Πώς να διαβάζετε άμεσα μηνύματα στο Instagram χωρίς να ενεργοποιείτε αποδείξεις ανάγνωσης

Αν και το Instagram δεν διαθέτει επί του παρόντος μια ενσωματωμένη λειτουργία για την απενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης, υπάρχουν μερικές λύσεις για την ανάγνωση των Direct Messages του Instagram χωρίς την ενοχλητική ετικέτα “seen”.

1. Περιορίστε και καταργήστε τον περιορισμό του λογαριασμού του αποστολέα

Εάν έχετε λάβει ένα μήνυμα που θα θέλατε να διαβάσετε χωρίς να το γνωρίζει ο αποστολέας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε προσωρινά τη λειτουργία περιορισμού στο Instagram και να το καταργήσετε μόλις διαβάσετε το μήνυμα.

Για να περιορίσετε έναν λογαριασμό, μεταβείτε στο προφίλ τους και πατήστε τις τρεις οριζόντιες κουκκίδες που βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Πατήστε Περιορισμός από το μενού που εμφανίζεται.

Τώρα, τυχόν νέα μηνύματα από τον περιορισμένο λογαριασμό θα εμφανίζονται στο φάκελο “Αιτήματα” και η ενοχλητική ετικέτα “Εμφανίστηκε” δεν θα εμφανίζεται πλέον όταν ανοίγετε τη συνομιλία. Αφού διαβάσετε το μήνυμα, ακολουθήστε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω, αλλά αυτή τη φορά, επιλέξτε Unrestrict από το μενού που εμφανίζεται.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Προσθέστε το δικό σας αυτοκόλλητο στο Instagram Story

2. Πηγαίνετε εκτός σύνδεσης πριν ανοίξετε το μήνυμα και μετά αποσυνδεθείτε

Ένα άλλο απλό κόλπο για την ανάγνωση μηνυμάτων Instagram Direct χωρίς να ρυθμίσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης είναι να βγείτε εκτός σύνδεσης προτού το ανοίξετε.

Για να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή σας iOS, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου. Ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε, πατήστε τα εικονίδια Wi-Fi και δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Ομοίως, σε μια συσκευή Android, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για πρόσβαση στον πίνακα ειδοποιήσεων και πατήστε τα εικονίδια Wi-Fi και δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο εάν απενεργοποιήσετε το Wi-Fi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αφού λάβετε το μήνυμα που προσπαθείτε να διαβάσετε.

Αφού απενεργοποιήσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, απλώς ξεκινήστε το Instagram και διαβάστε το μήνυμα.

Ένα από τα πιο κρίσιμα βήματα αυτής της μεθόδου είναι να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Instagram μόλις διαβάσετε το μήνυμα. Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στο προφίλ σας στο Instagram πατώντας την εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Πατήστε το εικονίδιο τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Αποσύνδεση.

  Πώς να κάνετε τη λίστα στενών φίλων στο Instagram

Χωρίς να το κάνετε αυτό, το Instagram μπορεί να στείλει την απόδειξη ανάγνωσης μόλις επαναφέρετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

3. Διαβάστε το μήνυμα από τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων

Ένας αλάνθαστος τρόπος για να διαβάσετε ένα Direct Message στο Instagram χωρίς να ενεργοποιήσετε αποδείξεις ανάγνωσης είναι μέσω των προεπισκοπήσεων ειδοποιήσεων. Προτού τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων της συσκευής σας, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων του Instagram και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις σωστές ρυθμίσεις.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο με τρεις γραμμές στο Instagram και πατήστε Ρυθμίσεις και απόρρητο. Πατήστε Ειδοποιήσεις στην κεφαλίδα Πώς χρησιμοποιείτε το Instagram και, στη συνέχεια, επιλέξτε Μηνύματα. Τέλος, επιλέξτε Ενεργοποίηση κάτω από την κεφαλίδα Μηνύματα από ατομικές και ομαδικές συνομιλίες.

Για να ενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων σε μια συσκευή iOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις και πατήστε Εμφάνιση προεπισκοπήσεων. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο επιλογές: Πάντα ή Όταν ξεκλείδωτο.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα Nametag για το προφίλ σας στο Instagram

Αξίζει να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να επιλέξετε την πρώτη επιλογή για επιπλέον απόρρητο. Διαφορετικά, όποιος τύχει να ρίξει μια ματιά στη συσκευή σας, ακόμη και όταν είναι κλειδωμένη, θα μπορούσε εύκολα να διαβάσει τα μηνύματά σας. Εάν θέλετε οι ειδοποιήσεις να εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος χωρίς να εμφανίζεται περιεχόμενο εκτός και αν το ξεκλειδώσετε, επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή.

Τώρα, συνεχίστε να κάνετε κύλιση μέχρι να βρείτε το Instagram κάτω από το Στυλ ειδοποιήσεων και κάντε εναλλαγή στον διακόπτη Επιτρέπονται ειδοποιήσεις.

Για να ενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων σε μια συσκευή Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας και πατήστε Εφαρμογές. Συνεχίστε να κάνετε κύλιση και επιλέξτε Instagram από τη λίστα εφαρμογών. Πατήστε Ειδοποιήσεις και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις. Ανάλογα με την προτίμησή σας, πατήστε Κλείδωμα οθόνης ή Αναδυόμενο παράθυρο.

Εκτός εάν το μήνυμα είναι εξαιρετικά μεγάλο, θα πρέπει να μπορείτε να το διαβάσετε χωρίς να το γνωρίζει ο αποστολέας, καθώς δεν χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή Instagram. Προσέξτε μόνο να μην πατήσετε κατά λάθος το μήνυμα ενώ το διαβάζετε.

Αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να διαβάσετε μηνύματα χωρίς να ανησυχείτε για τις αποδείξεις ανάγνωσης που σας δίνουν. Δυστυχώς, θα πρέπει να βασιστείτε σε λύσεις έως ότου το Instagram ξεκινήσει έναν επίσημο τρόπο απενεργοποίησης των αποδείξεων ανάγνωσης.