Πώς να εγκαταστήσετε το Adobe Brackets σε Linux

Είστε προγραμματιστής ιστού Linux που αναζητάτε καλύτερο τρόπο για να γράψετε κώδικα; Εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τα Adobe Brackets. Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου επόμενης γενιάς για προγραμματιστές ιστού. Το Adobe Brackets είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να διαχειρίζονται εύκολα έργα Ιστού. Υποστηρίζει πολλές τεχνολογίες Ιστού όπως HTML, CSS και JavasScript.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου είναι 100% δωρεάν (πράγμα σπάνιο για την Adobe) και είναι επίσημα διαθέσιμο για παραλλαγές Ubuntu και Debian.

Οδηγίες Ubuntu/Debian

Ο κύριος τρόπος με τον οποίο η Adobe θα ήθελε οι χρήστες Linux να αναπτύσσονται με Brackets είναι με το Ubuntu και το Debian. Το να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή είναι κατανοητό, καθώς αυτά τα δύο λειτουργικά συστήματα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της βάσης χρηστών Linux. Επίσημα, δεν υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσετε το λογισμικό μέσω ενός PPA ή ακόμα και ενός απλού αποθετηρίου λογισμικού τύπου Debian. Αντίθετα, οι άνθρωποι της Adobe θα ήθελαν οι χρήστες να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν μέσω ενός αρχείου πακέτου Debian με μη αυτόματο τρόπο.

Για να εγκαταστήσετε Brackets, μεταβείτε στον επίσημο σελίδα έκδοσης λογισμικούκαι κατεβάστε το σωστό πακέτο (ανάλογα με την αρχιτεκτονική της CPU). Επίσημα, η Adobe υποστηρίζει CPU 32-bit και 64-bit. Μετά τη λήψη, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων, κάντε κλικ στο «Λήψεις» και αναζητήστε το αρχείο πακέτου Adobe Brackets DEB.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τις εγγενείς ειδοποιήσεις για το Google Chrome σε Linux

Κάντε διπλό κλικ στο DEB για να το ανοίξετε με το εργαλείο πακέτου Debian GUI ή το κέντρο λογισμικού Ubuntu. Κάντε κλικ στο κουμπί “εγκατάσταση” και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν σας ζητηθεί.

Εναλλακτικά, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να πλοηγηθείτε στο ~/Downloads. Μόλις φτάσετε εκεί, χρησιμοποιήστε το εργαλείο dpkg για να εγκαταστήσετε το πακέτο στο σύστημα.

cd ~/Downloads

sudo dpkg -i Brackets.Release.*.64-bit.deb

Τέλος, διορθώστε τυχόν προβλήματα εξάρτησης που μπορεί να προκύψουν με το apt install -f.

sudo apt install -f

Θέλετε να απεγκαταστήσετε το Adobe Brackets από το σύστημά σας; Αναζητήστε το κέντρο λογισμικού του Ubuntu ή το εργαλείο Debian Synaptic Package για «Adobe Brackets» και κάντε κλικ στο κουμπί απεγκατάστασης. Μια άλλη επιλογή για την κατάργηση του λογισμικού είναι να εκτελέσετε τις ακόλουθες εντολές.

sudo apt remove brackets

ή

sudo apt-get remove brackets

Οδηγίες Arch Linux

Οι χρήστες του Arch που θέλουν να αναπτύξουν με το Adobe Brackets θα πρέπει να εγκαταστήσουν το λογισμικό μέσω του AUR, καθώς η Adobe δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα επίσημο πακέτο για αυτό. Ξεκινήστε την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας το εργαλείο Pacman για να εγκαταστήσετε το πακέτο «git». Το Git απαιτείται για την αλληλεπίδραση με το AUR εάν δεν χρησιμοποιείτε εργαλείο βοήθειας AUR.

sudo Pacman -S git

Με το πακέτο “git” στο σύστημα, ήρθε η ώρα να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του αρχείου Adobe Brackets PKGBUILD.

git clone https://aur.archlinux.org/brackets-bin.git

Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, μεταβείτε στο φάκελο Adobe Brackets.

cd brackets-bin

Τέλος, χρησιμοποιήστε την εντολή makepkg για να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε ένα πακέτο Arch. Λάβετε υπόψη ότι οι εξαρτήσεις που δεν εγκαθίστανται με -si θα πρέπει να εγκατασταθούν με μη αυτόματο τρόπο. Βρείτε τα εδώ.

makepkg -si

Σημείωση: Το Brackets χρησιμοποιεί το Google Chrome για να εκτελέσει τη λειτουργία “Ζωντανή προεπισκόπηση”. Το Chrome είναι απαραίτητο, επομένως θα πρέπει να το εγκαταστήσετε το πακέτο AUR για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα. Μόλις εγκατασταθεί, εκτελέστε αυτήν την εντολή για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα που μπορεί να προκύψουν.

sudo ln -s /opt/google/chrome/google-chrome /bin/google-chrome

Απεγκαταστήστε τα Adobe Brackets από το Arch με το Pacman -R.

sudo pacman -R brackets-bin

Οδηγίες Fedora

Η Adobe δεν υποστηρίζει επίσημα το Fedora, αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί οι χρήστες μπορούν να το εγκαταστήσουν ούτως ή άλλως, χάρη σε μερικούς αποκλειστικούς χρήστες. Για εγκατάσταση, ενεργοποιήστε το αποθετήριο Copr.

sudo dnf copr enable mosquito/brackets

Μόλις ενεργοποιηθεί, εγκαταστήστε το πακέτο Brackets.

sudo dnf install brackets

Λάβετε υπόψη ότι αυτό το αποθετήριο Copr λειτουργεί αυτήν τη στιγμή μόνο στο Fedora 26. Είναι πολύ πιθανό ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με νεότερες εκδόσεις του Fedora.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το IPv6 σε Linux

Εάν για κάποιο λόγο το Adobe Brackets δεν εγκατασταθεί στην έκδοση του Fedora που διαθέτετε, σκεφτείτε να μεταβείτε στο τη σελίδα κατασκευών, και αντ’ αυτού κατεβάζετε το αρχείο RPM.

Κτίριο από την πηγή

Η εγκατάσταση Brackets μέσω του πηγαίου κώδικα είναι εφικτή, αν και είναι λίγο δύσκολη. Μερικές φορές οι εκδόσεις μπορεί να αποτύχουν, επομένως δοκιμάστε το με δική σας ευθύνη. Για να δημιουργήσετε το λογισμικό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Grunt, καθώς και τα NodeJS, Git, Python, Make και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταγλώττιση λογισμικού. Εάν δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς να εγκαταστήσετε, είναι πιθανώς καλύτερο να σκεφτείτε να μεταβείτε σε ένα από τα λειτουργικά συστήματα που αναφέρονται παραπάνω για να χρησιμοποιήσετε το Adobe Brackets.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για παιχνίδια Steam στο Linux

Ξεκινήστε τη διαδικασία δόμησης δημιουργώντας έναν φάκελο. Αυτός ο φάκελος θα φιλοξενήσει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για την κατασκευή του λογισμικού.

Σημείωση: αντιμετωπίζετε προβλήματα οικοδόμησης; Ελέγξτε τα ζητήματα σελίδα.

mkdir ~/src

Χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να εισέλθετε στο φάκελο src.

cd ~/src

Χρησιμοποιώντας το git, κλωνοποιήστε την πιο πρόσφατη έκδοση.

git clone https://github.com/adobe/brackets.git

git clone https://github.com/adobe/brackets-shell.git

Δημιουργήστε χρησιμοποιώντας CD και μετά Grunt.

Σημείωση: μερικές φορές το Grunt μπορεί να αποτύχει. Εάν συμβεί αυτό, δοκιμάστε να δημιουργήσετε με τη σημαία δύναμης.

γρύλισμα χτίζω – δύναμη.

Στηρίγματα-Κέλυφος

cd brackets-shell

grunt setup

grunt build

Στηρίγματα

cd brackets

grunt setup

grunt build

Όταν το Grunt ολοκληρώσει τη διαδικασία δημιουργίας με επιτυχία, τα Brackets θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για χρήση. Αναζητήστε το Binary στο φάκελο Brackets build, καθώς ενδέχεται να μην έχει εγκατασταθεί απευθείας στον υπολογιστή σας.

Η απεγκατάσταση μιας έκδοσης προγράμματος από την πηγή είναι λίγο πιο δύσκολη από την απλή κατάργηση ενός πακέτου, αλλά η διαγραφή του ~/src θα πρέπει να είναι αρκετή. Εναλλακτικά, δοκιμάστε:

sudo rm -rf /opt/brackets/