Πώς να δημιουργήσετε μια κοινότητα X (Twitter).

Το X (πρώην Twitter) προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιπλέον λειτουργιών με μια συνδρομή X Premium (πρώην Twitter Blue). Μία από τις πολλές δυνατότητες που μπορείτε να απολαύσετε είναι η δυνατότητα δημιουργίας κοινότητας στο X.

Οι κοινότητες παρέχουν έναν απομονωμένο χώρο όπου εσείς και οι ακόλουθοί σας μπορείτε να αλληλεπιδράτε χωρίς να επιτρέπετε σε οποιονδήποτε συναντήσει τις συνομιλίες σας να αλληλεπιδράσει.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τις X Κοινότητες, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Θα παρουσιάσουμε τις X Κοινότητες και στη συνέχεια θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε τη δική σας Κοινότητα X στην εφαρμογή και τον ιστότοπο για κινητά.

Η Κοινότητα είναι ένας ειδικός χώρος για αλληλεπίδραση με ομοϊδεάτες για ένα συγκεκριμένο θέμα. Από υψηλό επίπεδο, μπορείτε να σκεφτείτε μια κοινότητα X όπως μια ομάδα στο Facebook όπου τα μέλη μπορούν να συνδέονται και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε έναν απομονωμένο χώρο, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, με κάποιες μικρές διαφορές.

Πώς λειτουργούν οι κοινότητες X (Twitter).

Όλες οι κοινότητες X είναι δημόσιες, αλλά τα tweets εντός της εργασίας διαφέρουν ελαφρώς από τα κανονικά. Πρώτον, όταν στέλνετε ένα tweet σε μια Κοινότητα, δεν θα εμφανίζεται στο προφίλ σας ή στα χρονοδιαγράμματα αρχικής σελίδας των ακολούθων σας. Μόνο τα μέλη της Κοινότητας μπορούν να δουν το tweet στα χρονοδιαγράμματα της αρχικής τους σελίδας.

  Τι συμβαίνει στα δεδομένα του Facebook, του Twitter και της Google όταν πεθάνεις;

Ωστόσο, μην μπερδεύετε τις Κοινότητες ως χώρο για να πραγματοποιείτε ιδιωτικές συνομιλίες, καθώς όλοι στο X μπορούν να δουν τις αναρτήσεις. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι μόνο μέλη μπορούν να συμμετέχουν στη συνομιλία—τα μη μέλη μπορούν μόνο να δουν.

Για να εγγραφείτε σε μια Κοινότητα, πρέπει να έχετε και δημόσιο λογαριασμό. Ορισμένες Κοινότητες X είναι ανοιχτές για συμμετοχή σε οποιονδήποτε, αν και οι διαχειριστές μπορούν να απαιτήσουν πρώτα εγκρίσεις. Οι κοινότητες δεν έχουν όριο μελών. μπορείτε να προσκαλέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα ως συντονιστές ή διαχειριστές.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι διαφοροποιεί τις Κοινότητες Twitter και τις Λίστες Twitter, οι τελευταίες είναι προσαρμοσμένα χρονοδιαγράμματα που επιμελείτε με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Οι λίστες σάς δίνουν τη δυνατότητα να προβάλλετε αναρτήσεις μόνο από συγκεκριμένους λογαριασμούς που επιλέγετε, προσφέροντας έναν εξαιρετικό τρόπο για να αποφορτίσετε τη ροή σας στο Twitter.

Για να δημιουργήσετε μια Κοινότητα στο X, χρειάζεστε μια συνδρομή X Premium. Εάν δεν έχετε ήδη ένα, ελέγξτε τον οδηγό μας για το πώς να εγγραφείτε στο X Premium (παλαιότερα γνωστό ως Twitter Blue) και κάντε το. Μόλις το αποκτήσετε, ακολουθήστε οποιονδήποτε από τους δύο οδηγούς για να δημιουργήσετε μια Κοινότητα στο X.

  Τερματίστε εξ αποστάσεως τις περιόδους σύνδεσης ιστού και εφαρμογών Gmail, Facebook, LinkedIn και Twitter

Εάν χρησιμοποιείτε το X μέσω της εφαρμογής iOS ή Android, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε το X και πατήστε το κουμπί Κοινότητες στο κέντρο της κάτω γραμμής πλοήγησης.
  • Επιλέξτε το κουμπί Δημιουργία κοινότητας (το εικονίδιο με δύο άτομα και ένα σύμβολο συν (+) επάνω δεξιά.
  • Εισαγάγετε το όνομα και τον σκοπό της Κοινότητας σας (προαιρετικά).
  • Στη συνέχεια, πατήστε Τύπος μέλους και επιλέξτε την επιλογή που προτιμάτε (μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα από τα εργαλεία διαχειριστή).
  • Τέλος, πατήστε Δημιουργία επάνω δεξιά για να δημιουργήσετε την Κοινότητά σας.
  • Η κοινότητά σας θα είναι ζωντανή σε μια στιγμή. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση από την αρχική σελίδα της Κοινότητας και να προσκαλέσετε άλλους X χρήστες να συμμετάσχουν. Για να προσαρμόσετε περαιτέρω την κοινότητά σας, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις (εικονίδιο γρανάζι) για να ανοίξετε τα εργαλεία διαχειριστή.

      Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων με το Twitter

    Εάν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο Twitter, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια Κοινότητα:

  • Επιλέξτε Κοινότητες από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία κοινότητας (δύο άτομα και ένα εικονίδιο συν) επάνω δεξιά.
  • Συμπληρώστε το όνομα και τον σκοπό της κοινότητάς σας.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε Τύπος μέλους (Περιορισμένη είναι η προεπιλογή) και κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία επάνω δεξιά για να ολοκληρώσετε.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο μία X Κοινότητα ανά λογαριασμό, σε αντίθεση με τη δημιουργία μιας ομάδας στο Facebook. Εξαιτίας αυτού του περιορισμού, θα πρέπει να δημιουργήσετε περισσότερους λογαριασμούς και να εγγραφείτε στο X Premium σε καθέναν για να δημιουργήσετε περισσότερες Κοινότητες.

    Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το X είναι μια γιγάντια πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να αλληλεπιδράσει με όλους (εκτός από ιδιωτικούς λογαριασμούς). Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν απομονωμένο χώρο για να συνδεθείτε με τα αγαπημένα σας στην πλατφόρμα, δημιουργήστε μια Κοινότητα.

    Αν και οποιοσδήποτε μπορεί να δει τις αναρτήσεις της Κοινότητας, μόνο τα μέλη μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί τους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων.