Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για μεμονωμένες επαφές στο iOS 10

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων έχουν εδώ και καιρό μια δυνατότητα «ανάγνωσης» ή «βλέπεται». Ενημερώνει εάν ένα μήνυμα που στείλατε έχει διαβαστεί από τον παραλήπτη σας. Ομοίως, ενημερώνει τις επαφές σας όταν έχετε διαβάσει ένα μήνυμα που έχουν στείλει. Η δυνατότητα υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό στην εφαρμογή Messages στο iOS. Οι χρήστες είχαν πάντα την επιλογή να απενεργοποιούν τις αποδείξεις «Ανάγνωσης» για τα iMessages, αλλά η ρύθμιση επηρέαζε όλα τα νήματα συνομιλίας. Ήταν, μέχρι το iOS 10, μια υπόθεση όλα ή τίποτα. Από το iOS 10, οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν τις αποδείξεις «Ανάγνωσης» για μεμονωμένες επαφές. Να πώς.

  35 καλύτερες εφαρμογές iOS της χρονιάς 2014

Απενεργοποιήστε τις αποδείξεις ανάγνωσης για μια μεμονωμένη επαφή

Για να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για μια συγκεκριμένη επαφή, πρέπει να έχετε ένα νήμα συνομιλίας με την εν λόγω επαφή στην εφαρμογή Μηνύματα. Το νήμα δεν χρειάζεται να είναι ενεργό, δηλαδή το τελευταίο μήνυμα που στείλατε ή λάβατε μπορεί να είναι πριν από μήνες.

Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και μεταβείτε στο νήμα συνομιλίας. Πατήστε το μικρό κουμπί «i» στην κορυφή του νήματος δίπλα στο όνομα της επαφής. Στη σελίδα πληροφοριών που ανοίγει, θα δείτε τον διακόπτη «Αποστολή απόδειξης ανάγνωσης» που προστέθηκε πρόσφατα. Κλείσ ‘το. Αυτό λειτουργεί μόνο για iMessages. Οι επαφές που δεν χρησιμοποιούν iMessages και συνομιλούν μέσω SMS δεν αποστέλλονται ποτέ «Αναγνωσμένες» αποδείξεις.

  Πώς το iOS 14 μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες στο iPhone σας

Απενεργοποιήστε τις αποδείξεις ανάγνωσης για όλες τις επαφές

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις «Ανάγνωση» για όλες τις επαφές, υπάρχει ένας απλός διακόπτης για να το κάνετε ακριβώς αυτό. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Μηνύματα”. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη «Αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης». Αυτό ισχύει για όλες τις συνομιλίες iMessage. Αυτό λειτουργεί σε iOS 7 και νεότερη έκδοση.

Αυτή η ρύθμιση ισχύει για όλες τις συνομιλίες που έχετε στο iPhone σας. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τα iMessages σε διαφορετικό iPhone ή στο iPad σας και παραλείψατε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις “Ανάγνωση” σε αυτό, θα σταλούν όταν διαβάσετε ένα μήνυμα σε μια τέτοια συσκευή.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το "Press Home to Unlock" στη συσκευή σας iOS 10

Ομοίως, εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει τις αποδείξεις «Ανάγνωση» στο Mac σας, η ανάγνωση ενός μηνύματος σε αυτό θα ειδοποιήσει την επαφή σας όταν διαβάσετε το μήνυμά τους.