Πώς να ορίσετε μια διαφορετική ταπετσαρία για πολλές οθόνες στα Windows 10


Τα Windows 10 έχουν περιορίσει σημαντικά το πόσο οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος. Τα θέματα δεν είναι αυτό που ήταν και μόνο μετά από παράπονα των χρηστών, η Microsoft επανέφερε τις έγχρωμες γραμμές τίτλου. Πολλές επιλογές προσαρμογής που ήταν προσβάσιμες από τον Πίνακα Ελέγχου έχουν κρυφτεί και η ρύθμιση φόντου επιφάνειας εργασίας είναι πλέον κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνο από τη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις. Αυτό έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. η εφαρμογή Ρυθμίσεις δεν σας επιτρέπει να ορίσετε διαφορετική ταπετσαρία για πολλές οθόνες και δεν υπάρχει ορατός τρόπος να το κάνετε από τον Πίνακα Ελέγχου. Ευτυχώς, υπάρχει μια πολύ εύκολη δουλειά σε αυτό.

  Αυτόματη εναλλαγή στο σκοτεινό θέμα τη νύχτα στα Windows 10

Ανοίξτε το πλαίσιο Εκτέλεση χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + R. Στο πλαίσιο επικολλήστε τα παρακάτω και κάντε κλικ στο enter.

control /name Microsoft.Personalization /page pageWallpaper

Αυτό θα ανοίξει μια παρουσία του Πίνακα Ελέγχου σε μια πολύ συγκεκριμένη ενότητα στην οποία δεν μπορείτε να μεταβείτε διαφορετικά από την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου.

Σε αυτήν την ενότητα, θα εμφανιστεί μια εικόνα που είναι η τρέχουσα ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας και θα επιλεγεί. Από το αναπτυσσόμενο μενού “Τοποθεσία εικόνας”, επιλέξτε από πού θέλετε να λάβετε ταπετσαρίες και φορτώστε τις εικόνες. Όλες οι εικόνες από την πηγή που ορίσατε θα επιλεγούν κατά την πρώτη φόρτωσή τους. Διαγράψτε την επιλογή χρησιμοποιώντας το κουμπί ‘Εκκαθάριση όλων’ και επιλέξτε τη μία εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Με επιλεγμένη την εικόνα, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και επιλέξτε σε ποια οθόνη θα τη ρυθμίσετε. Επαναλάβετε για τη δεύτερη οθόνη. Τα φόντο θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και η γραμμή εργασιών που εμφανίζεται στις δύο οθόνες θα έχει επίσης διαφορετικό χρώμα (ανάλογα με τις ρυθμίσεις χρώματος για τη γραμμή εργασιών).

  Πώς να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στα Windows 10

Θα πρέπει σίγουρα να υπάρχει ένας πιο προφανής τρόπος για να γίνει αυτό και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα για τη Microsoft να αποκρύψει τη λειτουργικότητα.