Πώς να δημιουργήσετε οριζόντια μόνο μία σελίδα στο Word

Εάν είστε χρήστης λειτουργικού συστήματος Windows, αναμφίβολα έχετε συνηθίσει να εργάζεστε με το Microsoft Word. Όταν ανοίγετε ένα νέο έγγραφο, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι ο προσανατολισμός της σελίδας ορίζεται αυτόματα σε Κατακόρυφος. Η μορφή λειτουργεί καλά για κείμενο, αλλά αν χρειάζεται να προσθέσετε μια εικόνα ή ένα γράφημα, το Landscape ταιριάζει πολύ καλύτερα.

Ευτυχώς, η μορφοποίηση κειμένου στο Microsoft Word δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Αλλά η αλλαγή της προεπιλεγμένης διάταξης σε μεμονωμένες σελίδες απαιτεί μερικά επιπλέον βήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε οριζόντια μόνο μία σελίδα στο Word.

Πώς να δημιουργήσετε ένα τοπίο μιας σελίδας στο Word 2010

Όταν η Microsoft κυκλοφόρησε το Office 2010, μια ενημερωμένη έκδοση του Office 2007, γνώρισε λαμπερές κριτικές. Οι χρήστες έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις βελτιώσεις που έγιναν στο MS Word. Η πιο ευπρόσδεκτη αλλαγή ήταν η επανεισαγωγή του μενού File, δηλαδή της προβολής Backstage.

Οι προηγούμενες εκδόσεις είχαν επίσης ορισμένα προβλήματα με την επεξεργασία που επιλύθηκαν με την αναβάθμιση του 2010. Οι νέες δυνατότητες προσφέρουν καλύτερη κατανόηση των εργαλείων μορφοποίησης. Ορισμένα προβλήματα διάταξης αντιμετωπίστηκαν επίσης για πρώτη φορά. Αυτό αναφέρεται στη χρήση των απολινώσεων – ιδίως τη σύνδεση δύο γραμμάτων (για παράδειγμα, æ).

Όταν πρόκειται να αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας στο έγγραφο Word, υπάρχουν δύο επιλογές. Η διάταξη πορτραίτου είναι πιο επιμήκη και επομένως κατάλληλη για αρχεία κειμένου. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να ενσωματώσετε γραφήματα, στήλες ή μεγάλες εικόνες, θα πρέπει να μεταβείτε στο Landscape. Με αυτόν τον τρόπο, οι σελίδες σας θα είναι πολύ ευρύτερες και θα μπορούν να φιλοξενήσουν αρχεία μεγάλου μεγέθους.

Φυσικά, μπορείτε να πηγαίνετε πέρα ​​δώθε μεταξύ των δύο. Εάν δεν έχετε τόσες πολλές προσθήκες στο κείμενό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Portrait για τις περισσότερες σελίδες. Ωστόσο, αυτά που περιέχουν παρεμβολές απαιτούν Landscape. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα Οριζόντια στο Word 2010 χρησιμοποιώντας Αλλαγές ενότητας:

  • Κάντε κλικ στο έγγραφο του Word για να το ανοίξετε.

  • Μεταβείτε στην κορυφή της σελίδας που θέλετε να Οριζόντια, αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να αλλάξετε τη διάταξη στη Σελίδα 4, κάντε κύλιση στην αρχή και κάντε κλικ εκεί.
      Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενσωματωμένης μετάφρασης του Outlook

  • Στη συνέχεια, εντοπίστε τη Διάταξη σελίδας στο μενού κορδέλας και πατήστε Διακοπές.

  • Επιλέξτε Επόμενη σελίδα από το αναπτυσσόμενο μενού.

  • Ανοίξτε τη Διάταξη σελίδας και μεταβείτε στο Προσανατολισμός και επιλέξτε Οριζόντιος.

  • Τώρα, θα πρέπει να ανοίξετε ξανά την καρτέλα Αρχική σελίδα για να ενεργοποιήσετε τα σημάδια παραγράφου. Κάντε κλικ στο Show/Hide Paragraph Marks, δηλαδή στο σύμβολο ¶. Αυτό σας δίνει μια επισκόπηση της αλλαγής ενότητας που έχετε δημιουργήσει.
  • Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια άλλη αλλαγή ενότητας. Κάντε κύλιση στην αρχή της επόμενης σελίδας (σε αυτήν την περίπτωση Σελίδα 5).

  • Επαναλάβετε τα βήματα 3-4 για να δημιουργήσετε μια νέα αλλαγή ενότητας. Στη συνέχεια, ανοίξτε ξανά την καρτέλα Προσανατολισμός, αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε Κατακόρυφος.

  • Μόλις τελειώσετε, όλα όσα βρίσκονται μεταξύ των δύο διαλειμμάτων ενοτήτων θα έχουν πλέον διάταξη Οριζόντια. Μην ξεχάσετε να αλλάξετε τον προσανατολισμό σε Πορτραίτο μετά το διάλειμμα της δεύτερης ενότητας. Διαφορετικά, η επόμενη σελίδα θα είναι επίσης Landscape.

    Πώς να δημιουργήσετε ένα τοπίο μιας σελίδας στο Word 2016

    Το Microsoft Office 2016 είναι η τελευταία έκδοση που υποστηρίζει παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows, όπως τα Windows 7 και 8. Περιλαμβάνει προηγούμενες εκδόσεις του MS Office, συγκεκριμένα 2003, 2007 και 2010. Όπως και οι προκάτοχοί του, εισήγαγε αρκετές αναβαθμίσεις στα προϊόντα του Office.

    Πολλές αναβαθμίσεις έγιναν ειδικά για το νέο MS Word. Εκτός από την ενημερωμένη διεπαφή, οι χρήστες χειροκρότησαν τις νέες δυνατότητες συνεργασίας. Ενοποίηση με διαδικτυακές πλατφόρμες αποθήκευσης όπως π.χ OneDrive τελειοποιήθηκε και σε αυτή την έκδοση. Επιπλέον, η Microsoft πρόσθεσε ένα νέο εργαλείο αναζήτησης για τον εντοπισμό συγκεκριμένων εντολών.

    Όσον αφορά την αλλαγή του προσανατολισμού της σελίδας, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Απλώς επαναλάβετε τη μέθοδο από τη δόση του 2010. Μπορείτε να κάνετε μια μεμονωμένη σελίδα Οριζόντια χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Εναλλαγής ενότητας στην καρτέλα Διάταξη σελίδας.

    Ωστόσο, εάν θέλετε να αποφύγετε την μη αυτόματη προσθήκη αλλαγών ενοτήτων στο έγγραφό σας, υπάρχει άλλος τρόπος. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα Landscape στο Word 2016 χρησιμοποιώντας το Page Setup:

  • Επισημάνετε το περιεχόμενο που θέλετε να κάνετε Landscape.

  • Κάντε κλικ στην καρτέλα Διάταξη στο μενού κορδέλας στο επάνω μέρος.

  • Τώρα, μεταβείτε στην ενότητα Διαμόρφωση σελίδας, είναι το εικονίδιο με το μικρό βέλος στην κάτω δεξιά γωνία.

  • Στη συνέχεια, στην περιοχή Προσανατολισμός, κάντε κλικ στο πλαίσιο που λέει Τοπίο.

  • Στο κάτω μέρος της ενότητας, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Εφαρμογή σε, στη συνέχεια Επιλεγμένο κείμενο και επιβεβαιώστε επιλέγοντας OK.
      Πώς να αλλάξετε τις πληροφορίες στη γραμμή κατάστασης του Outlook

  • Το επισημασμένο τμήμα του εγγράφου σας θα εμφανίζεται τώρα σε διαφορετική σελίδα με οριζόντιο προσανατολισμό. Αυτή η μέθοδος είναι ελαφρώς πιο εύκολη επειδή δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλλαγές ενότητας στο έγγραφό σας με μη αυτόματο τρόπο. Το Microsoft Word θα το κάνει για εσάς.

    Πώς να δημιουργήσετε οριζόντιο προσανατολισμό μιας σελίδας στο Word 2019

    Αν αναρωτιέστε πώς να δημιουργήσετε μια σελίδα Landscape στο Word 2019, και πάλι τίποτα δεν είναι διαφορετικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες δύο μεθόδους από τις εκδόσεις 2016 και 2010. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε είτε να προσθέσετε αλλαγές ενότητας μόνοι σας είτε να αφήσετε το πρόγραμμα να το κάνει για εσάς μέσω της Διαμόρφωσης σελίδας.

    Πώς να κάνετε όλες τις σελίδες οριζόντιες στο Word

    Το Landscape λειτουργεί καλύτερα για έγγραφα που περιλαμβάνουν πίνακες περιεχομένων, αναπαράσταση δεδομένων και μεγάλα αρχεία εικόνας. Η διάταξη είναι ευρύτερη από το Πορτραίτο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες στήλες στα υπολογιστικά φύλλα σας και να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

    Είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξετε τον προσανατολισμό σε όλες τις σελίδες, αντί μόνο σε μία. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε όλες τις σελίδες Landscape στο Word:

  • Μεταβείτε στην ενότητα Διάταξη στο μενού κορδέλας.

  • Τώρα, κάντε κλικ στο Προσανατολισμός.

  • Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Τοπίο.

  • Τώρα ολόκληρο το έγγραφό σας θα μορφοποιηθεί σε Landscape. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε επιπλέον χώρο για τα αρχεία σας και θα μπορείτε να συμπεριλάβετε περισσότερες πληροφορίες.

    Αν αναρωτιέστε αν η διαδικασία είναι διαφορετική για φορητούς υπολογιστές MAC, μην ανησυχείτε. Από την αρχική του κυκλοφορία το 1983, το MS Word έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πλατφόρμες. Σχεδόν κάθε δυνατότητα μορφοποίησης κειμένου είναι διαθέσιμη και στους χρήστες της Apple.

    Σε σχέση με τον προσανατολισμό της σελίδας, η διαδικασία είναι ίδια για το macOS όπως και για τα λειτουργικά συστήματα Windows.

    Πώς να μορφοποιήσετε έγγραφα του Microsoft Word

    Κάθε έκδοση του MS Word περιλαμβάνει μια επιλογή προηγμένων χαρακτηριστικών μορφοποίησης κειμένου. Η δυνατότητα αλλαγής του προσανατολισμού μεμονωμένων σελίδων είναι μόνο ένα από τα χρήσιμα χαρακτηριστικά του.

    Φυσικά, θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικά εργαλεία για διαφορετικούς τύπους εγγράφων. Η διεπαφή είναι τακτοποιημένα οργανωμένη και λίγο πολύ αυτονόητη. Σε γενικές γραμμές, αυτός είναι ο τρόπος μορφοποίησης των εγγράφων του Microsoft Word:

  • Επισημάνετε το κείμενο που θέλετε να μορφοποιήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε τόσο μεμονωμένες λέξεις όσο και ολόκληρες γραμμές.
      Τα 15 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου που τέθηκαν σε δοκιμή το 2020

  • Εξερευνήστε το μενού κορδέλας πάνω από τον χώρο εργασίας και ορίστε μια επιλογή.

  • Το μενού κορδέλας χωρίζεται σε ενότητες με διαφορετικούς τύπους λειτουργιών. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας, κάντε κλικ στη γραμμή «Διάταξη σελίδας». Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε με τα βήματα που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους.

    Πώς να κάνετε μια σελίδα οριζόντια στα Έγγραφα Google

    Όσον αφορά τη δημοτικότητα, ο μόνος επεξεργαστής αρχείων που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το MS Word είναι τα Έγγραφα Google. Εάν είστε περισσότερο χρήστης του Google, γνωρίζετε ότι είναι επίσης διαθέσιμη η μορφοποίηση μεμονωμένων σελίδων.

    Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη μορφοποίηση MS Word, με μερικές μικρές διαφορές. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα Οριζόντια στα Έγγραφα Google χρησιμοποιώντας αλλαγές ενοτήτων:

  • Ανοίξτε τα Έγγραφα Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας και βρείτε το αρχείο σας.

  • Κάντε κλικ στο σημείο που θέλετε να προσθέσετε μια αλλαγή ενότητας.

  • Τώρα, κάντε κλικ στο Εισαγωγή στη γραμμή μενού παραπάνω και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διακοπή > Αλλαγή ενότητας.

  • Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Αρχείο > Διαμόρφωση σελίδας.

  • Θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο, στην περιοχή Εφαρμογή για να επιλέξετε Αυτή η ενότητα.

  • Στη συνέχεια, αλλάξτε τον προσανατολισμό σε Οριζόντιος.

  • Κάντε κλικ στο OK για επιβεβαίωση.

  • Όπως και με το MS Word, είναι δυνατό να κάνετε όλες τις σελίδες Landscape. Δείτε πώς:

  • Βρείτε το έγγραφο των Εγγράφων Google που θέλετε να μορφοποιήσετε.

  • Στην κορυφή της σελίδας, υπάρχει μια γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο Αρχείο.

  • Επιλέξτε Ρύθμιση σελίδας από το μενού.

  • Στη συνέχεια, κάτω από τον Προσανατολισμό, ελέγξτε τον μικρό κύκλο δίπλα στο Τοπίο.

  • Επιβεβαιώστε με ΟΚ.

  • Μπορείτε επίσης να το κάνετε χρησιμοποιώντας διαλείμματα ενότητας. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα, εκτός από το #5. Αντί να επιλέξετε Αυτή η ενότητα, κάντε κλικ στην ενότητα Αυτή η ενότητα προς τα εμπρός και οι ακόλουθες σελίδες θα είναι επίσης σε Οριζόντια.

    Δεν υπάρχουν κηλίδες σε αυτό το τοπίο

    Το Microsoft Word θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς επεξεργαστές κειμένου στον κόσμο. Λόγω της φιλικής προς τον χρήστη διεπαφής και των πολλών έξυπνων χαρακτηριστικών, μπορεί να βρεθεί σε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών.

    Ως αναπόσπαστο μέρος του λογισμικού MS Office, το Word αναβαθμίζεται τακτικά κάθε λίγα χρόνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την έκδοση, το να κάνετε μια σελίδα Landscape στο έγγραφό σας είναι πάντα το ίδιο. Υπάρχουν δύο επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε – να δημιουργήσετε διακοπές ενότητας με μη αυτόματο τρόπο ή να ζητήσετε από το Word να το κάνει για εσάς.

    Η αλλαγή του προσανατολισμού μιας μεμονωμένης σελίδας είναι επίσης δυνατή στα Έγγραφα Google. Είναι εξίσου απλό και υπάρχει επίσης η επιλογή αλλαγής του προσανατολισμού πολλών τμημάτων.

    Γνωρίζατε πώς να μορφοποιήσετε τη διάταξη σελίδας πριν από αυτό; Πότε και γιατί χρησιμοποιείτε τον προσανατολισμό τοπίου; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας εάν έχετε άλλον τρόπο να το κάνετε.