Πώς να διορθώσετε το σφάλμα WDF_VIOLATION στα Windows 10

Οι χρήστες των Windows αντιμετωπίζουν ένα νέο σφάλμα Blue Screen of Death. Λέει WDF_VIOLATION και με το γνωστό μήνυμα ότι ο υπολογιστής σας αντιμετώπισε πρόβλημα και χρειάζεται επανεκκίνηση. Παρόλο που ο υπολογιστής εκκινεί αντίγραφα ασφαλείας μετά από αυτό το σφάλμα, διακόπτει τη λειτουργία του συστήματος, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία του WDF για να αποτρέψουμε την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στο μέλλον. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα WDF_violation των windows 10, καθώς και να εξηγήσετε τι είναι το WDF.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα WDF_VIOLATION στα Windows 10

Πρέπει να σκέφτεστε ότι αυτό που είναι το WDF, το WDF σημαίνει πλαίσιο προγράμματος οδήγησης των Windows. Είναι μια συλλογή εργαλείων και βιβλιοθηκών που βοηθά στη δημιουργία προγραμμάτων οδήγησης συσκευών. Το σφάλμα WDF_VIOLATION παρουσιάζεται όταν υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης που βασίζεται σε πλαίσιο. Είναι κοινό στους υπολογιστές HP, αλλά παρατηρείται και σε άλλους υπολογιστές. Εδώ είναι μερικοί λόγοι πίσω από αυτό.

  • Στα συστήματα HP, προκαλείται λόγω του προγράμματος οδήγησης πληκτρολογίου HpqKbFiltr.sys (έκδοση 11.0.3.1) που δεν λειτουργεί σωστά στην έκδοση 1803 και 1809 των Windows 10.
  • Κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης Bluetooth
  • Προβλήματα συνδεσιμότητας με συσκευές USB
  • Ζητήματα αρχείων συστήματος
  • Σφάλματα σε πρόσφατες εκδόσεις των Windows
  • Επίθεση κακόβουλου λογισμικού ή ιών

Αφού καταλάβουμε τι είναι το wdf και τους λόγους πίσω από το σφάλμα WDF_VIOLATION, ας πάμε στις μεθόδους για να το διορθώσουμε. Καθώς αυτό το σφάλμα σχετίζεται με το πρόγραμμα οδήγησης, το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδεδεμένες συσκευές και τα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης είναι συμβατά με τον υπολογιστή σας. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα WDF_violation των Windows 10.

Μέθοδος 1: Κατάργηση ελαττωματικού προγράμματος οδήγησης πληκτρολογίου (για χρήστες HP)

Αυτή η μέθοδος είναι για χρήστες HP που αντιμετωπίζουν το σφάλμα. Η απεγκατάσταση του μη συμβατού προγράμματος οδήγησης HpqKbFiltr.sys ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά δεν είναι απλή. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε το Windows Recovery Environment για αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας για να το κάνετε.

  Πώς να αυτοματοποιήσετε το Mac σας με έξυπνους φακέλους

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας τα πλήκτρα Windows και I ταυτόχρονα.

2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Κάντε κλικ στο Recovery και στο δεξιό παράθυρο και κάντε κλικ στο κουμπί Restart now στην ενότητα Advanced Startup.

4. Περιμένετε μέχρι το σύστημά σας να εισέλθει στο Περιβάλλον αποκατάστασης των Windows και κάντε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων στην περιοχή Επιλέξτε μια επιλογή.

5. Επιλέξτε Προηγμένες επιλογές στη συνέχεια.

6. Κάντε κλικ στη Γραμμή εντολών.

7. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του συστήματός σας, εισάγετε προσεκτικά τις παρακάτω γραμμές εντολών που δίνονται παρακάτω και πατήστε το πλήκτρο enter για να τις εκτελέσετε.

  • Εντολή για έκδοση 32-bit:
dism /Image:C /Remove-Driver /Driver: C:WindowsSystem32DriverStoreFileRepositoryhpqkbfiltr.inf_x86_f1527018cecbb8c2HpqKbFiltr.inf
  • Εντολή για έκδοση 64-bit:
dism /Image:C: /Remove-Driver/Driver: c:WindowsSystem32driverstoreFileRepositoryhpqkbfiltr.inf_amd64_714aca0508a80e9aHpqKbFiltr.inf

Σημείωση 1: Μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες του συστήματός σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες και στην περιοχή Προδιαγραφές συσκευής αναζητήστε έναν τύπο συστήματος.

Σημείωση 2: Εάν τα Windows στον υπολογιστή σας δεν είναι εγκατεστημένα στη μονάδα δίσκου C:, αντικαταστήστε το C: στις εντολές που δίνονται με το γράμμα της μονάδας στην οποία έχετε τα Windows σας.

8. Έξοδος από τη γραμμή εντολών μόλις εκτελεστεί η εντολή. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Ελέγξτε εάν έχετε επιλύσει το πρόβλημα του σφάλματος WDF_violation των Windows 10.

Σημείωση: Υπάρχει μια επίσημη ενημερωμένη έκδοση κώδικα Microsoft KB4468304 που καταργεί αυτόματα το πρόγραμμα οδήγησης HpqKbFiltr.sys. Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ. Εγκαταστήστε το και δείτε αν διορθώνει το πρόβλημα.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το Startup Repair

Στην περίπτωση που αυτό το σφάλμα εμφανιστεί αμέσως μετά την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας, το εργαλείο επιδιόρθωσης εκκίνησης των Windows μπορεί να σας βοηθήσει. Έχει σχεδιαστεί για τη διάγνωση και τη διόρθωση όλων των ειδών ζητημάτων εκκίνησης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το χρησιμοποιήσετε.

1. Μεταβείτε στην ενότητα Ενημέρωση και ασφάλεια > Ανάκτηση > Σύνθετη εκκίνηση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων όπως φαίνεται στη Μέθοδο 1.

  Πώς να εξαγάγετε τις επαφές Apple iCloud και iPhone στα Windows 10

2. Κάντε κλικ στο Startup Repair.

Τα Windows θα ξεκινήσουν τη διάγνωση και θα διορθώσουν αυτόματα τυχόν προβλήματα που εντοπίσουν. Μπορείτε να βρείτε το αρχείο καταγραφής των εντοπισμένων προβλημάτων και των επισκευών που έγιναν στη δεδομένη διαδρομή τοποθεσίας για έλεγχο.

 c:/windows/system32/logfiles/srt/srttrail.txt

Μέθοδος 3: Αποσυνδέστε τις συσκευές USB

Οι εξωτερικές συσκευές απαιτούν από τα προγράμματα οδήγησης να επικοινωνούν με τον υπολογιστή και εάν αυτά τα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης είναι ασύμβατα ή κατεστραμμένα, ενδέχεται να προκύψουν σφάλματα όπως το WDF_VIOLATION. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Αποσυνδέστε όλα τα συνδεδεμένα περιφερειακά USB, ξεκινώντας από τα νεότερα, και μετά επανασυνδέστε τα ένα προς ένα μέχρι να εντοπίσετε την προβληματική συσκευή. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για να διορθώσετε τα προβλήματα συνεχούς αποσύνδεσης και επανασύνδεσης USB.

2. Εάν πράγματι το πρόβλημα προκαλεί μια συσκευή USB, αναζητήστε στο διαδίκτυο συμβατά αρχεία προγραμμάτων οδήγησης και εγκαταστήστε τα με μη αυτόματο τρόπο ή λάβετε μια αντικατάσταση για τη συσκευή.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε τις θύρες USB

Ένας άλλος τρόπος για να επιλύσετε το σφάλμα WDF_violation των Windows 10 είναι να απενεργοποιήσετε τις θύρες USB στη συσκευή σας. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό, έναν χρησιμοποιώντας το BIOS και έναν άλλο χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών. Ακολουθούν τα βήματα για να το κάνετε χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση συσκευών και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

3. Εντοπίστε και αναπτύξτε τους ελεγκτές Universal Serial Bus κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους.

4. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή USB Composite Device και επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής.

5. Κάντε κλικ στο Ναι όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε.

6. Επαναλάβετε το παραπάνω βήμα για όλες τις USB Composite Devices.

Ελέγξτε εάν έχει αντιμετωπιστεί το σφάλμα WDF_violation των windows 10.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις θύρες USB από το μενού BIOS, ακολουθήστε τον οδηγό μας για να μάθετε πώς να έχετε πρόσβαση στο BIOS και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο BIOS > Καρτέλα για προχωρημένους > Διάφορες συσκευές > Εξωτερικές θύρες USB > Απενεργοποίηση

Σημείωση: Οι ακριβείς ετικέτες στο BIOS ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Μέθοδος 5: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών Bluetooth

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παλιά προγράμματα οδήγησης Bluetooth μπορούν επίσης να προκαλέσουν το σφάλμα BSOD WDF_VIOLATION όταν η συσκευή Bluetooth είναι συνδεδεμένη στο σύστημα. Μπορείτε να το διορθώσετε καταργώντας την εγκατάσταση αυτών των προγραμμάτων οδήγησης. Αλλά πρώτα, πρέπει να εκκινήσετε το σύστημά σας σε ασφαλή λειτουργία και, στη συνέχεια, να απεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών Bluetooth όπως φαίνεται παρακάτω.

  Πώς να ενημερώσετε τις εφαρμογές του Microsoft Office σε Windows 10 και Mac

1. Σε ασφαλή λειτουργία, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών όπως φαίνεται στη Μέθοδο 3.

2. Κάντε διπλό κλικ στο Bluetooth ή κάντε κλικ στο μικροσκοπικό βέλος δίπλα του για επέκταση.

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Driver και κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall Device.

5. Στο αναδυόμενο παράθυρο Απεγκατάσταση συσκευής, επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Διαγραφή του λογισμικού προγράμματος οδήγησης για αυτήν τη συσκευή και κάντε κλικ στο Κατάργηση εγκατάστασης για επιβεβαίωση.

6. Μετά την απεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

7. Κάντε λήψη του πιο πρόσφατου προγράμματος οδήγησης από τον ιστότοπο του κατασκευαστή (π.χ Lenovo).

8. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας κανονικά χρησιμοποιώντας τον οδηγό μας για το Πώς να βγείτε από την ασφαλή λειτουργία.

Μέθοδος 6: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Τα αρχεία συστήματος σε υπολογιστή με Windows 10 μπορεί να καταστραφούν μέσω εφαρμογών τρίτων, κακόβουλου λογισμικού κ.λπ. ή μπορεί να λείπουν εντελώς. Μπορεί να προκαλέσει σφάλμα WDF_violation των Windows 10. Μπορείτε να εκτελέσετε τα εργαλεία επισκευής σάρωσης DISM & SFC τώρα για να επιδιορθώσετε ή να αντικαταστήσετε κατεστραμμένα αρχεία ακολουθώντας τον οδηγό μας για την Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος στα Windows 10.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν το σφάλμα WDF_VIOLATION ξεκίνησε μετά την εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής ή την πραγματοποίηση αλλαγών στο μητρώο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να επαναφέρετε το σύστημα σε προηγούμενη κατάσταση. Η λειτουργία Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 δημιουργεί τακτικά σημεία επαναφοράς για επαναφορά όποτε απαιτείται. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για τη δημιουργία ενός σημείου επαναφοράς συστήματος στα Windows 10.

Μέθοδος 8: Επαναφέρετε τα Windows

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε για εσάς, ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε σκληρή επαναφορά. Εκτελέστε αυτήν τη μέθοδο μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και δεν έχετε άλλη επιλογή. Μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημά σας διατηρώντας άθικτα όλα τα αρχεία σας ακολουθώντας τον οδηγό μας για Επαναφορά των Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων.

Σημείωση: Εάν μπορείτε, συνιστούμε να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows χρησιμοποιώντας μέσα εγκατάστασης σε περίπτωση που το σφάλμα παραμένει.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα WDF_violation στα Windows 10 καθώς και να μάθετε τι σημαίνει WDF και WDF. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.