Πώς να δημιουργήσετε NFT δωρεάν χωρίς χρέωση αερίου

Με τα κρυπτονομίσματα να γίνονται mainstream και ακόμη και τα προγράμματα περιήγησης να αποκτούν πορτοφόλια κρυπτογράφησης, ο κόσμος του Crypto είναι εδώ για να μείνει. Ένα σημαντικό μέρος αυτού του κόσμου είναι τα NFT. Σχεδόν όλοι οι δημοφιλείς καλλιτέχνες, καλοί ή κακοί, δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης NFT. Άρα, δεν υπάρχει λόγος να μείνεις πίσω. Θα καλύψουμε πώς να δημιουργήσετε NFT δωρεάν και εύκολα. Οι μέθοδοί μας περιλαμβάνουν τρόπους για να αποφύγετε την κοπή τελών αερίου και τη χρήση μιας νέας αλυσίδας μπλοκ για την κοπή NFT. Θα καλύψουμε επίσης όλη την ορολογία λεπτομερώς, ώστε ακόμη και οι αρχάριοι να μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα το πρώτο τους NFT. Λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι μόνο εκπαιδευτικό σεμινάριο. Εάν προέρχεστε από χώρες όπως η Ινδία που προσπαθούν να ρυθμίσουν τα κρυπτονομίσματα, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τη νομιμότητα των NFT. Με αυτό, προετοιμάστε τον εαυτό σας και ας μάθουμε πώς να δημιουργείτε τέχνη NFT δωρεάν.

Πώς να δημιουργήσετε δωρεάν NFT (2022)

Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία, θα κάνουμε κάποιες προετοιμασίες, όπως τη δημιουργία του κρυπτογραφικού πορτοφολιού σας. Δεν χρειάζεται να σε κυριεύει τίποτα, καθώς καλύπτουμε τα πάντα λεπτομερώς. Αλλά ακόμα και πριν αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τα NFT μας, ας τα καταλάβουμε πρώτα λίγο. Εάν γνωρίζετε ήδη τα βασικά, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα και να προχωρήσετε.

Τι είναι ένα NFT

Τα μη ανταλλάξιμα token ή NFT είναι μεμονωμένες μονάδες δεδομένων που αποθηκεύονται σε blockchains. Οι αλυσίδες μπλοκ είναι μια συλλογή ψηφιακών εγγραφών ή μπλοκ που είναι κλειδωμένα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κρυπτολογία. Μπορείτε να βουτήξετε στα βάθη του τι χρησιμοποιούν τα NFT χρησιμοποιώντας το συνδεδεμένο άρθρο μας. Αλλά σε γενικές γραμμές, είναι μια μόνιμη μονάδα δεδομένων που δεν μπορεί να αλλάξει μόλις κλειδωθεί. Δεσμευόμενοι για το μη ανταλλάξιμο στο όνομά του, τα NFT δεν μπορούν να έχουν ανταλλαγή που να περιλαμβάνει ίση υποκατάσταση, σε αντίθεση με τα κρυπτονομίσματα.

Δεν μπορείτε να ανταλλάξετε ένα NFT με ένα αντίγραφο αυτού του NFT. Αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε ένα bitcoin με ένα άλλο bitcoin. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν ένα NFT τόσο ισχυρό και πολύτιμο. Ακολουθεί τα πολύ βασικά οικονομικά στοιχεία της προσφοράς και της ζήτησης. Εάν κόψετε ένα NFT που είναι δημοφιλές ή ελκυστικό στους χρήστες και έχει επίσης περιορισμένο απόθεμα, θα αυξηθεί αυτόματα η αξία του. Αυτή η τεχνολογία δίνει δύναμη στα ψηφιακά έργα τέχνης να γίνουν κάποια μέρα τόσο πολύτιμα όσο η παραδοσιακή τέχνη.

Τι μπορεί να είναι ένα NFT

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν κάθε τύπο μοναδικού αρχείου πολυμέσων για να δημιουργήσετε ένα NFT. Μπορεί να είναι μουσική, τέχνη, μιμίδια, βίντεο, φωτογραφίες, τρισδιάστατα αντικείμενα, GIF ή ακόμα και tweets. Για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε εικόνες PNG για να δημιουργήσουμε το NFT μας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το NFT σας ως εικόνα προφίλ στο Twitter, θα πρέπει να κάνετε το ίδιο.

Τι είναι ένα Crypto Wallet

Ανεξάρτητα από το όνομά τους, τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των NFT ή των κρυπτονομισμάτων σας. Και τα δύο αυτά περιουσιακά στοιχεία ζουν πάντα στις μπλοκ αλυσίδες. Ωστόσο, τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια λειτουργούν ως ταυτότητα που χρησιμοποιείται για τη διεκδίκηση ιδιοκτησίας μονάδων δεδομένων blockchain και για τη σύνδεση σε διάφορους ιστότοπους που βασίζονται σε blockchain. Αυτά τα πορτοφόλια μπορεί να είναι εφαρμογές ιστού, επεκτάσεις, εφαρμογές για κινητά, ακόμη και φυσικές συσκευές.

Ένα κρυπτοπορτοφόλι χρησιμοποιείται κυρίως για την αποθήκευση των κρυπτογραφημένων κλειδιών που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα και αποκεντρωμένες οικονομικές εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να στείλετε και να λάβετε τα κρυπτονομίσματα και τα περιουσιακά στοιχεία που μοιάζουν με NFT χρησιμοποιώντας αυτά τα πορτοφόλια. Για την τρέχουσα κατάστασή μας, θα χρειαστούμε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης για να δημιουργήσουμε και να καταχωρήσουμε επίσης ένα NFT.

Πώς να δημιουργήσετε ένα κρυπτοπορτοφόλι

Υπάρχουν δεκάδες πάροχοι πορτοφολιών, αλλά θα εστιάσουμε στο MetaMask που είναι το πιο ευρέως αποδεκτό κρυπτοπορτοφόλι.

1. Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στην επίσημη σελίδα του Chrome Web Store του MetaMask (επισκεφτείτε) και κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη στο Chrome” στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή “Προσθήκη επέκτασης” εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας ζητήσει την επιβεβαίωση. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το Google Chrome ή κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε χρώμιο.

  Πώς να σταματήσετε την υπερθέρμανση του Mac σας

2. Μόλις εγκατασταθεί η επέκταση, θα ανοίξει μια νέα ιστοσελίδα για να ξεκινήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη” σε αυτήν τη νέα σελίδα.

3. Στη συνέχεια, η MetaMask θα σας ζητήσει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε στο πορτοφόλι της. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή στα δεξιά και κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία πορτοφολιού».

4. Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός πορτοφολιού είναι ο ορισμός ενός κωδικού πρόσβασης. Στη νέα σελίδα, εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης σε κάθε στήλη πριν κάνετε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία”. Επίσης, μην ξεχάσετε να τσεκάρετε το πλαίσιο των όρων χρήσης εάν συμφωνείτε με αυτούς.

5. Αφού δημιουργήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια φράση ανάκτησης. Είναι μια φράση 12 λέξεων που λειτουργεί σαν όνομα χρήστη για το πορτοφόλι σας. Το MetaMask θα το εξηγήσει λεπτομερώς προτού κάνετε κλικ στο κουμπί “επόμενο”.

6. Τώρα, η εφαρμογή θα σας δείξει τη φράση μυστικής ανάκτησης. Μην το μοιραστείτε με κανέναν, εκτός εάν θέλετε να διακινδυνεύσετε να χάσετε την πρόσβαση στο πορτοφόλι σας. Και φροντίστε είτε να το θυμάστε είτε να το κατεβάσετε για φύλαξη χρησιμοποιώντας την επιλογή που δίνεται. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Το MetaMask θα σας κάνει να εισαγάγετε τη φράση ασφαλείας πριν το πορτοφόλι σας είναι έτοιμο.

7. Τέλος, το MetaMask θα σας μεταφέρει στον πίνακα ελέγχου του πορτοφολιού όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κρυπτονόμισμα σε αυτό. Τώρα, το πορτοφόλι μας είναι έτοιμο να κόψει το πρώτο του NFT.

Τι είναι το Minting

Το Minting είναι η διαδικασία καταγραφής του NFT σας στο blockchain. Καλύπτει τη θέση του κανονικού αρχείου πολυμέσων σας σε μια μόνιμη μη επεξεργάσιμη μονάδα δεδομένων που καταγράφεται στο blockchain. Ακριβώς όπως τα πραγματικά νομίσματα, μετά την κοπή των NFT αποκτούν την αξία και την ταυτότητά τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα πουλήσετε ή να τα αποθηκεύσετε. Λάβετε υπόψη ότι το αρχείο πολυμέσων δεν αποθηκεύεται στο blockchain. Αποθηκεύει μόνο το σημείο ή την τοποθεσία όπου είναι αποθηκευμένο το αρχείο πολυμέσων σας στο Διαδίκτυο.

Κάθε κομμένο NFT έχει το αναγνωριστικό διακριτικού, το πρότυπο διακριτικού, τη διεύθυνση συμβολαίου και τα μεταδεδομένα του. Αλλά αυτά τα στοιχεία δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε. Αυτό που ανησυχεί τους περισσότερους είναι το κόστος του Gas on the blockchain. Είναι οι χρεώσεις συναλλαγών που πρέπει να πληρώσετε κατά την εγγραφή τυχόν δεδομένων σε blockchain, συμπεριλαμβανομένων των NFT. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο η δημιουργία NFT είναι δωρεάν, αλλά η κοπή κοστίζει χρήματα, τουλάχιστον για τις περισσότερες πλατφόρμες.

Είναι δυνατόν να κόψετε ένα NFT δωρεάν;

Όπως ίσως καταλάβατε από την προηγούμενη περιγραφή μας, τα δωρεάν NFT είναι δυνατά μόνο με δύο τρόπους. Το πρώτο περιλαμβάνει τη μεταφορά των τελών αερίου. Σημαίνει ότι είτε ο αγοραστής του NFT σας είτε κάποιος άλλος πληρώνει για το τέλος φυσικού αερίου που πηγαίνει στο νομισματοκοπείο. Έτσι, τεχνικά, η χρέωση φυσικού αερίου δεν θα καταργηθεί εδώ, αλλά θα μεταφερθεί στον πελάτη που προσπαθεί να αγοράσει το NFT σας. Θα παραμείνετε ο αρχικός δημιουργός αυτού του NFT, αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την εγγραφή του στο blockchain.

Η άλλη επιλογή είναι η χρήση μη παραδοσιακών blockchains. Συνήθως, τα περισσότερα NFT είναι εγγεγραμμένα στο Ethereum το οποίο έχει πολύ υψηλή χρέωση αερίου. Ωστόσο, μπορείτε να κόψετε το NFT σας δωρεάν χρησιμοποιώντας άλλα νεότερα blockchain. Το NFT σας θα εξακολουθεί να έχει όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά ως Ethereum NFT, αν και δεν θα υπάρχουν χρεώσεις αερίου για εσάς ή τον αγοραστή αυτού του NFT. Θα εξετάσουμε και τις δύο αυτές μεθόδους ξεχωριστά και λεπτομερώς. Μπορείτε να κάνετε την τελική κλήση για το ποια θα χρησιμοποιήσετε.

Δημιουργήστε NFT δωρεάν χρησιμοποιώντας το Lazy Minting

Η δημοφιλής αγορά κρυπτογράφησης Rarible προσφέρει μια δυνατότητα που ονομάζεται Lazy Minting. Επιτρέπει στους χρήστες να κόβουν NFT χωρίς να πληρώνουν προκαταβολή. Το κόστος φυσικού αερίου που σχετίζεται με την κοπή μεταφέρεται στον πελάτη που αγοράζει το NFT σας από τη Rarible. Είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Δείτε πώς να το κάνετε.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Rarible

1. Ανοίξτε την αρχική σελίδα του Rarible και κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία» στην επάνω δεξιά γωνία.

2. Στη συνέχεια, η Rarible θα σας ζητήσει να επιλέξετε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης για να συνδεθείτε στον ιστότοπό της. Κάντε κλικ στην επιλογή MetaMask και θα ζητήσει από το MetaMask να ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο κουμπί “Ξεκλείδωμα”.

3. Στη συνέχεια, το αναδυόμενο παράθυρο MetaMask θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τη σύνδεσή σας. Εδώ, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον λογαριασμό σας και να κάνετε κλικ στο «επόμενο». Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “σύνδεση” για να συνδεθείτε τελικά στον ιστότοπο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το κουμπί Bixby σε τηλέφωνα Samsung Galaxy

Μετατρέψτε την τέχνη σας σε NFT

1. Αφού συνδεθείτε, ο ιστότοπος θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μεμονωμένο NFT ή μια συλλογή από αυτά. Κάντε κλικ στη μεμονωμένη επιλογή για το πρώτο σας NFT.

2. Τώρα είναι η στιγμή να δημιουργήσετε το NFT σας δωρεάν. Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στην επιλογή “επιλογή αρχείου” και ανεβάζοντας το αρχείο πολυμέσων από το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε NFT. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία για να την καταχωρίσετε στην αγορά είτε να βάλετε την τιμή στην οποία θέλετε να πουλήσετε το NFT σας. Υπάρχουν ακόμη και επιλογές για να πραγματοποιήσετε μια δημοπρασία και να αλλάξετε το κρυπτονόμισμα στο οποίο θέλετε να πουλήσετε.

4. Αφού εισαγάγετε τις πληροφορίες της αγοράς, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή «Δωρεάν κοπή» κάνοντας κλικ στο κουμπί εναλλαγής δίπλα της. Εδώ μπορείτε επίσης να εισαγάγετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το NFT σας, όπως όνομα, περιγραφή, δικαιώματα εκμετάλλευσης που θέλετε και πολλά άλλα. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί «δημιουργία αντικειμένου» για να δημιουργήσετε το NFT σας.

5. Τέλος, για να καταχωρήσετε το NFT σας, η αγορά Rarible θα υπογράψει συμβόλαιο με το πορτοφόλι σας. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του NFT, ένα αναδυόμενο παράθυρο MetaMask θα εμφανιστεί δύο φορές. Κάθε φορά που εμφανίζεται το συμβόλαιο, κάντε κλικ στο κουμπί «υπογραφή» στο MetaMask για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή.

6. Μόλις δημιουργηθεί το NFT σας, το Rarible θα σας δείξει επιλογές για να δημιουργήσετε περισσότερα NFT, να δείτε το NFT σας και να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργήστε NFT δωρεάν χρησιμοποιώντας το Polygon Blockchain

Ενώ η μεταφορά του κόστους κοπής στον αγοραστή φαίνεται βιώσιμη, δεν καθιστά το NFT σας εντελώς δωρεάν. Για να κάνουμε το NFT μας εντελώς δωρεάν και για να απαλλαγούμε εντελώς από τις χρεώσεις κοπής, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το blockchain Polygon-Matic. Είναι ένα σχετικά νέο blockchain που λειτουργεί παρόμοια με το blockchain του Ethereum, αλλά οι χρήστες του δεν χρειάζεται να πληρώσουν χρέωση συναλλαγής κατά την εγγραφή NFT σε αυτό.

Το NFT που δημιουργήθηκε στο blockchain Polygon είναι τόσο γρήγορο και αξιόπιστο όσο ένα στο blockchain Ethereum. Μπορείτε να το πουλήσετε, να το μεταφέρετε και να το μοιραστείτε στο διαδίκτυο χωρίς να πληρώσετε τίποτα στο blockchain ή σε οποιαδήποτε αγορά NFT. Αλλά πριν το δημιουργήσουμε, θα πρέπει να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις στο πορτοφόλι MetaMask μας.

Προσθήκη δικτύου Polygon-Matic στο Πορτοφόλι MetaMask

Από προεπιλογή, το πορτοφόλι MetaMask λειτουργεί σε δίκτυο Ethereum. Αλλά για να κόψουμε ένα NFT στο blockchain Polygon, χρειαζόμαστε ένα πορτοφόλι σε αυτό το blockchain. Μην ανησυχείτε για το κλειδί ασφαλείας και τον κωδικό πρόσβασής σας, καθώς τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να αλλάξει. Ας αρχίσουμε.

1. Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο επέκτασης MetaMask στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορεί να βρίσκεται δίπλα στο κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία ή κάτω από το μενού επεκτάσεων σε αυτό.

2. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας για να ανοίξετε το πορτοφόλι. Εδώ, μπορείτε να παρατηρήσετε την επιλογή “Ethereum Mainnet” στην επάνω δεξιά γωνία του MetaMask. Κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Προσθήκη δικτύου” από το μενού.

3. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «προσθήκη δικτύου» θα μεταφερθείτε σε μια νέα καρτέλα με τον πίνακα εργαλείων MetaMask. Εδώ, η επέκταση θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τις λεπτομέρειες σχετικά με το προσαρμοσμένο δίκτυό σας. Σε κάθε στήλη, εισάγετε προσεκτικά τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Όνομα δικτύου: Πολύγωνο
  • Νέα διεύθυνση URL RPC: https://polygon-rpc.com
  • Ταυτότητα αλυσίδας: 137
  • Σύμβολο νομίσματος: MATIC
  • Αποκλεισμός διεύθυνσης URL Explorer: https://polygonscan.com/

Κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση» για να καταχωρήσετε το δίκτυο Polygon.

Το πορτοφόλι σας MetaMask είναι πλέον εγγεγραμμένο στο δίκτυο blockchain Polygon. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να βρούμε μια αγορά NFT που να υποστηρίζει το Polygon και να δημιουργήσουμε το NFT δωρεάν.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό OpenSea

Το OpenSea είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αγορά NFT στον κόσμο, όπου μπορείτε να βρείτε σχεδόν κάθε δημοφιλές NFT. Ευτυχώς, είναι επίσης μια από τις πρώτες αγορές που δέχονται NFT που βασίζονται σε Polygon. Και η δημιουργία λογαριασμού εδώ είναι τόσο απλή όσο και στο Rarible. Ας δούμε πώς.

1. Ανοίξτε την αρχική σελίδα του OpenSea στο πρόγραμμα περιήγησης που έχει εγκατεστημένο το MetaMask. Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί «δημιουργία» στην επάνω δεξιά ενότητα ή στην ενότητα ήρωας (κύριο) του ιστότοπου.

2. Τώρα το OpenSea θα σας ζητήσει να επιλέξετε ένα πορτοφόλι για να εγγραφείτε. Κάντε κλικ στην επιλογή MetaMask. Θα ζητήσει από την επέκταση να ζητήσει την έγκρισή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “επόμενο” και στη συνέχεια στην επιλογή “υπογραφή” για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας. Βεβαιωθείτε ότι εμφανίζει τον λογαριασμό σας Matic/Polygon ενώ συνδέεστε αντί για τον λογαριασμό Ethereum.

  Πώς να περικόψετε σωστά τις εικόνες μέσα σε ένα έγγραφο MS Word

3. Εάν η επέκταση MetaMask εξακολουθεί να βρίσκεται στο Ethereum στο προηγούμενο βήμα, μπορείτε να μεταβείτε στο Polygon εύκολα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επέκταση MetaMask και, στη συνέχεια, στην επιλογή “Ethereum Mainnet” στο επάνω μέρος της. Εδώ, θα δείτε το προσαρμοσμένο δίκτυο Polygon που μόλις δημιουργήσατε. Κάντε κλικ στο όνομά του για να συνδεθείτε σε αυτό το δίκτυο.

Δημιουργήστε δωρεάν Polygon NFT

1. Μόλις ο λογαριασμός σας είναι έτοιμος, το OpenSea θα σας ζητήσει να ανεβάσετε το αρχείο πολυμέσων σας. Σε αντίθεση με το Rarible, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε τρισδιάστατα μοντέλα εδώ. Κάντε κλικ στο κενό πλαίσιο κάτω από την επιλογή μεταφόρτωσης για να ανεβάσετε το αρχείο πολυμέσων σας.

2. Αφού συμπληρώσετε αυτά τα στοιχεία, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο τέλος της σελίδας. Εδώ, στην ενότητα blockchain, επιλέξτε Polygon αντί για Ethereum κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “δημιουργία” για να αποθηκεύσετε το NFT σας.

3. Μόλις το NFT είναι έτοιμο, κάντε κλικ στο κουμπί «πώληση» στην επάνω δεξιά γωνία για να το καταχωρήσετε στην αγορά. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα μπορείτε πλέον να το επεξεργαστείτε από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει.

4. Στον πίνακα ελέγχου της καταχώρισης, μπορείτε να εισαγάγετε την τιμή του προϊόντος σε νόμισμα Ethereum. Λόγω του τεράστιου κοινού του, το OpenSea, αυτή τη στιγμή, σας επιτρέπει να το καταχωρήσετε μόνο για έως και 6 μήνες. Μπορείτε επίσης να ορίσετε προσαρμοσμένες ποσότητες εάν θέλετε να πουλήσετε πολλά αντίγραφα από την προμήθεια NFT. Κάντε κλικ στην επιλογή «Ολοκλήρωση καταχώρισης» αφού ολοκληρώσετε τις υπόλοιπες εγγραφές.

5. Τέλος, το OpenSea θα σας ζητήσει να εγκρίνετε μια συναλλαγή και να υπογράψετε ένα συμβόλαιο για τη λίστα του NFT. Και τα δύο αυτά δεν θα σας κοστίσουν τίποτα. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί “ξεκλείδωμα” και στη συνέχεια στο κουμπί “έγκριση” όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο MetaMask. Δεύτερον, κάντε κλικ στο κουμπί “υπογραφή” στο OpenSea και στη συνέχεια στο κουμπί “υπογραφή” στο αναδυόμενο παράθυρο MetaMask.

Τώρα το NFT σας θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στο OpenSea για τη διάρκεια και την τιμή που έχετε επιλέξει.

FAQ

Τι λογισμικό μπορώ να χρησιμοποιήσω για να κάνω NFT Art;

Ανάλογα με τις δεξιότητές σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λογισμικό επεξεργασίας πολυμέσων για να δημιουργήσετε το NFT σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα NFT μπορεί να είναι εικόνα, ήχος ή βίντεο. Μπορείτε ακόμη να προσπαθήσετε να συμβαδίσετε με τις τάσεις και να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα NFT χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα μοντέλα. Η τελευταία ενημέρωση Procreate 5.2 με τρισδιάστατα αντικείμενα θα είναι σίγουρα χρήσιμη σε αυτό το πλαίσιο.

Ποια είναι η προσφορά και η ποσότητα του NFT;

Προμήθεια είναι ο αριθμός των αντιγράφων ενός συγκεκριμένου NFT που υπάρχουν στο blockchain. Εν τω μεταξύ, η ποσότητα είναι το ποσό που είναι διαθέσιμο προς πώληση του ίδιου NFT. Μπορείτε να ορίσετε την προσφορά κατά την κοπή του NFT και την ποσότητα κατά την εισαγωγή του στην αγορά.

Μπορούν οι άνθρωποι να κατεβάσουν το My NFT Art χωρίς να το πληρώσουν;

Ναι και ΟΧΙ. Το εξώφυλλο NFT μπορεί να αποθηκευτεί όπως οποιοδήποτε αρχείο πολυμέσων ορατό στο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν αυτήν την ιδιοκτησία αυτού του NFT. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν πολλά άτομα με φωτογραφίες του πίνακα της Μόνα Λίζα, αλλά μπορεί να υπάρχει μόνο ένας αληθινός ιδιοκτήτης αυτού του αρχικού πίνακα. Ομοίως, το διακριτικό NFT σας παρέχει την κυριότητα της συγκεκριμένης τέχνης.

Είναι το Bitcoin NFT;

Το NFT σημαίνει Non-Fungible Token. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι αντίγραφα οποιουδήποτε συγκεκριμένου NFT. Κάθε NFT είναι μοναδικό στο είδος του με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη του. Εν τω μεταξύ, το Bitcoin ή οποιαδήποτε άλλα κρυπτονομίσματα έχουν πολλαπλά αντίγραφα που διαπραγματεύονται τακτικά στην αγορά.

Τι να κάνετε όταν το OpenSea ή το Rarible δεν ανοίγει;

Καταρχήν μην πανικοβάλλεστε. Όλες οι αγορές NFT έχουν μια μηνιαία προγραμματισμένη περίοδο συντήρησης. Απλώς πρέπει να περιμένετε τη διαδικασία συντήρησής τους, η οποία δεν διαρκεί περισσότερο από 1 ώρα τη φορά. Εάν το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε το δίκτυο blockchain σας στο πορτοφόλι κρυπτογράφησης.

Κόψτε το NFT σας δωρεάν το 2022

Είτε είστε καλλιτέχνης είτε επιχειρηματίας, τα NFT έχουν τη δυνατότητα να ωφελήσουν άτομα από όλους τους τομείς. Με τη δύναμη να δημιουργείτε δωρεάν NFt, μπορείτε ενδεχομένως να ξεκλειδώσετε μια ποικιλία ευκαιριών στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η κρυπτογράφηση είναι εδώ για να μείνει με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση νομισμάτων όπως το Shiba Inu. Λάβετε υπόψη ότι παρόλο που η τεχνολογία blockchain είναι νέα, εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τα οικονομικά. Επομένως, συνεχίστε να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη απώλεια. Όσον αφορά το καλλιτεχνικό μέρος των NFT, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Procreate ή τις εναλλακτικές του για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη δημιουργία του δικού σας NFT δωρεάν, μπορείτε να αφήσετε τα ερωτήματά σας στα παρακάτω σχόλια. Η ομάδα μας θα είναι εκεί για να σας βοηθήσει.