Πώς να διορθώσετε το σφάλμα της βάσης δεδομένων πλακιδίων είναι κατεστραμμένο στα Windows 10

Το μενού Έναρξη είναι ένα από τα πιο κοινά στοιχεία στα Windows 10 που μπορεί να σπάσουν. Συχνά, η Αναζήτηση των Windows και η γραμμή εργασιών ενδέχεται να πέφτουν μαζί της. Αυτά τα προβλήματα είναι τόσο συνηθισμένα, που η Microsoft διαθέτει ένα ειδικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για το μενού Έναρξη. Αυτό το εργαλείο δεν διορθώνει πάντα οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε με το μενού Έναρξη, ωστόσο, θα μπορεί να εντοπίσει έναν ή περισσότερους λόγους που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα. Ένας τέτοιος λόγος είναι ότι η «βάση δεδομένων πλακιδίων είναι κατεστραμμένη». Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να μην λειτουργεί το μενού Έναρξη ή να εξαφανιστούν τα εικονίδια πλακιδίων. Ακολουθούν τρεις τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα.

  Πώς να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στα Windows 10

Νέο αρχείο βάσης δεδομένων πλακιδίων

Εάν το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων του μενού Έναρξη αποτύχει να διορθώσει τη βάση δεδομένων, θα πρέπει να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο. Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. αντιγράψτε μια νέα βάση δεδομένων από νέο χρήστη ή αντιγράψτε την από διαφορετικό μηχάνημα. Προφανώς, θέλετε να δοκιμάσετε να το αντιγράψετε από έναν νέο χρήστη προτού αναζητήσετε ένα επιπλέον μηχάνημα Windows 10.

Στο σύστημά σας, δημιουργήστε έναν ολοκαίνουργιο χρήστη και συνδεθείτε σε αυτόν. Μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

C:UsersnewUserAccountAppDataLocalTileDataLayer

Αντιγράψτε τον φάκελο της Βάσης δεδομένων και επικολλήστε τον σε σημείο που είναι εύκολο να έχετε πρόσβαση. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στον λογαριασμό χρήστη σας (αυτόν με την κατεστραμμένη βάση δεδομένων πλακιδίων). Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

C:UsersUserNameAppDataLocalTileDataLayer

Εδώ θα υπάρχει ένας άλλος φάκελος Βάσης Δεδομένων. Μετονομάστε το με κάτι άλλο, π.χ. Database.old και μετά επικολλήστε το φάκελο Database που αντιγράψατε από τον άλλο λογαριασμό χρήστη στην παραπάνω θέση. Το μενού “Έναρξη” θα επαναφερθεί στις προεπιλογές, ωστόσο, θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά.

  Adobe InCopy: Κόστος, δυνατότητες και λήψη

Εάν ο φάκελος βάσης δεδομένων του νέου λογαριασμού χρήστη δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να λάβετε αυτόν ακριβώς τον ίδιο φάκελο από ένα διαφορετικό σύστημα Windows 10 που διαθέτει ένα πλήρως λειτουργικό μενού Έναρξης.

Επισκευή εκκίνησης των Windows 10

Η επισκευή εκκίνησης των Windows 10 ενδέχεται να μπορεί να διορθώσει το μενού Έναρξη και τη βάση δεδομένων κατεστραμμένων πλακιδίων. Μπορείτε να ξεκινήσετε την επιδιόρθωση εκκίνησης από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ενότητα Ενημέρωση και ασφάλεια>Ανάκτηση και κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση στην περιοχή Εκκίνηση για προχωρημένους. Στην οθόνη Εκκίνησης για προχωρημένους, μεταβείτε στην Αντιμετώπιση προβλημάτων>Σύνθετες επιλογές>Επισκευή εκκίνησης.

  Πώς να ορίσετε μια διαφορετική ταπετσαρία για πολλές οθόνες στα Windows 10

Εναλλακτικά, εάν έχετε δίσκο εγκατάστασης των Windows 10, μπορείτε να τον συνδέσετε και να επιλέξετε την επιλογή Επιδιόρθωση.

Επαναφορά των Windows 10

Αυτή δεν είναι η αγαπημένη επιλογή επισκευής κανενός, αλλά αν αποτύχουν όλα τα άλλα, η επαναφορά των Windows 10 θα διορθώσει το πρόβλημα. Εάν δεν θέλετε να επαναφέρετε τα Windows 10, ελέγξτε αν ένας νέος λογαριασμός χρήστη έχει λειτουργικό μενού Έναρξη και μετεγκαταστήστε τον τρέχοντα λογαριασμό χρήστη σας στον νέο.