Πώς να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στα Windows 10

Τα τηλέφωνα μπορούν να κάνουν πολλά σήμερα. Δεν περιορίζονται μόνο στην απάντηση κλήσεων και στην αποστολή email. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται εν κινήσει μόνο με ένα smartphone. Η μόνη φορά που διακόπτεται η ροή εργασίας τους είναι όταν πρέπει να αλλάξουν από το τηλέφωνό τους στην επιφάνεια εργασίας τους. Υπάρχει ένα διάλειμμα στη ροή εργασίας καθώς οι χρήστες προσπαθούν να μετακινήσουν αρχεία και να ανοίξουν συνδέσμους στην επιφάνεια εργασίας τους. Η Apple αναγνώρισε αυτό το διάλειμμα στη ροή εργασίας και εισήγαγε μια λειτουργία που ονομάζεται «Handoff» σε iOS και macOS. Η δυνατότητα δίνει στους χρήστες των πλατφορμών, μεταξύ άλλων, ένα καθολικό πρόχειρο. Είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό, αλλά η Microsoft μόλις το αναβάθμισε. Στο Fall Creators Update, θα μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στα Windows 10 και να στέλνετε συνδέσμους και αρχεία μεταξύ τους. Η δυνατότητα δεν περιορίζεται μόνο σε τηλέφωνα Android ή Windows. Λειτουργεί και με iOS.

Συνδέστε το τηλέφωνό σας στα Windows 10

Τα Windows 10 σας πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να λειτουργούν με τον λογαριασμό σας Microsoft. Δεν μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στα Windows 10 με έναν τοπικό λογαριασμό. Θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και να τη συνδέσετε στον λογαριασμό σας Microsoft.

  Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10

Στην επιφάνεια εργασίας

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων τηλεφώνου. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη τηλεφώνου”. Εάν βλέπετε ήδη ένα τηλέφωνο που δεν θυμάστε να προσθέσατε, είναι εκεί επειδή έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Cortana σε αυτό.

Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, ώστε τα Windows 10 να σας στείλουν τον σύνδεσμο για τη λήψη της εφαρμογής που πρέπει να εγκαταστήσετε. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε στην επιφάνεια εργασίας σας. Τα υπόλοιπα είναι όλα στο τηλέφωνό σας.

Στο τηλέφωνό σας

Επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που λαμβάνετε και εγκαταστήστε την εφαρμογή στην οποία σας οδηγεί. Στο iOS, η εφαρμογή ονομάζεται Συνέχεια στον υπολογιστή σας. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή που υποστηρίζει το μενού κοινής χρήσης, π.χ. Chrome για iOS.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android Smartphone σας ως Webcam στα Windows 10

Στην επάνω σειρά των εφαρμογών στο φύλλο κοινής χρήσης, σύρετε μέχρι το τέλος και πατήστε το κουμπί Περισσότερα. Από το φύλλο Δραστηριότητες, ενεργοποιήστε το Continue on PC.

Επιστρέψτε στο κοινόχρηστο φύλλο και πατήστε την επιλογή Συνέχεια στον υπολογιστή. Η εφαρμογή θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να συνεχίσετε τώρα ή αργότερα. Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να συνεχίσετε στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft και να του δώσετε πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου σας.

Στη συνέχεια επιλέξτε σε ποιον υπολογιστή θέλετε να στείλετε πληροφορίες. Αυτό είναι όλο. Εάν έχετε στείλει έναν σύνδεσμο, θα ανοίξει αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10 στον Microsoft Edge.

  Διορθώστε το σφάλμα Steam Needs to Be Online για ενημέρωση [Windows]

Πόσο καλά λειτουργεί;

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι εκπληκτικό. Λειτουργεί απρόσκοπτα και είναι γρήγορο. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να φτάσουν ο σύνδεσμος ή τα αρχεία στην επιφάνεια εργασίας σας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση αποδίδεται σε αργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτή η δυνατότητα, ακόμη και στην τρέχουσα κατάσταση beta, είναι ένας σταθερός νικητής. Είναι καθολικό και δεν κλειδώνει κανένα συγκεκριμένο τηλέφωνο. Είναι γρήγορο. Το μόνο μειονέκτημα φυσικά είναι ότι σας αναγκάζει να χρησιμοποιήσετε τον Microsoft Edge. Ίσως, το EdgeDeflector θα μπορέσει να το αναγκάσει να χρησιμοποιήσει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ανεξάρτητα από αυτό, αυτό το χαρακτηριστικό θα έχει καλή υποδοχή.