Πώς να διορθώσετε τη ζημιά στο ηχείο του τηλεφώνου από το νερό

Πήδηξατε σε μια πισίνα και ξεχάσατε το τηλέφωνό σας στην τσέπη; ή ίσως σε έπιασε ξαφνική βροχή. Όλοι έχουμε υποστεί τη δυστυχία να έχουμε ένα τηλέφωνο κατεστραμμένο από το νερό. Ακόμη και σε αδιάβροχα τηλέφωνα, το νερό εισχωρεί κρυφά στα εσωτερικά εξαρτήματα, ειδικά στα ηχεία. Αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε νερό από το ηχείο και να αποφύγετε τους πνιγμένους ήχους του ηχείου του τηλεφώνου. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε σε δοκιμασμένες μεθόδους αφαίρεσης νερού από το ηχείο του τηλεφώνου, θα σας δείξουμε πώς να διορθώσετε τη ζημιά στο ηχείο του τηλεφώνου και άλλα παρόμοια ζητήματα. Ας ξεκινήσουμε.

Πώς να διορθώσετε τη ζημιά στο ηχείο του τηλεφώνου από το νερό

Εάν το τηλέφωνό σας έπεσε στο νερό τότε, το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ηχεία. Θα συμβούν τα παρακάτω.

  • Γενικά, το νερό παγιδεύεται μέσα στις σχάρες των ηχείων και παραμένει εκεί μέχρι να εκτιναχθεί με δύναμη.
  • Τα βουλωμένα με νερό ηχεία παράγουν παραμορφωμένο ήχο και καταστρέφουν τη συνολική εμπειρία ακοής.

  • Εάν το νερό δεν εκτιναχθεί το συντομότερο δυνατό, μπορεί επίσης να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο υλικό.

Πριν βιαστείτε στο πλησιέστερο κέντρο σέρβις, ελέγξτε τις παρακάτω μεθόδους για να αφαιρέσετε μόνοι σας το νερό από το ηχείο του τηλεφώνου.

Προκαταρκτικά Βήματα

Ακολουθήστε αυτά τα προκαταρκτικά βήματα.

  • Πρώτα πρώτα, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αφαιρέστε την κάρτα SIM, την κάρτα μνήμης και την μπαταρία (αν είναι αφαιρούμενη)
  • Στη συνέχεια, σκουπίστε το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας ένα καθαρό στεγνό πανί (κατά προτίμηση ένα πανί από μικροΐνες).
  • Γυρίστε το τηλέφωνό σας με τέτοιο τρόπο ώστε τα ηχεία να κοιτούν προς τα κάτω και ανακινήστε το πολύ απαλά για να αφαιρέσετε τα σταγονίδια νερού στο εξωτερικό.

Τώρα, ακολουθήστε τις παρακάτω λύσεις για να διορθώσετε τη ζημιά στο ηχείο του τηλεφώνου από το νερό.

Σημείωση: Μη συνδέετε το τηλέφωνο σε φορτιστή προτού αφαιρεθεί όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του νερού.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή τρίτων

Το Apple Watch διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία εξαγωγής νερού στη συσκευή. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία αναπαράγει έναν ήχο συγκεκριμένης συχνότητας για να αποβάλλει τυχόν σταγονίδια νερού που έχουν κολλήσει μέσα στο ρολόι. Ομοίως, οι χρήστες τηλεφώνων μπορούν επίσης να παίξουν έναν ήχο για να εξαναγκάσει το νερό από τα ηχεία τους. Το Android Play Store είναι πλημμυρισμένο (χωρίς λογοπαίγνιο) με εφαρμογές καθαρισμού ηχείων που παρέχουν στους χρήστες μια πληθώρα επιλογών για να διαλέξουν και να αφαιρέσουν με ασφάλεια το νερό από το ηχείο.

Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα είναι εγγενώς διαθέσιμη σε ορισμένα τηλέφωνα. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή MIUI, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Πρόσθετες ρυθμίσεις > Εκκαθάριση ηχείου. Επομένως, ελέγξτε την εφαρμογή ρυθμίσεών σας για οποιαδήποτε παρόμοια δυνατότητα/επιλογή πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.

1. Ανοίξτε το μενού εκκίνησης της εφαρμογής σας και πατήστε το εικονίδιο Play Store/Google Play για να ανοίξετε την εφαρμογή.

2. Πληκτρολογήστε Speaker Cleaner στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε το εικονίδιο αναζήτησης.

3. Μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε πιο καθαρή εφαρμογή με βάση τις κριτικές και τη συνολική βαθμολογία. Θα χρησιμοποιήσουμε το Speaker Cleaner – Remove water & fix sound από την Hoel Boedec που έχει πάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις για αυτό το σεμινάριο.

4. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, πατήστε Άνοιγμα. Εκχωρήστε όλα τα δικαιώματα που ζητά.

5. Πατήστε στην επιλογή Clean Speaker και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

6. Κάθε εφαρμογή καθαρισμού ηχείων, όπως αυτή, θα σας ζητά να αυξήσετε την ένταση του ηχείου στο μέγιστο και να τοποθετήσετε το τηλέφωνο ανάποδα (οθόνη & ηχεία στραμμένα προς τα κάτω). Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη με ακουστικά.

Σημείωση: Ο δυνατός ήχος μπιπ μπορεί να ερεθίσει τους άλλους γύρω σας, ιδιαίτερα τα παιδιά και τα ζώα, γι’ αυτό φροντίστε να τον παίζετε σε ένα άδειο δωμάτιο ή όταν δεν υπάρχει κανείς τριγύρω.

7. Η εφαρμογή θα αρχίσει τώρα να αναπαράγει έναν ήχο υψηλής έντασης για μια προκαθορισμένη περίοδο και οι σταγόνες νερού θα αρχίσουν να εκτοξεύονται από τη σχάρα των ηχείων.

Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές για να φύγει όλο το νερό από το ηχείο. Μετά από κάθε κύκλο, μπορείτε να αναπαράγετε μερικά μουσικά κομμάτια για να επιβεβαιώσετε εάν η ποιότητα του ήχου έχει επιστρέψει στο κανονικό.

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει παγιδευμένο νερό και στο εσωτερικό του ακουστικού, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διορθώσετε τη ζημιά στο ηχείο του τηλεφώνου.

1. Κατεβάστε το Super Cleaner ηχείων αίτηση από Lean StartApp αντι αυτου.

2. Επιλέξτε τη λειτουργία ακουστικού, επιλέξτε όλα τα προαπαιτούμενα πλαίσια.

3. Πατήστε το πράσινο κουμπί για να ξεκινήσει η διαδικασία εξαγωγής νερού. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στη λειτουργία 2.

Σημείωση: Οι χρήστες iOS μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη Sonic tone generator από τον Von Bruno ή επισκεφθείτε Διορθώστε τα ηχεία μου για να απαλλαγούν από το νερό από τα ηχεία της συσκευής Apple.

Μέθοδος 2: Κρατήστε το τηλέφωνο σε άψητο ρύζι

Υπάρχει πολύς σκεπτικισμός γύρω από αυτήν τη λύση και αν βοηθάει στο να ξαναζωντανέψει ένα τηλέφωνο με νερό. Ενώ το άψητο ρύζι μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, δεν επιβεβαιώνεται εάν επιταχύνει τη διαδικασία ή το νερό εξατμίζεται φυσικά ενώ το τηλέφωνο παραμένει ακίνητο. Ωστόσο, είναι μια συχνά προτεινόμενη μέθοδος αφαίρεσης νερού από το ηχείο. Ακολουθήστε αυτά τα σημεία που δίνονται παρακάτω για να διορθώσετε τη ζημιά στο ηχείο του τηλεφώνου από το νερό.

  • Πάρτε ένα δοχείο με άψητο ή στιγμιαίο ρύζι και βάλτε το τηλέφωνό σας (απενεργοποιημένο) μέσα στο άψητο ρύζι.

  • Αφήστε το να καθίσει εκεί μέσα για μερικές ώρες και μετά ελέγξτε αν έχει φύγει όλη η υγρασία.
  • Αντί για άψητο ρύζι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πακέτα γέλης πυριτίου, είναι πιο αποτελεσματικά στην απορρόφηση της υγρασίας.
  • Αποθηκεύστε το βρεγμένο τηλέφωνό σας σε μια τσάντα με φερμουάρ μαζί με μερικά πακέτα γέλης πυριτίου όλη τη νύχτα και ενεργοποιήστε τη συσκευή το επόμενο πρωί.

Παίξτε μερικές μελωδίες για να ελέγξετε αν η έξοδος του ηχείου εξακολουθεί να είναι σίγαση. Αν όχι, τότε μπορέσατε να αφαιρέσετε νερό από το ηχείο.

Μέθοδος 3: Επισκεφθείτε το Κέντρο εξυπηρέτησης

Οι εφαρμογές καθαρισμού ηχείων θα μπορούν να αφαιρούν μόνο νερό που δεν έχει φτάσει βαθιά μέσα στη σχάρα. Εάν ο ήχος που αναπαράγεται από τα ηχεία εξακολουθεί να είναι λίγο πνιγμένος, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να αφήσετε το νερό να τρέξει/εξατμιστεί μόνο του.

  • Αφήστε το τηλέφωνο (με τα ηχεία στραμμένα προς τα κάτω) σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ημέρα.

  • Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή έντονο άμεσο ηλιακό φως για αυτό το σκοπό, να είστε υπομονετικοί με τη διαδικασία.

  • Επισκεφτείτε τον πλησιέστερο τεχνικό ή κέντρο σέρβις, εάν τα ηχεία συνεχίζουν να ακούγονται περίεργα αφού αφήσετε τη συσκευή να καθίσει για περισσότερες από 24 ώρες.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να μάθετε πώς να διορθώσετε τη ζημιά στο ηχείο του τηλεφώνου. Τώρα καταλαβαίνετε πώς να διορθώσετε τη ζημιά στο ηχείο του τηλεφώνου και να αφαιρέσετε τους σβησμένους ήχους του ηχείου του τηλεφώνου. Χάσαμε κάποια μέθοδο για να αφαιρέσουμε το νερό από το ηχείο του τηλεφώνου; Εάν ναι, ενημερώστε εμάς και όλους τους άλλους αναγνώστες στην παρακάτω ενότητα σχολίων και βοηθήστε να σώσουμε τα αδικαιολόγητα υπερτιμημένα τηλέφωνά μας από ζημιές από το νερό.

  Πώς να προσθέσετε ένα διαχωριστικό σελιδοδεικτών στο πρόγραμμα περιήγησής σας