Πώς να εκτελέσετε τη δοκιμή ήχου Surround 5.1 στα Windows 10

Αν και υπάρχουν νέες εξελίξεις στις τεχνολογίες ήχου αυτές τις μέρες, ορισμένες εφαρμογές παρέχουν μόνο στερεοφωνικό. Όταν λαμβάνετε στερεοφωνική έξοδο, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στο να προσδιορίσετε εάν ο ήχος surround των Windows 10 5.1 λειτουργεί καλά ή όχι. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει ροές ήχου megabit και πολυκαναλικές ροές, αλλά ορισμένες ασυμβατότητες στα Windows 10 θα μπορούσαν να κάνουν την αίσθηση του 5.1 μεγαλύτερο πρόβλημα από την αξία του. Εάν δεν ξέρετε πώς να διαμορφώσετε και να εκτελέσετε μια δοκιμή ήχου surround 5.1, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει πολύ.

Πώς να εκτελέσετε τη δοκιμή ήχου Surround 5.1 στα Windows 10

Εάν θέλετε να εκτελείτε ήχο surround των Windows 10 5.1 τότε, έχουμε δείξει μια διαδικασία βήμα προς βήμα εδώ. Αλλά προτού περάσετε από τα βήματα, διαβάστε την επόμενη ενότητα για να μάθετε για τη δοκιμή ήχου surround 5.1.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δοκιμή ήχου Surround 5.1

  • Εάν ρυθμίσετε σωστά το σύστημα surround, ο ήχος surround των Windows 10 5.1 θα βελτιώσει το εύρος των εφέ που συμβάλλει σημαντικά στην ατμόσφαιρα του soundtrack μιας ταινίας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε το 5.1 surrounded σύστημα στα παιχνίδια, θα μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα την τοποθεσία του εχθρού και θα παρατηρήσετε επίσης τις ενέργειές του με βάση τον ήχο που βγάζουν.
  • Το ενσωματωμένο ηχείο στη συσκευή σας Windows 10 σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε το σύστημα ήχου Windows 10 5.1 όπως κάνουν οι προηγούμενες εκδόσεις.
  • Πριν προχωρήσετε στο τμήμα όπου μάθετε πώς να ρυθμίζετε τον ήχο surround 5.1 σε υπολογιστή Windows 10, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει σωστά το σύστημα surround.
  • Για να χρησιμοποιήσετε όλα τα κανάλια που αναφέρονται, πρέπει να διαμορφώσετε σωστά το σύστημα δοκιμής ήχου surround 5.1 όπως αναφέρεται σε αυτό το άρθρο, και αυτό διασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα.
  • Στα Windows 10, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν εξαιρετική ακρόαση ήχου και εξαιρετική εμπειρία πολυμέσων, ειδικά οι χρήστες που προτιμούν ένα ατμοσφαιρικό soundtrack.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διαμόρφωση του ήχου surround των Windows 10 5.1. Εάν αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα κατά τη διαμόρφωσή του, ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για το πώς να κάνετε μια δοκιμή ήχου surround των Windows 10 5.1.

Πώς να ρυθμίσετε τον ήχο Surround 5.1 σε υπολογιστή Windows 10

Είναι πιο πιθανό να λάβετε στερεοφωνική έξοδο από τον φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας μέχρι να διαμορφώσετε σωστά τα κανάλια 5.1 στα Windows 10 μετά τη σύνδεση του υλικού. Σήμερα, δεν έχουν διαμορφωθεί όλες οι ενσωματωμένες κάρτες ήχου για σήμα 5.1 surrounded, αλλά οι επιτραπέζιοι υπολογιστές με νεότερες μητρικές το έχουν συνήθως σε χαμηλές άκρες, αλλά οι φορητοί υπολογιστές δεν το λαμβάνουν.

  Πώς να βάλετε το iPhone ή το iPad σας σε λειτουργία ανάκτησης

Σημείωση: Πρέπει να θυμάστε ότι η κάρτα ήχου σας πρέπει να έχει υποστήριξη 5.1 surround για να έχετε έξοδο 5.1 στη συσκευή σας. Επιπλέον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια και τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα στη συσκευή και επίσης να ελέγξετε ότι το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας ήχου σας πληροί την πιο πρόσφατη έκδοση σύμφωνα με τις οδηγίες στο Μέρος 1.

Βήμα 1: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης κάρτας ήχου

Θα απολαύσετε την υψηλή ποιότητα ήχου της συσκευής σας. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία των συσκευών ήχου είναι ενημερωμένα με την πιο πρόσφατη έκδοση και είναι ενημερωμένα. Αυτό περιλαμβάνει κάρτες ήχου στη Διαχείριση Συσκευών. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενημερώσετε τις κάρτες ήχου στη συσκευή σας Windows 10.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Διαχείριση συσκευών και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε διπλό κλικ στους ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών για να το αναπτύξετε.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου στην οποία είναι συνδεδεμένη η εγκατάσταση surround 5.1.

4. Ως επόμενο βήμα, επιλέξτε την επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης.

6. Εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις για λήψη στη συσκευή σας, ο υπολογιστής σας θα τις εγκαταστήσει αυτόματα. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, βγείτε από τη Διαχείριση Συσκευών.

Αφού ενημερώσετε τις κάρτες ήχου σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις κάρτες ήχου των Windows 10 5.1 σύμφωνα με τις οδηγίες στην επόμενη ενότητα.

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε τον ήχο Surround των Windows 10 5.1

Η ποιότητα της ενσωματωμένης κάρτας ήχου των Windows 10 5.1 θα είναι κατώτερη των προτύπων. Αλλά στην πραγματικότητα, οι περισσότερες λύσεις ήχου ενσωματωμένου δεν θα παράγουν έξοδο αληθινού ήχου 5.1. Εάν προτιμάτε την ποιότητα, χρησιμοποιήστε μια ειδική σανίδα ήχου.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Εκτέλεση. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Πληκτρολογήστε mmsys.cpl και πατήστε Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Ήχος.

3. Μεταβείτε στην Αναπαραγωγή και επιλέξτε τη συσκευή αναπαραγωγής που παρέχει έξοδο ήχου surround 5.1.

4. Αφού επιλέξετε τη συσκευή αναπαραγωγής με υποστήριξη κάρτας ήχου Windows 10 5.1, κάντε κλικ στο Ορισμός προεπιλογής και στη συνέχεια στο κουμπί Ρύθμιση παραμέτρων.

5. Τώρα, επιλέξτε 5.1 Surround στο παράθυρο Ρύθμιση ηχείων.

Σημείωση: Εάν βρείτε πολλές εγγραφές Surround 5.1, τότε αναλύστε τη θέση του ηχείου σας που απεικονίζεται στη δεξιά πλευρά του ίδιου παραθύρου και επιλέξτε ποιο σας ταιριάζει.

  Πώς να φτιάξετε μια καλή ζωντανή ταπετσαρία για το iPhone σας

6. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επόμενο.

Σημείωση: Εδώ, αγνοήστε το κουμπί Test. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα αφού διαμορφώσετε την έξοδο ήχου.

7. Στο παράθυρο Ρύθμιση ηχείων, επιλέξτε όλα τα πλαίσια κάτω από τα Προαιρετικά ηχεία.

8. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Σημείωση: Εάν η εγκατάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί ή χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση χωρίς υπογούφερ, απενεργοποιήστε τον εξοπλισμό. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν αφήνετε ζωτικό ηχητικό περιεχόμενο.

9. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στα Ηχεία πλήρους εύρους.

10. Επιλέξτε Μπροστινά αριστερά και δεξιά κιβώτια ηχείων και Surround (εάν υπάρχουν) στο μενού Full-range ηχείων και κάντε κλικ στο Next.

Σημείωση: Καθώς η εργασία ήχου κατανέμεται σε πολλά κανάλια, τα περισσότερα από τα συστήματα 5.1 δεν διαθέτουν πλήρη γκάμα ηχείων.

11. Μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν έχετε ηχεία 5.1, αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε 5.1 Surround αφού πατήσετε το κουμπί Configure, αυτό το ζήτημα είναι ένα σφάλμα όπου η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει το Dolby Atmos και το Sonic Surround αναγκάζοντας τους χρήστες να εγκαταλείψουν την παλιά τεχνολογία. Αυτό το ζήτημα εμφανίζεται ευρέως ακόμη και από τότε που κυκλοφόρησαν τα Windows 10, αλλά η Microsoft δεν έκανε κανένα βήμα για να το διορθώσει. Αντίθετα, φαίνεται ότι έχουν προγραμματίσει απαξίωση όταν πρόκειται για το σύστημα surround 5.1. Πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι το 5.1 περιβάλλοντα σύστημά τους σταμάτησε να λειτουργεί όταν έκαναν ενημέρωση στα Windows 10 από τα Windows 7,8, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιδιόρθωση.

Βήμα 3: Εκτελέστε δοκιμή ήχου Surround 5.1

Εάν ολοκληρώσατε τη διαμόρφωση των ηχείων 5.1, ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να εκτελέσετε μια δοκιμή ήχου surround 5.1 στον υπολογιστή σας με Windows 10.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Speakers στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο Sounds.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και κάντε δεξί κλικ στα ηχεία 5.1 που έχετε ρυθμίσει προηγουμένως.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Test.

4. Θα ακούτε δοκιμαστικούς ήχους που προέρχονται από κάθε ένα από τα ηχεία surround 5.1 εναλλακτικά. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον ήχο για να δοκιμάσετε κάθε ηχείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Ρύθμιση παραμέτρων και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο κουμπί Δοκιμή. Αυτό δείχνει την εικονική αναπαράσταση της οποίας το ηχείο ελέγχεται εκείνη τη στιγμή. Με αυτό, μπορείτε επίσης να διασφαλίσετε ότι κάθε ηχείο είναι συνδεδεμένο στη σωστή θέση.

5. Αφού δοκιμάσετε τα ηχεία, κάντε δεξί κλικ στο ηχείο και επιλέξτε Διακοπή δοκιμής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν δείτε το σφάλμα Αποτυχία αναπαραγωγής δοκιμαστικού ήχου ενώ κάνετε κλικ στο κουμπί δοκιμής, ενδέχεται να υπάρχει κάποιο σφάλμα με τη διαμόρφωση ήχου surround.

Οι μέθοδοι που αναφέρονται στον οδηγό μας Αποτυχία αναπαραγωγής Σφάλμα δοκιμαστικού τόνου θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε τυχόν σφάλματα που προκύπτουν όταν εκτελείτε μια δοκιμή ήχου surround 5.1.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους δίσκους Gnome για τη δημιουργία νέων κατατμήσεων

Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Windows Media Feature Pack για να επιδιορθώσετε το σφάλμα δοκιμαστικού τόνου αναπαραγωγής στον υπολογιστή σας Windows 10. Το N σημαίνει Ευρώπη και το KN σημαίνει Κορέα. Αυτές οι εκδόσεις των Windows διαθέτουν μόνο βασικές δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος. δεν περιλαμβάνει το Windows Media Player και άλλες σχετικές τεχνολογίες. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 N ή Windows 10 KN στην Κορέα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έχετε κάνει λήψη του πακέτου δυνατοτήτων πολυμέσων για τις αντίστοιχες εκδόσεις των Windows, καθώς αυτές οι εκδόσεις υπολογιστών δεν περιλαμβάνουν όλα τα πακέτα πολυμέσων σε τυπικές εκδόσεις. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε εκδόσεις N και KN των Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εγκαταστήσετε το πακέτο δυνατοτήτων του Windows Media.

1. Αρχικά, μάθετε εάν χρησιμοποιείτε εκδόσεις N ή KN των Windows. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε τη ρύθμιση System.

3. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο δεξιό παράθυρο και ελέγξτε την έκδοση των Windows στις προδιαγραφές των Windows. Εάν βρείτε όρους N ή KN, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε το Windows Media Feature Pack.

4. Τώρα, μεταβείτε σε αυτήν τη σελίδα του Windows Media Feature Pack.

5. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην κύρια οθόνη και επιλέξτε το σύνδεσμο Λήψη του πακέτου ενημέρωσης του πακέτου δυνατοτήτων πολυμέσων τώρα. Περιμένετε να γίνει λήψη του αρχείου.

6. Τέλος, εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης για να το προσθέσετε στον υπολογιστή σας με Windows. Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα με τον τόνο δοκιμής Αποτυχία αναπαραγωγής.

Επαγγελματική συμβουλή: Πρόσθετες δοκιμές ήχου

Εάν έχετε επιβεβαιώσει ότι τα ηχεία σας είναι καλωδιωμένα και συνδεδεμένα σωστά και ότι ο ήχος αναπαράγεται από το σημείο που υποτίθεται ότι προέρχεται, αφήστε μας να περάσουμε από μια εις βάθος δοκιμή. Παρακάτω θα δείτε μια συλλογή δοκιμών που σας επιτρέπει να ακούτε εάν τα χαμηλά, τα ψηλά, τα μεσαία και το υπογούφερ του ηχείου σας λειτουργούν σωστά. Αυτά τα δείγματα δεν χρειάζονται για λήψη και μπορούν να αναπαραχθούν αμέσως. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ολοκληρωμένη δοκιμή ακολουθώντας αυτό το βίντεο στο Dolby Atmos Sound Test. Επιπλέον, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βελτίωση της εμπειρίας παιχνιδιών και ροής, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να βελτιώσετε τους ήχους Dolby.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ποιότητα του ήχου που αναφέρεται παραπάνω εξαρτάται από τον αποκωδικοποιητή. Το YouTube και οι περισσότερες υπηρεσίες κοινής χρήσης βίντεο δεν υποστηρίζουν DTS ή Dolby Digital. Εάν το ηχείο σας μπορεί να εξάγει Dolby Digital ή DTS, θα πρέπει να δοκιμάσετε με DVD ή άλλα μέσα που είναι κωδικοποιημένα και υποστηρίζουν αυτές τις μορφές ήχου.

Παρακάτω είναι μερικά από τα μέρη όπου μπορείτε να κάνετε λήψη των περικυκλωμένων δειγμάτων δοκιμών 5.1.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να εκτελέσετε μια δοκιμή ήχου surround 5.1 στη συσκευή σας Windows 10. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.