Πώς να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό Github

Το GitHub είναι μια κορυφαία υπηρεσία φιλοξενίας για έλεγχο έκδοσης στην ανάπτυξη λογισμικού. Οι μηχανικοί λογισμικού σε όλο τον κόσμο βρίσκουν το Github χρήσιμο, καθώς τους επιτρέπει να συνεργάζονται σε έργα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού και σταματήσει μια εφαρμογή, οι προγραμματιστές ενδέχεται να χρειαστεί να διαγράψουν ένα αποθετήριο GitHub. Η διαγραφή παλιών αποθετηρίων μπορεί να κάνει τον λογαριασμό σας πιο ευπαρουσίαστο σε πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες. Αν θέλετε να μάθετε πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Github, διαβάστε παρακάτω!

Πώς να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό Github

Εάν είστε ο κάτοχος του οργανισμού ή έχετε δικαιώματα διαχειριστή για αυτό το αποθετήριο ή το fork, μπορείτε να το καταργήσετε. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε.

Σημεία προς εξέταση

  • Όλα τα αποθετήρια, τα δίκτυα ιδιωτικών αποθετηρίων, τα wiki, τα προβλήματα, τα αιτήματα έλξης και οι σελίδες που ανήκουν σε εσάς θα καταστραφούν αφού τερματίσετε τον λογαριασμό σας. Ωστόσο, το upstream αποθετήριο παραμένει ανεπηρέαστο.
  • Τα προβλήματά σας και τα αιτήματα έλξης καθώς και τα σχόλιά σας στα αποθετήρια άλλων ατόμων δεν θα διαγραφούν. Θα προστεθούν στη λίστα χρηστών Ghost.
  • Το όνομα χρήστη/η διεύθυνση email σας θα είναι διαθέσιμα σε όποιον θέλει να δημιουργήσει νέο λογαριασμό με αυτό.
  • Το Github θα σταματήσει να σας φορτίζει αυτόματα.

Προαπαιτούμενα

  • Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των αποθετηρίων, των ιδιωτικών πιρουνιών, των wiki, των προβλημάτων και των αιτημάτων έλξης που ανήκουν στον λογαριασμό σας.

  • Εάν είστε ο μοναδικός κάτοχος ενός οργανισμού, πρέπει πρώτα να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία σε κάποιον άλλο και, στη συνέχεια, να προχωρήσετε στη διαγραφή.
  • Απομακρυνθείτε από τον οργανισμό προτού απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, σε περίπτωση που ο οργανισμός έχει πολλούς κατόχους.

Πώς να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό Github

1. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του GitHub και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο GitHub κάνοντας κλικ στην επιλογή Είσοδος από την επάνω δεξιά γωνία.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας από την επάνω δεξιά γωνία του ιστότοπου.

3. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις όπως φαίνεται.

4. Από το αριστερό παράθυρο, επιλέξτε την επιλογή Λογαριασμός.

5. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας και επιλέξτε την επιλογή Διαγραφή του λογαριασμού σας που φαίνεται παρακάτω.

6. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη ή το email σας και διαγράψτε τον λογαριασμό μου στα δεδομένα πεδία.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο Ακύρωση σχεδίου και διαγράψτε αυτόν τον λογαριασμό όπως φαίνεται παρακάτω.

Πώς να διαγράψετε ένα αποθετήριο στο GitHub

Εάν δεν θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο GitHub και μόνο μερικά αποθετήρια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το κάνετε:

1. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του GitHub και κάντε κλικ στην επιλογή Είσοδος που φαίνεται επισημασμένη.

2. Για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας: Όνομα χρήστη ή διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης.

3. Από την επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο σύμβολο προφίλ.

4. Από το μενού που περιλαμβάνει, κάντε κλικ στην επιλογή Τα αποθετήρια σας όπως φαίνεται.

5. Βρείτε το αποθετήριο που θέλετε να αφαιρέσετε σε αυτή τη σελίδα και κάντε κλικ στον τίτλο του αποθετηρίου.

6. Από το επάνω μέρος της γραμμής εργαλείων, επιλέξτε Ρυθμίσεις όπως φαίνεται παρακάτω.

7. Συνεχίστε την κύλιση μέχρι να φτάσετε στην ενότητα Danger Zone στο κάτω μέρος της σελίδας. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή αυτού του αποθετηρίου όπως φαίνεται.

8. Στην επόμενη οθόνη, θα σας ζητηθεί τώρα να επιβεβαιώσετε εάν θέλετε να αφαιρέσετε το αποθετήριο. Έτσι, στο παρεχόμενο πλαίσιο κειμένου, πληκτρολογήστε το όνομα του αποθετηρίου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Καταλαβαίνω τις συνέπειες, διαγράψτε αυτό το αποθετήριο.

Μόλις διαγραφεί, θα ανακατευθυνθείτε στην κύρια σελίδα του GitHub.

Τι συμβαίνει όταν διαγράφετε το αποθετήριο GitHub;

Όταν ένας προγραμματιστής διαγράφει ένα αποθετήριο GitHub μέσω του πίνακα διαχειριστή, δεν εκτελείται εκκαθάριση του Git σε κανέναν υπολογιστή προγραμματιστή ή DevOps. Οποιεσδήποτε προσπάθειες να σπρώξετε ή να τραβήξετε προς το αποθετήριο GitHub που έχει διαγραφεί αποθήκη θα αποτύχει με ένα μήνυμα που δεν βρέθηκε το αποθετήριο. Ένας προγραμματιστής θα πρέπει να αφαιρέσει με μη αυτόματο τρόπο όλα τα σχετικά αρχεία και φακέλους στο φυσικό σύστημα ενός χρήστη, εάν θέλει να διαγράψει μια παρουσία χρήστη ενός αποθετηρίου GitHub.

***

Ελπίζουμε να μάθατε πώς να διαγράφετε τον λογαριασμό GitHub. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εάν έχετε ερωτήσεις, σχόλια ή προτάσεις. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια.

  Τι είναι οι θύρες υπολογιστών; Οι διεπαφές εισόδου και εξόδου στη δικτύωση υπολογιστών