:

#
Προεπισκόπηση
Προϊόν
Εκτίμηση
Τιμή

1



Κάρτα μνήμης SanDisk 128GB Ultra microSDXC UHS-I με προσαρμογέα – 120MB/s, C10, U1, Full HD, A1, Micro…

Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

17,90 $

Αγορά στο Amazon
2



Κάρτα μνήμης SanDisk 256 GB Extreme microSDXC UHS-I με προσαρμογέα – Έως 160 MB/s, C10, U3, V30, 4K,…

Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

42,60 $

Αγορά στο Amazon
3



SAMSUNG EVO Select Micro SD-Memory-Card + Adapter, 512GB microSDXC 130MB/s Full HD & 4K UHD, UHS-I,…

Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

60,98 $

Αγορά στο Amazon

συμπέρασμα

Η ανεπιθύμητη μνήμη στο κινητό μας τηλέφωνο Android είναι ακριβώς όπως οι αρνητικές αναμνήσεις που υπάρχουν στο μυαλό μας. Όσο γρήγορα αφαιρείται, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η απόδοση και η εμπειρία χρήστη. Όταν αγοράζετε ένα τηλέφωνο Android, θα πρέπει να περάσετε από τη διαμόρφωση και να αγοράσετε ένα που έχει επαρκή μνήμη για τις απαιτήσεις σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω για να ελευθερώσετε χώρο στο Android. Εάν δεν λειτουργήσουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορείτε σίγουρα να σκεφτείτε να αγοράσετε μια κάρτα SD.

Μπορείτε επίσης να δείτε το καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Android.

Θέλετε να βελτιώσετε την κάμερα του τηλεφώνου σας; Εγκαταστήστε το GCam στη συσκευή σας Android.