Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Αποτυχία εγκατάστασης” για την ενημέρωση KB3194496 στα Windows 10

Οι ενημερώσεις των Windows 10 ήταν από καιρό προβληματικές. Η Microsoft παρέχει αυτόματες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος στους χρήστες εδώ και χρόνια, αλλά είχε κακή τύχη με τις ενημερώσεις των Windows 10. Τόσο οι δύο κύριες ενημερώσεις όσο και η ίδια η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους χρήστες τόσο δευτερεύοντα όσο και σοβαρά. Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που μαστίζει τις ενημερώσεις των Windows. Συχνά, οι ενημερώσεις αποτυγχάνουν να εγκατασταθούν και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων για την αντιμετώπισή τους. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, η Microsoft κυκλοφόρησε το KB3194496 για Windows 10. Είναι μια ενημερωμένη έκδοση που αποτυγχάνει σταθερά να εγκατασταθεί για πολλούς χρήστες. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, υπάρχει μια λύση που μπορεί να το λύσει για εσάς. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη και το Avatar στο Google Stadia

Ελέγξτε εάν η ενημέρωση απέτυχε να εγκατασταθεί

Τα Windows 10 πραγματοποιούν λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων αυτόματα. Πρέπει να περάσετε από πολλά σημεία για να αποτρέψετε την αυτόματη λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων. Εάν έχετε απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις, φροντίστε να τις ενεργοποιήσετε ξανά για να λάβετε την ενημέρωση.

Υποθέτοντας ότι η εγκατάσταση των Windows 10 μπορεί να πραγματοποιήσει αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων, πρέπει να ελέγξετε εάν το KB3194496 απέτυχε να εγκατασταθεί ή όχι. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα Ενημέρωση και ασφάλεια. Ελέγξτε για ενημερώσεις και εάν το σύστημά σας είναι ενημερωμένο, κάντε κλικ στην επιλογή “Ενημέρωση ιστορικού”.

  Πώς να κάνετε τα έγγραφα του Word με δυνατότητα συμπλήρωσης αλλά όχι επεξεργάσιμα

Στην οθόνη Ιστορικό ενημερώσεων, αναζητήστε μια καταχώρηση που σας λέει ότι απέτυχε η εγκατάσταση του KB3194496. Εάν η καταχώριση δεν υπάρχει ούτε υπάρχει κάποια που λέει ότι το KB3194496 εγκαταστάθηκε με επιτυχία, σημαίνει ότι δεν έχετε λάβει ακόμη την ενημέρωση. Ωστόσο, εάν το αρχείο καταγραφής σας λέει ότι το KB3194496 απέτυχε να εγκατασταθεί, τότε χρειάζεστε μια επιδιόρθωση.

Διορθώστε την αποτυχία εγκατάστασης KB3194496

Για να διορθώσετε το πρόβλημα εγκατάστασης, θα πρέπει να διαγράψετε έναν φάκελο στη μονάδα δίσκου C και μια καταχώρηση στο μητρώο των Windows. Πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή για να το κάνετε αυτό.

  Πώς να συνδέσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου σε μια κίνηση ολίσθησης στα Windows 10

Βήμα 1: Ανοίξτε την Εξερεύνηση των Windows και μεταβείτε στο C:WindowsSystem32TasksMicrosoftXblGameSave. Διαγράψτε το φάκελο “XblGameSave”

Βήμα 2: Ανοίξτε τον επεξεργαστή μητρώου των Windows και μεταβείτε στο:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrent VersionScheduleTaskCacheTreeMicrosoftXblGameSave.

Διαγράψτε το κλειδί XblGameSave.

Βήμα 3: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και εκτελέστε ξανά την ενημέρωση. Θα πρέπει να εγκατασταθεί χωρίς περαιτέρω προβλήματα.