Πώς να εξαγάγετε τις επαφές Apple iCloud και iPhone στα Windows 10

Η κοινή χρήση επαφών μεταξύ του iPhone και ενός Mac είναι εύκολη, δεδομένου ότι και οι δύο συσκευές συγχρονίζονται στο cloud της Apple. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να μοιράζεστε τις επαφές σας iPhone και με έναν υπολογιστή Windows 10; Θα σας καθοδηγήσουμε!

Για αυτόν τον οδηγό, δεν χρησιμοποιήσαμε εργαλεία τρίτων που αναπτύχθηκαν ειδικά για την εξαγωγή επαφών. Αντίθετα, θα δείξουμε δύο μεθόδους που είναι άμεσα διαθέσιμες στο iPhone και στα Windows 10. Η πρώτη μέθοδος περιλαμβάνει την υπηρεσία iCloud της Apple, η οποία είναι η καλύτερη επιλογή εάν χρειάζεται να εξαγάγετε περισσότερες από μία επαφές.

Η δεύτερη μέθοδος βασίζεται στο email. Δεν χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – Gmail, Yahoo, iCloud, Outlook και ούτω καθεξής, όλα λειτουργούν μια χαρά. Θα σας δείξουμε πώς να ανακτάτε και να κάνετε λήψη επαφών μέσω της εφαρμογής Mail των Windows 10.

Εξαγωγή επαφών μέσω iCloud

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, οι επαφές σας πρέπει να συγχρονιστούν με το iCloud. Είναι ο καλύτερος τρόπος για μαζική εξαγωγή επαφών.

  5 καλύτεροι δωρεάν αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων για Windows

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας. Η θέση του στο τηλέφωνό σας μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που φαίνεται παρακάτω. χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση Spotlight εάν δεν μπορείτε να την εντοπίσετε.

Παρακέντηση

Στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, πατήστε το όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, πατήστε “iCloud” στην παρακάτω οθόνη.

Παρακέντηση

Βεβαιωθείτε ότι το “Επαφές” είναι ενεργοποιημένο (πράσινο) και συγχρονίζεται με το cloud. Εάν όχι, πατήστε την εναλλαγή για να την ενεργοποιήσετε και να συγχρονίσετε τις επαφές σας.

Πατήστε την εναλλαγή δίπλα στο

Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10 και συνδεθείτε στο Ιστότοπος iCloud με το Apple ID σας. Κάντε κλικ στις «Επαφές».

Κάντε κλικ

Επιλέξτε μια επαφή στην ακόλουθη οθόνη. Εάν θέλετε να εξαγάγετε μόνο μία επαφή, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Εξαγωγή vCard” στο αναδυόμενο μενού.

  Διορθώστε το σφάλμα «Έγινε κάτι» κατά την αναβάθμιση σε Windows 10

Κάντε κλικ

Εάν θέλετε να εξαγάγετε πολλές επαφές, κάντε πρώτα κλικ σε ένα μόνο όνομα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από την τελική επαφή που θέλετε να εξαγάγετε, πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Shift και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην τελευταία επαφή. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Εξαγωγή vCard» στο αναδυόμενο μενού.

Από προεπιλογή, το αρχείο VCF πραγματοποιεί λήψη στο φάκελο “Λήψεις” στον υπολογιστή σας. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε «Άνοιγμα» στο αναδυόμενο μενού.

Κάντε κλικ

Στη συνέχεια, επιλέξτε πού θέλετε να εγκαταστήσετε τις επαφές σας. Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν το Outlook, την εφαρμογή People και τις Επαφές των Windows. Αφού κάνετε την επιλογή σας, κάντε κλικ στο “OK” για να εισαγάγετε τις επαφές σας.

Κάντε κλικ

Εξαγωγή μέσω της εφαρμογής Επαφές

Αυτή η μέθοδος στέλνει τις επαφές σας στον υπολογιστή σας με Windows 10 μέσω email. Το κύριο μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να εξάγετε μόνο μία επαφή τη φορά.

  Πώς να αλλάξετε τους καταλόγους στη γραμμή εντολών στα Windows 10

Πατήστε “Επαφές” στο iPhone σας για να ανοίξετε την εφαρμογή “Επαφές” (μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία στο τηλέφωνό σας από αυτήν που εμφανίζεται παρακάτω).

Παρακέντηση

Στη συνέχεια, πατήστε την επαφή που θέλετε να εξαγάγετε. Μετά τη φόρτωση των λεπτομερειών, πατήστε «Κοινή χρήση επαφής».

Παρακέντηση

Πατήστε μια εφαρμογή email στο αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται για να στείλετε την επαφή στον υπολογιστή σας Windows 10. Συμπληρώστε τα στοιχεία του email και, στη συνέχεια, στείλτε το στον εαυτό σας.

Όταν λάβετε το email στον υπολογιστή σας με Windows 10, κάντε δεξί κλικ στο συνημμένο VCF και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Άνοιγμα» στο αναδυόμενο μενού. Και πάλι, οι επιλογές σας είναι το Outlook, η εφαρμογή People και οι Επαφές των Windows.

Κάντε κλικ

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για κάθε πρόσθετη επαφή που θέλετε να εισαγάγετε στα Windows 10.