Πώς να δημιουργήσετε στιγμιότυπα ιστορίας στο Instagram

Το Instagram έχει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Story highlights. Μοιάζει πολύ με επιλεγμένα άλμπουμ στο Facebook, εκτός από το ότι είναι ένας τρόπος να απαθανατίσετε τις ιστορίες σας στο Instagram πέρα ​​από τη διάρκεια ζωής τους 24 ώρες. Εάν έχετε μια ιστορία στο Instagram για την οποία είστε ιδιαίτερα περήφανοι, μπορείτε να την προσθέσετε στις καλύτερες στιγμές σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά στιγμιότυπα ιστορίας στο Instagram και να τους εκχωρήσετε τίτλους. Η δυνατότητα διατίθεται σε χρήστες σε όλο τον κόσμο. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε highlights ιστορίας στο Instagram.

Μοιραστείτε μια ιστορία

Για να δημιουργήσετε highlights ιστορίας στο Instagram, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια ιστορία. Εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα highlight μετά τη λήξη της ιστορίας, αρχειοθετήστε το. Αυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει αναπτυχθεί παράλληλα με τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το μικρόφωνο στο Instagram

Αρχειοθετήστε το Instagram Story

Η επιλογή αρχειοθέτησης ιστορίας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μια εικόνα στην ιστορία σας και το Instagram θα την αρχειοθετήσει. Για να προβάλετε τις αρχειοθετημένες εικόνες, μεταβείτε στην καρτέλα του προφίλ σας και πατήστε το κουμπί βέλους επάνω δεξιά. Μπορείτε να δείτε τόσο αρχειοθετημένες αναρτήσεις όσο και αρχειοθετημένες ιστορίες. Πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού Αρχείο για να επιλέξετε Ιστορίες. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αρχειοθέτηση ιστοριών από τις ρυθμίσεις του Instagram.

Δημιουργία στιγμιότυπων ιστορίας

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε highlights ιστορίας στο Instagram. Ο πρώτος και γρήγορος τρόπος σάς επιτρέπει να προσθέσετε την τρέχουσα ιστορία σας σε ένα highlight. Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε παλιότερες, αρχειοθετημένες ιστορίες στις καλύτερες στιγμές σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη μεγάλη διαδρομή.

  Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα στενών φίλων στο Instagram

Για να προσθέσετε γρήγορα την τρέχουσα εικόνα από την ιστορία σας σε μια επισήμανση, πατήστε την εικόνα προφίλ σας στο επάνω μέρος της καρτέλας Αρχική σελίδα για να δείτε την ιστορία σας. Κάθε φωτογραφία έχει ένα νέο κουμπί «Highlight». Πατήστε το και επιλέξτε την επισήμανση στην οποία θέλετε να προσθέσετε την ιστορία.

Για να προσθέσετε αρχειοθετημένες ιστορίες σε μια επισήμανση ιστορίας, μεταβείτε στην καρτέλα Προφίλ και πατήστε το κουμπί βέλους επάνω δεξιά. Πατήστε το κουμπί περισσότερες επιλογές και από το μενού που ανοίγει, επιλέξτε «Δημιουργία επισήμανσης». Επιλέξτε τις αρχειοθετημένες ιστορίες που θέλετε να προσθέσετε στην επισήμανση.

  Πώς να προσθέσετε έναν σύνδεσμο σε Ιστορίες Instagram [includes PC instructions]

Δώστε ένα όνομα στο highlight σας και τελειώσατε. Θα εμφανιστεί κάτω από το προφίλ σας και θα είναι ορατό σε εσάς και σε οποιονδήποτε σας ακολουθεί.

Αυτή είναι η δεύτερη λειτουργία που κυκλοφόρησε το Instagram τις τελευταίες εβδομάδες και δεν αφαιρεί κάτι από το Snapchat. Η εφαρμογή πρόσθεσε πρόσφατα μια λειτουργία που επιτρέπει στους φίλους σας να συμμετέχουν στο ζωντανό σας βίντεο στο Instagram. Έχει ήδη επεκταθεί σε αυτήν τη δυνατότητα και τώρα μπορείτε να ζητήσετε να συμμετάσχετε σε ένα ζωντανό βίντεο αντί να περιμένετε μια πρόσκληση από τον φίλο σας.