Διορθώστε το σφάλμα χρόνου εκτέλεσης C++ στα Windows 10

Αρκετοί χρήστες των Windows αντιμετωπίζουν το σφάλμα χρόνου εκτέλεσης C++ κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή στο παράθυρο της βιβλιοθήκης χρόνου εκτέλεσης του Microsoft Visual C++. Αντιμετώπισαν επίσης αυτό το σφάλμα μετά την εκκίνηση του Microsoft Explorer στον υπολογιστή τους. Μπορεί να είναι εκπληκτικό για τους χρήστες, καθώς δεν αναμένουν αυτού του είδους το σφάλμα ξαφνικά μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή ή το άνοιγμα οποιασδήποτε εφαρμογής. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτό το σφάλμα εμφανίζεται στον υπολογιστή σας και θα τους συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο με τις μεθόδους επίλυσής τους. Επομένως, διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα χρόνου εκτέλεσης C++.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα χρόνου εκτέλεσης C++ στα Windows 10

Παρακάτω είναι μερικοί από τους λόγους που προκαλούν την εμφάνιση αυτού του σφάλματος χρόνου εκτέλεσης C++ σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή:

  • Η δυνατότητα Visual C++ μπορεί να σπάσει ή να καταστραφεί, προκαλώντας αυτό το σφάλμα στον υπολογιστή σας.
  • Μερικές φορές η λειτουργία συμβατότητας μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές και να προκαλέσει την εμφάνιση σφάλματος χρόνου εκτέλεσης.
  • Τα προβλήματα μνήμης στα Winodes ενδέχεται να οδηγήσουν στο σφάλμα χρόνου εκτέλεσης C++.

  • Ένα κατεστραμμένο ή παλιό πρόγραμμα οδήγησης γραφικών μπορεί να προκαλέσει αυτό το σφάλμα.

Ακολουθήστε προσεκτικά τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα.

Μέθοδος 1: Τροποποίηση της ρύθμισης συμβατότητας

Η λειτουργία συμβατότητας είναι μια πολύτιμη δυνατότητα που σας επιτρέπει να εκτελείτε παλιά προγράμματα στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία μπορεί περιστασιακά να οδηγήσει σε σφάλμα χρόνου εκτέλεσης του Microsoft Visual C++. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, απενεργοποιήστε τη λειτουργία συμβατότητας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή που προκαλεί σφάλματα και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

3. Καταργήστε την επιλογή Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για.

4. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή > ΟΚ.

Μέθοδος 2: Επιδιόρθωση Visual C++ Runtime

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε τον χρόνο εκτέλεσης του Visual C++ για να λύσετε το πρόβλημα του σφάλματος χρόνου εκτέλεσης C++. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Προγράμματα και δυνατότητες.

3. Κάντε δεξί κλικ στο πακέτο Visual C++ και κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης. Απεγκαταστήστε όλα τα πακέτα Microsoft Visual C++ Runtime.

Σημείωση: Μην απεγκαταστήσετε τις εκδόσεις 2010 και 2012. Απεγκαταστήστε τις υπόλοιπες εκδόσεις του Microsoft Visual C++ Runtime.

4. Τώρα, εντοπίστε το Microsoft Visual C++ Runtime 2012. Κάντε διπλό κλικ στο πακέτο.

Σημείωση: Εδώ, έχει επιλεγεί ως παράδειγμα το Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable.

5. Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

6. Τώρα, κάντε κλικ στο Επιδιόρθωση.

7. Κάντε κλικ στο Κλείσιμο και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Ένα κατεστραμμένο ή δυσλειτουργικό πρόγραμμα οδήγησης είναι πιο πιθανό να ευθύνεται για την παρουσία του atibtmon.exe, explorer.exe, logonui.exe ή ενός εκτελέσιμου αρχείου παιχνιδιού στο πλαίσιο σφάλματος χρόνου εκτέλεσης C++ στα Windows 10. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του πιο πρόσφατου έκδοση του προγράμματος οδήγησης γραφικών από τον ιστότοπο του κατασκευαστή. Ή μπορείτε επίσης να το κάνετε χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τους 4 τρόπους ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10 για να τον μάθετε σε βάθος.

Μέθοδος 4: Επαναφορά προγράμματος οδήγησης γραφικών

Επειδή τόσες άλλες εφαρμογές απαιτούν χρόνο εκτέλεσης και τα Windows εξαρτώνται τόσο πολύ από αυτό, η επαναφορά των ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης γραφικών λειτούργησε για πολλά άτομα. Εάν προκαλεί απλώς προβλήματα με μία ή δύο εφαρμογές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για ζήτημα ασυμβατότητας. Συνιστούμε να επιστρέψετε σε μια προηγούμενη έκδοση του προσαρμογέα οθόνης σε αυτήν την περίπτωση για να επιλύσετε αυτό το σφάλμα χρόνου εκτέλεσης C++. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10 για να το κάνετε. Εάν αυτή η λύση λειτουργεί, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα Windows δεν ενημερώνουν αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης.

Μέθοδος 5: Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων

Το ζήτημα της βιβλιοθήκης χρόνου εκτέλεσης Microsoft Visual C++ στα Windows 10 ενδέχεται να προκύψει όταν λείπει ή έχει καταστραφεί ένα αρχείο συστήματος. Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει κανένα κακό στην εκτέλεση του DISM και του ελέγχου αρχείων συστήματος. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τακτικά αυτά τα προγράμματα επισκευής για να ελέγχετε αυτόματα ζητήματα αρχείων συστήματος. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 για να εκτελέσετε το ίδιο και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί στον υπολογιστή σας ή όχι.

Μέθοδος 6: Εκτελέστε το Διαγνωστικό Εργαλείο μνήμης των Windows

Η εκτέλεση του Διαγνωστικού Εργαλείου μνήμης των Windows θα σας βοηθήσει να επιλύσετε τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με τη μνήμη συστήματος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ζητήματα σφάλματος χρόνου εκτέλεσης C++. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε το εργαλείο:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Κάντε δεξί κλικ στην Εξερεύνηση των Windows από τη λίστα και κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας από το μενού περιβάλλοντος.

3. Εκκινήστε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

4. Πληκτρολογήστε MdSched στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε Enter για να εκκινήσετε το εργαλείο διάγνωσης μνήμης των Windows.

5. Κάντε κλικ στο Restart now και ελέγξτε για προβλήματα (συνιστάται).

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει και κλείσετε όλα τα προγράμματα που εκτελούνται.

6. Μετά την επανεκκίνηση, πατήστε το πλήκτρο F1 για να ανοίξετε τις Επιλογές.

7. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας για να μεταβείτε στην επιλογή Extended. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο F10 για Εφαρμογή.

Σημείωση: Οι εκτεταμένες δοκιμές περιλαμβάνουν όλες τις τυπικές δοκιμές συν MATS+ (απενεργοποιημένη προσωρινή μνήμη). Stride38, WSCHCKR, WStride-6. CHCKR4, WCHCKR3, ERAND, Stride6 (Απενεργοποιημένη προσωρινή μνήμη) και CHCKRS.

8. Εάν υπάρχουν σφάλματα, σημειώστε τα για να τα αντιμετωπίσετε ανάλογα. Πατήστε το πλήκτρο Esc για έξοδο από το εργαλείο διάγνωσης μνήμης των Windows.

Μέθοδος 7: Απεγκατάσταση προβληματικών εφαρμογών

Το Visual C++ είναι γνωστό ότι διακόπτει την λειτουργία του Explorer όταν χρησιμοποιούνται ορισμένες προβληματικές εφαρμογές. Το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με την απεγκατάσταση αυτών των προγραμμάτων. Μπορείτε να επανεγκαταστήσετε αυτά τα προγράμματα αργότερα για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα του σφάλματος χρόνου εκτέλεσης C++ έχει βελτιωθεί. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στη ρύθμιση Εφαρμογές.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Intel True Key. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Uninstall στο αναδυόμενο παράθυρο.

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη ανάλογα για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα.

6. Ομοίως, καταργήστε την εγκατάσταση των παρακάτω προγραμμάτων με παρόμοιο τρόπο:

  • AutoCAD
  • Visual Studio 2013
  • Επιφάνεια εργασίας Bing

7. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας για να δείτε εάν το πρόβλημα του σφάλματος χρόνου εκτέλεσης c++ έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 8: Εκτελέστε Clean Boot

Μόνο οι απαιτούμενες υπηρεσίες και εφαρμογές φορτώνονται σε μια καθαρή εκκίνηση. Λόγω εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών και εφαρμογών εκκίνησης, ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα με τη βιβλιοθήκη χρόνου εκτέλεσης του Microsoft Visual C++ στο σύστημά σας. Μια καθαρή εκκίνηση εμποδίζει τη φόρτωση όλων των εφαρμογών τρίτων κατά την εκκίνηση και οποιαδήποτε διαφωνία μεταξύ μιας εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο, το λογισμικό Visual C++ θα επιλυθεί πλήρως στον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να εκτελέσετε καθαρή εκκίνηση στα Windows 10 για να εφαρμόσετε το ίδιο.

Μέθοδος 9: Δημιουργία νέου λογαριασμού χρήστη

Ένα κατεστραμμένο προφίλ χρήστη μπορεί επίσης να συμβάλει σε αυτό το σφάλμα χρόνου εκτέλεσης C++. Εάν το ζήτημα της βιβλιοθήκης χρόνου εκτέλεσης του Microsoft Visual C++ συνεχιστεί, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη. Αφού δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό, πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον παλιό σας και να μεταβείτε στον νέο. Θα πρέπει επίσης να μετακινήσετε τα προσωπικά σας αρχεία σε νέο λογαριασμό αντί για τον προηγούμενο λογαριασμό σας για να διορθώσετε το πρόβλημα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη στα Windows 10 για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη.

Μέθοδος 10: Επανεγκαταστήστε τα πακέτα χρόνου εκτέλεσης Visual C++

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, εγκαταστήστε ξανά το Visual C++. Ακολουθήστε τις διαδικασίες που περιγράφονται παρακάτω για να το κάνετε αυτό:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Προγράμματα και δυνατότητες.

3. Εντοπίστε τα προγράμματα της Microsoft Visual C++ στη λίστα. Κάντε δεξί κλικ πάνω τους και κάντε κλικ στο Uninstall αφού επιλέξετε κάθε στοιχείο.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα.

5. Επισκεφτείτε την Επίσημη σελίδα λήψης του Microsoft Visual C++ για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του πακέτου Microsoft Visual C++ Runtime.

Μέθοδος 11: Επαναφορά υπολογιστή

Εάν το πρόβλημα παραμένει, η καθαρή εγκατάσταση των Windows μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή. Προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν συνεχίσετε. Εάν επιλέξετε καθαρή εγκατάσταση, όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, οι εφαρμογές, τα παιχνίδια, τα έγγραφα και άλλα μέσα θα εξαφανιστούν. Διαβάστε τον οδηγό μας για το Πώς να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 και εφαρμόστε το ίδιο.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε το πρόβλημα του σφάλματος χρόνου εκτέλεσης C++. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω ενότητα σχολίων εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια για εμάς σχετικά με αυτό το άρθρο. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Διορθώστε τον φάκελο "Λήψεις" που καθυστερεί να ανοίξει στα Windows 10