Πώς να διορθώσετε το σφάλμα παύσης ασύρματης φόρτισης της Samsung

C Η ασύρματη φόρτιση (ή η επαγωγική φόρτιση) δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Μάλιστα, ορισμένες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες χρησιμοποιούν ασύρματη φόρτιση από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τα κινητά είχαν δυνατότητες ασύρματης φόρτισης από το 2012, ωστόσο δεν έγινε δημοφιλές έως ότου τα κινητά έγιναν ικανά για γρήγορη φόρτιση. Τώρα, μπορούμε απλώς να τοποθετήσουμε το τηλέφωνό μας με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης σε έναν ασύρματο σταθμό φόρτισης και να παραλάβουμε μια πλήρως φορτισμένη συσκευή σε μια ώρα. Καμία ταλαιπωρία. Εκτός αν κάτι πάει στραβά. Ορισμένες συσκευές Samsung (όπως το Galaxy Note 5) τείνουν να κάνουν τυχαία παύση με το σφάλμα “Wireless Charging Paused”. Εάν βλέπετε αυτό το σφάλμα, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε:

1. Ελέγξτε εάν η γρήγορη φόρτιση είναι ενεργοποιημένη

Εάν, όταν φορτίζετε τη συσκευή σας και δεν φορτίζει γρήγορα, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να ελέγξετε. Είναι ενεργοποιημένη η γρήγορη φόρτιση; Για να επιλέξετε Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Προηγμένες λειτουργίες > Αξεσουάρ > Γρήγορη φόρτιση.

  Πώς να αφαιρέσετε τον ήχο από ένα βίντεο πριν τον μοιραστείτε στο iPhone

2. Ελέγξτε το καλώδιο

Εάν η παραπάνω λύση δεν διορθώσει το πρόβλημα της παύσης της ασύρματης φόρτισης, τότε ο πιο πιθανός ένοχος είναι ένα ελαττωματικό καλώδιο. Ορισμένα καλώδια USB τείνουν να δυσλειτουργούν σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να επαναφορτιστούν μια χαρά αλλά δεν μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα. Αυτοί οι τύποι καλωδίων θα δημιουργήσουν ένα σημείο συμφόρησης στη συσκευή σας και δεν θα φορτιστεί γρήγορα. Η αλλαγή καλωδίων θα πρέπει να αποκαταστήσει τη γρήγορη φόρτιση. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε αμέσως πρόσβαση σε ένα νέο καλώδιο, απλώς απενεργοποιήστε τη «Γρήγορη φόρτιση» και θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Εναλλακτικά, συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή και ελέγξτε εάν το καλώδιο λειτουργεί (στην οθόνη θα πρέπει να γράφει “Cable Charging”)

  Ελέγξτε εάν μια ταινία είναι κατάλληλη για οικογενειακή προβολή ή όχι

3. Η γρήγορη φόρτιση ενεργοποιείται, αλλά διακόπτεται αμέσως

Όταν αφήνετε το τηλέφωνό σας στην επιφάνεια ασύρματης φόρτισης, λέει “γρήγορη φόρτιση” αλλά αμέσως λέει “παύση γρήγορης φόρτισης”. Αυτό είναι ένα κοινό πάθημα με πολλούς πιθανούς ενόχους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι για έναν ελαττωματικό προσαρμογέα. Συνδέστε το τηλέφωνό σας και αν γράφει “Cable Charging”, αυτό σημαίνει ότι ο προσαρμογέας του ασύρματου φορτιστή είτε δεν είναι συμβατός με γρήγορη φόρτιση είτε δυσλειτουργεί. Σε κάθε σενάριο, η μόνη λύση είναι να αγοράσετε ένα νέο. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε χρησιμοποιώντας τον γρήγορο φορτιστή του τηλεφώνου σας και θα πρέπει να συνεχιστεί η κανονική φόρτιση.

  Πώς να απενεργοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC

Εάν αυτό αποτύχει, δοκιμάστε τις παρακάτω επιλογές.

4. Το τηλέφωνο σταματά τη φόρτιση όταν η οθόνη σβήσει

Εάν, σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας σταματήσει να φορτίζει όταν κλειδώσει η οθόνη, τότε μπορείτε να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα φθείρει την οθόνη σας αρκετά γρήγορα. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε πρόσβαση σε επιλογές προγραμματιστή.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο (κύλιση στο τέλος) > Πληροφορίες λογισμικού > Πατήστε στον Αριθμό έκδοσης 7 φορές για να ενεργοποιήσετε τις Επιλογές προγραμματιστή.

Μόλις επιστρέψετε στις Ρυθμίσεις, θα δείτε τις “Επιλογές προγραμματιστή” στην ενότητα “Σχετικά με το τηλέφωνο”.

Μπείτε στις Επιλογές προγραμματιστή και ενεργοποιήστε τις. Προσέξτε την προειδοποίηση, μην μπείτε σε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε.

Εδώ, πατήστε “Μείνε ξύπνιος”. Αυτό θα κρατήσει την οθόνη σας ενεργοποιημένη ενώ φορτίζει. Αυτό θα αποτρέψει την παύση της συσκευής σε ασύρματη λειτουργία.

Σημείωση: Εάν το τηλέφωνό σας καλύπτεται από εγγύηση, θα πρέπει να μπορείτε να διεκδικήσετε το ελαττωματικό προϊόν (είτε είναι το τηλέφωνο είτε ο σταθμός φόρτισης).