Πώς να διαγράψετε αυτόματα αρχεία από το φάκελο “Λήψεις” στα Windows 10

Η Microsoft πρόσθεσε το Storage Sense στα Windows 10 στο Creators Update. Το Storage Sense είναι μια έξυπνη λειτουργία που καθαρίζει τα προσωρινά αρχεία του συστήματός σας. Μπορεί επίσης να καθαρίσει τον Κάδο Ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα, μπορεί να αφαιρέσει όλα τα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης που βρίσκονται εκεί για περισσότερες από 30 ημέρες. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι μια χρήσιμη δυνατότητα, επειδή οι χρήστες δεν χρειάζεται να θυμούνται να διαγράψουν αυτά τα αρχεία. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζει κάθε χρήστης πώς να διαγράφει προσωρινά αρχεία. Αυτή η δυνατότητα, για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, είναι πολύ καλή. Το υπέροχο με αυτό είναι ότι δεν σας το επιβάλλουν. Μπορείτε να επιλέξετε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε. Με το Fall Creators Update, το Storage Sense θα γίνει πιο έξυπνο. Θα μπορεί να διαγράφει αυτόματα αρχεία από το φάκελο λήψεων που είναι άνω των 30 ημερών.

  Αλλάξτε το φόντο της οθόνης σύνδεσης στα Windows 10

Το Storage Sense στις τρέχουσες εκδόσεις του Windows Insider έχει μια νέα επιλογή που μπορεί να διαγράψει αυτόματα αρχεία από το φάκελο “Λήψεις”, με την προϋπόθεση ότι βρίσκονται εκεί για περισσότερες από 30 ημέρες. Αυτή η επιλογή, όπως όλες οι άλλες επιλογές στο Storage Sense είναι προαιρετική. Εάν είστε ένοχοι για έναν ακατάστατο φάκελο “Λήψεις”, αυτό θα σας αναγκάσει να τον διατηρήσετε καθαρό.

Ενεργοποίηση Storage Sense

Για να διαγράψετε αυτόματα αρχεία από το φάκελο Λήψεις, πρέπει να ενεργοποιήσετε το Storage Sense. Για να ενεργοποιήσετε το Storage Sense, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο System>Storage και ενεργοποιήστε το.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη Windows 10

Αυτόματη διαγραφή αρχείων από το φάκελο “Λήψεις”.

Αφού ενεργοποιήσετε το Storage Sense, κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ελευθερώνουμε χώρο” κάτω από αυτό. Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη επιλογών για το Storage Sense. Εδώ, ενεργοποιήστε την επιλογή “Διαγραφή αρχείων στο φάκελο “Λήψεις” που δεν έχουν αλλάξει εδώ και 30 ημέρες.

Ποια αρχεία διαγράφονται;

Το Storage Sense θα διαγράψει αρχεία που δεν έχουν αλλάξει. Εάν έχετε ένα έγγραφο στο φάκελο Λήψη κάθε φορά που το επεξεργάζεστε, ο μετρητής για το συγκεκριμένο αρχείο θα μηδενίζεται. Είναι αυτονόητο ότι εάν χρειάζεται να επεξεργαστείτε ένα αρχείο, δεν πρέπει να το διατηρήσετε στον φάκελο “Λήψεις”.

  6 υπέροχες δυνατότητες στη νέα γραμμή παιχνιδιών των Windows 10

Το Storage Sense θα εκτελέσει μια εκκαθάριση για όλα τα αρχεία που παραμένουν αμετάβλητα για 30 ημέρες. Εάν κάνετε λήψη ενός αρχείου την πρώτη του μήνα και περισσότερα αρχεία την δέκατη πέμπτη του ίδιου μήνα, τα αρχεία που κατεβάσατε την πρώτη θα διαγραφούν μετά από 30 ημέρες. Το Storage Sense δεν καθαρίζει απλώς το φάκελο “Λήψεις” μετά από 30 ημέρες. Εξετάζει την ηλικία των μεμονωμένων αρχείων. Εάν έχετε ενεργοποιημένη αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να μετακινείτε τακτικά αρχεία από το φάκελο “Λήψεις”, εάν τα χρειάζεστε μακροπρόθεσμα.

Αυτή είναι προς το παρόν μια δυνατότητα εσωτερικής κατασκευής. Οι χρήστες στη σταθερή έκδοση των Windows 10 μπορούν να περιμένουν να το χρησιμοποιήσουν το Φθινόπωρο του 2017.