Διορθώστε το Do Not Disturb που συνεχίζει να ενεργοποιείται από μόνο του στο Android

Καθώς τα smartphone έγιναν δημοφιλή, το Android έγινε το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα και συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά. Είναι ευέλικτο και παρέχει στους χρήστες πολλές επιλογές και προσαρμογές. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Android είναι το Do Not Disturb (DND), αλλά τι σημαίνει DND σε ένα τηλέφωνο; Είναι μια επιλογή που όταν είναι ενεργοποιημένη θέτει το τηλέφωνο σε αθόρυβη λειτουργία και σταματά όλες τις ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων και των μηνυμάτων. Είναι χρήσιμο όταν είστε σε μια συνάντηση ή είστε απασχολημένοι με τη δουλειά σας και θέλετε να αποφύγετε περισπασμούς. Η ρύθμιση “Μην ενοχλείτε” του τηλεφώνου Android μπορεί να αλλάξει εύκολα και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” Android. Ωστόσο, μερικές φορές η λειτουργία DND μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα Μην ενοχλείτε συνεχώς στο Android.

Πώς να διορθώσετε το Do Not Disturb που συνεχίζει να ενεργοποιείται από μόνο του στο Android

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που προκαλούν την αυτόματη ενεργοποίηση της ρύθμισης “Μην ενοχλείτε” του τηλεφώνου Android και μερικοί από αυτούς παρατίθενται παρακάτω.

  • Μικρά προβλήματα συστήματος
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα Android
  • Λανθασμένες ρυθμίσεις
  Πώς να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας στο Android

Αφού μάθουμε τι σημαίνει DND σε ένα τηλέφωνο και τι ενεργοποιεί την επανειλημμένη ενεργοποίησή του, ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Do Not Disturb Android. Ακολουθήστε αυτές τις παρακάτω μεθόδους για να διορθώσετε το πρόβλημα “Μην ενοχλείτε” που συνεχίζει να ενεργοποιείται στο Android.

Σημείωση: Τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων. Διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως ελέγξτε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε.

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Προτού ξεκινήσετε με μεθόδους για την επίλυση του προβλήματος Μην ενοχλείτε, σας συνιστούμε να περάσετε από ορισμένες βασικές λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων και ελέγχους που αναφέρονται παρακάτω.

  Η εφαρμογή «VNC Viewer» για τηλεχειριστήριο υπολογιστή RealVNC για Android τώρα δωρεάν

1. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας: Πολλά δευτερεύοντα ζητήματα, όπως η κατάρρευση εφαρμογών, η κενή οθόνη και άλλα μπορούν να διορθωθούν με επανεκκίνηση της συσκευής σας Android. Μπορεί να σταματήσει την αυτόματη ενεργοποίηση της λειτουργίας DND. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης ή επανεκκίνησης του τηλεφώνου Android για να κάνετε το ίδιο.

2. Ελέγξτε το κουμπί έντασης ήχου: Ορισμένα τηλέφωνα Android μεταβαίνουν σε λειτουργία DND όταν το κουμπί μείωσης της έντασης του ήχου πατηθεί επανειλημμένα ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε πατημένο το κουμπί μείωσης της έντασης για πολλή ώρα όταν ρυθμίζετε την ένταση.

3. Ελέγξτε τη συντόμευση DND: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δυνατότητα DND μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον πίνακα ειδοποιήσεων στο Android. Βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο σύροντας προς τα κάτω τον πίνακα ειδοποιήσεων και απενεργοποιώντας τον. Μπορείτε επίσης να το αφαιρέσετε από τον πίνακα ειδοποιήσεων για να αποτρέψετε την τυχαία ενεργοποίησή του.

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε το προγραμματισμένο DND

Τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαθέτουν μια λειτουργία DND που μπορεί να προγραμματιστεί να ενεργοποιηθεί σε μια συγκεκριμένη ώρα. Αυτή η προγραμματισμένη επιλογή μπορεί μερικές φορές να ενεργοποιηθεί αυτόματα προκαλώντας την ενεργοποίηση της λειτουργίας DND από μόνη της σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η απενεργοποίηση αυτής της επιλογής μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα “Μην ενοχλείτε”. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 38 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.

2. Εντοπίστε και πατήστε στη ρύθμιση Ήχος και δόνηση.

3. Στο μενού Ήχος και δόνηση, μεταβείτε στην ενότητα Μην ενοχλείτε και απενεργοποιήστε την επιλογή Χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης χρόνου.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα Android

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση του Android, τότε μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη δυσλειτουργία της δυνατότητας DND. Το Android εκδίδει ενημερώσεις τακτικά για να εισάγει νέες δυνατότητες και να διορθώνει μικρά προβλήματα. Συνιστάται να διατηρείτε ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα Android για τη σωστή λειτουργία της συσκευής σας. Η ενημέρωση του Android μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα “Μην ενοχλείτε” και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τον οδηγό μας για Μη αυτόματη ενημέρωση Android στην τελευταία έκδοση.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε ότι το Do Not Disturb συνεχίζει να ενεργοποιείται από μόνο του στο Android. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.