Πώς να εισαγάγετε ένα αρχείο PKPASS στο Apple Wallet

Εάν χρησιμοποιείτε Apple Pay ή/και Apple Wallet, μπορεί να έχετε συναντήσει ένα αρχείο PKPASS. Δεν είναι συνηθισμένος τύπος αρχείου και μπορεί να έχετε αλληλεπιδράσει μαζί του χωρίς να το γνωρίζετε. Το αρχείο PKPASS είναι ένα αρχείο Apple Wallet. Για παράδειγμα, εάν επρόκειτο να εξαγάγετε μια κάρτα επιβίβασης από το Apple Wallet, το αρχείο θα εξαχθεί ως αρχείο PKPASS. Φυσικά, είναι σπάνιο να χρειαστεί να το κάνετε ποτέ, αλλά η εισαγωγή ενός αρχείου PKPASS είναι κάτι που ίσως χρειαστεί να κάνετε για να αποθηκεύσετε ένα κουπόνι ή ένα εισιτήριο στο Apple Wallet σας. Δείτε πώς μπορείτε να εισαγάγετε ένα αρχείο PKPASS στο Apple Wallet.

Το Apple Wallet λειτουργεί σε συσκευή iOS. Για να εισαγάγετε ένα αρχείο PKPASS στο Apple Wallet, θα χρειαστείτε το iPhone ή το iPad σας σε ετοιμότητα. Το αρχείο μπορεί να εισαχθεί απευθείας, αλλά το κόλπο είναι να αποκτήσετε το αρχείο PKPASS στη συσκευή σας. Τα iPhone δεν σας επιτρέπουν απλώς να επικολλάτε αρχεία στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας όπως κάνουν τα τηλέφωνα Android. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε καν να αντιγράψετε μια φωτογραφία στο ρολό κάμερας ενός iPhone. Γι’ αυτό είναι λίγο δύσκολο να εισαγάγετε το αρχείο. Εδώ είναι δύο λύσεις.

  Πώς να προσθέσετε συμβάντα στο Ημερολόγιο Google στους Χάρτες Google

Κατεβάστε απευθείας στο iOS

Υποθέτουμε ότι κατεβάσατε το αρχείο PKPASS στην επιφάνεια εργασίας σας και προσπαθείτε να το εισαγάγετε στο Apple Wallet. Οποιοσδήποτε ιστότοπος που σας επιτρέπει να κάνετε λήψη ενός αρχείου PKPASS κατά πάσα πιθανότητα σας επιτρέπει να κάνετε το ίδιο από το iPhone σας. Ανοίξτε τον ιστότοπο στο Safari και προσπαθήστε να κάνετε λήψη του αρχείου. Το Safari θα το ανοίξει στο Apple Wallet και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να το εισαγάγετε.

Στείλτε το με email

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου PKPASS στο iPhone σας, μπορείτε απλώς να στείλετε το αρχείο στον εαυτό σας μέσω email. Το δοκιμάσαμε με την εφαρμογή Mail και την εφαρμογή Gmail. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισυνάψει το πραγματικό αρχείο PKPASS και όχι έναν σύνδεσμο προς αυτό. Τόσο το Mail όσο και η εφαρμογή Gmail μπορούν να ανοίξουν το αρχείο PKPASS και να σας δώσουν την επιλογή να το εισαγάγετε στο Apple Wallet.

  Πώς να σύρετε τον τύπο σε iPhone ή iPad

Σε γενικές γραμμές, η Λύση αρ. 1 θα πρέπει να λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις. Οποιοσδήποτε ιστότοπος που σας παρέχει ένα αρχείο PKPASS θα πρέπει επίσης να διευκολύνει αρκετά την εισαγωγή του αρχείου στο Apple Wallet. Στη σπάνια περίπτωση που η επιλογή δεν υπάρχει, έχετε μια άλλη εναλλακτική που λειτουργεί άψογα.

Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι η εφαρμογή Αρχεία στο iOS 11 δεν μπορεί να ανοίξει ένα αρχείο PKPASS. Είναι λογικό ότι άλλες μονάδες cloud, όπως το Dropbox και το Google Drive, δεν μπορούν να το ανοίξουν, δεδομένου ότι δεν είναι υπηρεσίες της Apple, ούτε ισχυρίζονται ότι είναι καθολικά προγράμματα προβολής αρχείων. Η εφαρμογή Files από την άλλη σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση, μεταξύ άλλων μονάδων δίσκου, στη μονάδα iCloud. Θα πρέπει να μπορεί να διαβάζει ένα αρχείο PKPASS που είναι αποθηκευμένο στη μονάδα iCloud, αλλά δεν μπορεί να διαβάζει άλλους κοινούς τύπους αρχείων όπως τα PDF. Αυτό φαίνεται να είναι μόνο ένα ακόμη πρόβλημα με το iOS 11.

  Πώς να διαγράψετε μια επαφή στο WeChat