Πώς να ελέγξετε το μοντέλο Mac

Τα νέα μοντέλα Mac δεν βγαίνουν τόσο συχνά όσο τα νέα μοντέλα iPhone. Ακόμη και τα iPad, όσο δημοφιλή κι αν είναι, δεν ανανεώνονται ετησίως. Η διαφορά μοντέλου σε μοντέλο μεταξύ των Mac συχνά δεν είναι τόσο αισθητή, επομένως μπορεί να μην είναι εύκολο να πούμε, με μια ματιά, ποιο είναι το μοντέλο Mac σας. Στην πραγματικότητα, για ορισμένα μοντέλα iPhone, δεν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε εκτός εάν χρησιμοποιείτε πραγματικά τη συσκευή και παρατηρήσετε τη διαφορά στα χαρακτηριστικά. Τα Mac, όπως τα iPhone, έχουν μια ενσωματωμένη μέθοδο ελέγχου του μοντέλου Mac ενός MacBook ή iMac ή Mac mini.

Ελέγξτε το μοντέλο Mac

Στο Mac σας, μεταβείτε στο μενού της Apple και επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac.

  Τι είναι η προσωρινή μνήμη DNS και πώς να την ενημερώσετε

Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο δίνοντάς σας μια επισκόπηση του Mac. Το παράθυρο, από προεπιλογή ανοίγει στην καρτέλα Επισκόπηση που θα πρέπει να σας πει ποιο είναι το μοντέλο σας. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ότι το εν λόγω Mac είναι MacBook Pro, αλλά δεν αναφέρει το έτος.

Για να λάβετε το έτος, μπορείτε να αντιγράψετε τον σειριακό αριθμό που δίνεται στην ίδια καρτέλα και να τον εισαγάγετε Η σελίδα της Apple για έλεγχο κάλυψης υπηρεσιών και υποστήριξης.

Τα αποτελέσματα θα σας πουν, εκτός από άλλα πράγματα, το ακριβές μοντέλο Mac σας με το όνομα και το έτος.

  Το GIFDeck Μετατρέπει τις Παρουσιάσεις στο SlideShare σε GIF

Οι παραπάνω δύο μέθοδοι λειτουργούν για όλους τους τύπους Mac, π.χ. Macbook, Mac mini και iMac. Είναι πρακτικά ασφαλές για αποτυχία. Εάν χρειάζεστε έναν τρόπο να ελέγξετε το μοντέλο Mac χωρίς να το ενεργοποιήσετε, αναποδογυρίστε το Macbook σας ή εξετάστε τη βάση για το iMac σας και θα βρείτε έναν αριθμό μοντέλου τυπωμένο σε αυτό. Θα πρέπει να είναι ένας αλφαριθμητικός αριθμός πέντε χαρακτήρων που μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο, καθώς και στον ιστότοπο της Apple για να ελέγξετε το μοντέλο του Mac. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον αριθμό σε Mac, επιλέξτε το πλαίσιο. Ο ίδιος αριθμός πρέπει να τυπωθεί κάπου πάνω του.

  Συντομεύσεις πληκτρολογίου για το Ημερολόγιο Google: Ένα φύλλο εξαπάτησης

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει τρόπος να παραποιηθούν αυτές οι πληροφορίες. Εάν ανησυχείτε εάν ένας Mac που αγοράζετε είναι ο πραγματικός ή όχι, το μοντέλο ή ο σειριακός αριθμός είναι ο ευκολότερος τρόπος να το ελέγξετε αν κοιτάζοντάς το μόνο δεν κάνει το κόλπο. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε τις προδιαγραφές ενός Mac που, εάν το αγοράζετε μεταχειρισμένο, είναι κάτι που πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως πρέπει.

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το μοντέλο του iPhone σας με τον κωδικό στο κουτί του.