Πώς να διαφοροποιήσετε μεταξύ του Twitter Blue και των επαληθευμένων χρηστών

Είναι μπερδεμένο: Twitter Blue, Verified Users και το διάσημο μπλε σημάδι τικ. Ας ξεκαθαρίσουμε αυτά τα πράγματα.

Αφού ο Έλον αγόρασε το Twitter, τα μπλε σημάδια ελέγχου έχουν γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η αρχική ιδέα ήταν να καταπολεμήσουμε τους λογαριασμούς bot (και να δημιουργήσουμε έσοδα). Όμως οι πληρωμένες συνδρομές άνοιξαν το δρόμο για κωμωδία (όπως υποσχέθηκε) και αμέτρητους λογαριασμούς παρωδίας.

Αυτό δημιούργησε αβεβαιότητα και παραπληροφόρηση, υπονομεύοντας την επιδιωκόμενη ατζέντα.

Τώρα λοιπόν που έχουμε πολλά μπλε σημάδια επιλογής στο Twitter, είναι σημαντικό να κάνουμε διάκριση μεταξύ των πληρωμένων (Twitter Blue) και των επαληθευμένων λογαριασμών παλαιού τύπου που πληρούσαν τα προηγουμένως καθορισμένα πρότυπα.

Ας ξεκινήσουμε με το επί πληρωμή.

Τι είναι το Twitter Blue;

Το Twitter Blue σάς δίνει ένα μπλε σημάδι επιλογής στο προφίλ σας για 7,99 $ το μήνα. Εκτός από αυτή την αισθητική αλλαγή, το Twitter Blue δεν σημαίνει κάτι άλλο.

Ωστόσο, οι χρήστες του Blue έχουν επίσης πρώιμη πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες. Επιπλέον, κάθε χρήστης του Twitter μπορεί να ελέγξει τις ειδοποιήσεις από αυτές τις «Μπλε» σε μια ξεχωριστή ενότητα «Επαληθευμένη».

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους σελιδοδείκτες στο Twitter

Τέλος, μπορείτε να ελέγξετε αυτήν την ενότητα υποδεικνύοντας τις πιο πρόσφατες λειτουργίες του Twitter Blue.

Από τώρα, το Twitter Blue είναι ενεργό μόνο σε iOS και σε επιλεγμένες χώρες.

(Παλαιού τύπου) Επαληθευμένοι χρήστες

Οι Επαληθευμένοι χρήστες έχουν επίσης το ίδιο μπλε σημάδι επιλογής στα προφίλ τους με το Twitter Blue.

Αυτοί οι επαληθευμένοι λογαριασμοί εξετάστηκαν και πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τα αυθεντικά, αξιοσημείωτα και ενεργά κριτήρια του Twitter.

Ωστόσο, στις 9 Νοεμβρίου 2022, το Twitter διέκοψε τη διαδικασία, η οποία επέτρεψε στους χρήστες να ζητήσουν επαλήθευση σύμφωνα με τα παλαιού τύπου πρωτόκολλά του.

Και παρόλο που οι ήδη επαληθευμένοι λογαριασμοί δεν πλήρωναν ακόμη τα σημάδια επιλογής τους, μπορεί να χάσουν αυτό το προνόμιο και να αναγκαστούν να πληρώσουν για να διατηρήσουν ζωντανό το μπλε τικ.

Όλα τα μη πληρωμένα μπλε σημάδια ελέγχου παλαιού τύπου θα καταργηθούν σε λίγους μήνες

— Elon Musk (@elonmusk) 16 Νοεμβρίου 2022

Αλλά αυτό βρίσκεται στο μέλλον.

Και επί του παρόντος, πρέπει να έχουμε κάτι που να διαφοροποιεί τους επαληθευμένους χρήστες παλαιού τύπου από τις συνδρομές Twitter Blue.

  Οδηγός για αρχάριους για να επιλέξετε τις σωστές ιδέες ονόματος Twitter

Twitter Blue ή Legacy Verified

Υπάρχουν δύο τρόποι επίλυσης αυτής της κρίσης.

Κάντε κλικ για έλεγχο

Στο πρώτο, πρέπει να ανοίξουμε το προφίλ και να κάνουμε κλικ στο σημάδι για να αποκαλύψουμε την κατάσταση.

Αυτό είναι απλό αλλά κουραστικό για να ανοίξετε κάθε προφίλ για να μάθετε αν πρόκειται για μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα ή οργανισμό ή για αμειβόμενο χρήστη.

Ωστόσο, η δεύτερη μέθοδος είναι πολύ πιο βολική.

Οκτώ δολάρια

Το Eight Dollars είναι μια επέκταση για Chrome, Firefox, Edge και Safari (προσεχώς).

Αυτό καθιστά τα χρονοδιαγράμματα πολύ πιο ενημερωτικά διαχωρίζοντας τους επαληθευμένους λογαριασμούς παλαιού τύπου από τις συνδρομές Twitter Blue.

Εκτός από την επισήμανση αυτού, η επέκταση επιτρέπει την απόκρυψη μπλε τικ από χρήστες επί πληρωμή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή επιλέγοντας Κατάργηση του Twitter Blue στις ρυθμίσεις της προσθήκης.

Ωστόσο, μπορεί κανείς να είναι πιο διακριτικός ελέγχοντας το Enable Text. Αυτό θα δείξει στους επαληθευμένους χρήστες με το μπλε τικ και στους πληρωμένους με το σύμβολο του δολαρίου.

Συνολικά, αυτός είναι ένας τακτοποιημένος τρόπος να το κάνετε εάν δεν σας πειράζει να εγκαταστήσετε μια επέκταση.

  Διαβάστε Trending News από όλο τον κόσμο με στιγμές από το Twitter

Τι είναι “Επίσημο” τότε;

Το Twitter επανέφερε αυτό το «σημάδι επιλογής» υποστηρίζοντας την προσπάθειά του να σταματήσει την πλαστοπροσωπία.

Ενδέχεται να δείτε ένα γκρι τικ με μια ετικέτα “Επίσημο” για κυβερνητικούς φορείς, ομάδες μέσων ενημέρωσης, μερικούς πολιτικούς ανθρώπους και άλλα.

Αυτό κυκλοφόρησε ξανά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να επιβληθούν οι χρήστες επί πληρωμή ως άλλοι, καθώς δεν υπάρχει κριτική που να σχετίζεται με το Twitter Blue.

Οι προσωπικοί λογαριασμοί δεν έχουν ακόμη τέτοια δυνατότητα. Ωστόσο, οι οδηγίες του Twitter αναφέρουν ότι ένας χρήστης επιβάλλει ως κάποιος άλλος να το αναφέρει στο όνομα του λογαριασμού του ή στο βιογραφικό του ή αντιμετωπίζει αναστολή.

Τυλίγοντας

Αν και παλεύουμε για αυτή τη διαφοροποίηση, όλοι θα πρέπει να γίνουν «μπλε» και να πληρώσουν για τα σημάδια σύντομα.

Το Twitter μπορεί να διαθέτει ακόμη έναν δείκτη για να διακρίνει τους κατόχους σημάτων κληρονομιάς, αλλά αυτό πρέπει να το δούμε. Στο μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους αναφερόμενους τρόπους για να ξεχωρίσετε το ένα από το άλλο.

ΥΓ: Η φυγή των ανθρώπων από το Twitter δεν είναι κάτι νέο από τότε που ο Έλον ανέλαβε τα ηνία. Και ενώ δεν προτείνουμε να διαγράψετε ακόμα τον λογαριασμό σας, εδώ είναι μερικές εναλλακτικές λύσεις Twitter που μπορείτε να δοκιμάσετε.