Πώς να απενεργοποιήσετε το κουμπί Bixby σε τηλέφωνα Samsung Galaxy

Το Bixby είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος με τις κορυφαίες συσκευές της Samsung ξεκινώντας από το Galaxy S8. Το νέο Galaxy Note 8 διαθέτει επίσης το κουμπί Bixby. Με την παρουσία τόσων πολλών εικονικών βοηθών στο Play Store, πολύ λίγοι από τους οποίους μπορούν να ταιριάζουν με την απόδοση του Google Now, μπορεί να συγχωρεθεί κανείς που θέλει να εκχωρήσει εκ νέου το κουμπί Bixby σε κάτι καλύτερο. Μπορεί να είναι πολύ βολικό εάν έχετε ελαττωματικό κουμπί λειτουργίας. Ωστόσο, εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς το κουμπί Bixby, τότε υπάρχει τρόπος να το πετύχετε.

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε ένα Samsung Galaxy S8, αλλά είναι πανομοιότυπη για όλες τις συσκευές που διαθέτουν το κουμπί Bixby. Θα πρέπει να εκτελείτε την έκδοση 2.0.03.3+ του Bixby για να λειτουργήσει

Απενεργοποιήστε το κουμπί Bixby

Εκκινήστε το Bixby πατώντας το κουμπί Bixby, το οποίο πιθανότατα βρίσκεται κάτω από τους διακόπτες έντασης ήχου στα αριστερά της συσκευής σας. Αυτό θα σας οδηγήσει στο Bixby Home, τη χλιαρή απάντηση της Samsung στο Google Now. Εδώ, θα δείτε ένα εικονίδιο οδοντωτού τροχού πάνω δεξιά. Πατώντας το και από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις.

  Πώς να ακυρώσετε μια συνάντηση ζουμ

Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Bixby Key και πατήστε το. Στην οθόνη του Bixby, θα δείτε δύο επιλογές. Επιλέξτε «Μην ανοίγετε τίποτα», για να απενεργοποιήσετε το κουμπί Bixby.

Εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο του οδοντωτού τροχού, πιθανότατα θα δείτε το κουμπί περισσότερων επιλογών που αντιπροσωπεύεται από τρεις τελείες. Πατήστε το και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Bixbby Key και επιλέξτε την επιλογή «Να μην ανοίγει τίποτα».

Μπορείτε επίσης να κλείσετε το Bixby Voice από το ίδιο μενού (απαιτείται αν θέλετε να κλείσετε εντελώς το Bixby).

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στο Reddit

Απενεργοποίηση Bixby Home

Η παραπάνω διαδικασία αποτρέπει την εκκίνηση του Bixby μόνο όταν πατηθεί το κουμπί. Εάν κάνετε κύλιση στα δεξιά του τηλεφώνου σας (όπου βρισκόταν κάποτε το Flipboard), θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στο Bixby Home. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε και αυτό, η παρακάτω διαδικασία είναι πώς θα το κάνετε.

Ξεκινήστε από την αρχική οθόνη και πατήστε παρατεταμένα σε οποιοδήποτε κενό χώρο. Όταν ξεκινήσει το μενού Ρυθμίσεις διεπαφής χρήστη, κάντε κύλιση προς τα αριστερά μέχρι να δείτε ένα πρότυπο του Bixby Home. Στην κορυφή αυτής της προβολής θα υπάρχει ένας διακόπτης εναλλαγής. Απενεργοποιήστε το και το Bixby θα σταματήσει να εισβάλλει στη ζωή σας εντελώς.

  Πώς να προβάλετε όλες τις φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω ενός νήματος συνομιλίας iMessages

Ενεργοποίηση Bixby Home and Button

Η ενεργοποίηση του Bixby είναι αρκετά απλή. Ακριβώς όπως όταν προσπαθείτε να απενεργοποιήσετε το Bixby Home. Πατήστε παρατεταμένα την ταπετσαρία στην αρχική οθόνη. Σύρετε προς τα αριστερά σας και ενεργοποιήστε το Bixby Home. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Bixby Home, πατήστε το κουμπί ρυθμίσεων και ενεργοποιήστε το κουμπί Bixby. Τόσο απλό.

Λάβετε υπόψη ότι το Bixby θα συνεχίσει να είναι λειτουργικό όσο είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία φωνής. Θα πρέπει να το κρατήσετε απενεργοποιημένο για να απαλλαγείτε από το Bixby μια για πάντα.