Τερματίστε εξ αποστάσεως τις περιόδους σύνδεσης ιστού και εφαρμογών Gmail, Facebook, LinkedIn και Twitter

Δεν συνδέομαι πάντα στο Facebook σε δημόσιο υπολογιστή, αλλά όταν το κάνω, ξεχνάω να αποσυνδεθώ. Ακούγεται σαν εσάς; Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί όταν συνδέεστε σε έναν δημόσιο υπολογιστή, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει για να ξεχαστεί. Εάν έχετε αφήσει έναν σημαντικό προσωπικό λογαριασμό, όπως το λογαριασμό σας στο Gmail ή στο Facebook, συνδεδεμένο σε δημόσιο υπολογιστή, υπάρχουν τρόποι να σώσετε τον εαυτό σας προτού παραβιαστούν οι πληροφορίες σας ή προτού πέσουν στα χέρια ενός επικίνδυνου φαρσέρ. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε για να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως από τους λογαριασμούς σας Gmail, Facebook, Linkedin και Twitter και να τερματίσετε τις περιόδους σύνδεσης του προγράμματος περιήγησης στον ιστό και των εφαρμογών για κινητά.

Απομακρυσμένη έξοδος από το Gmail για Web

Το Gmail προσφέρει τον ευκολότερο τρόπο απομακρυσμένης αποσύνδεσης από τυχόν ενεργές περιόδους σύνδεσης. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος των εισερχομένων σας. Στην κάτω αριστερή γωνία το Gmail σάς ενημερώνει πότε ήσασταν για τελευταία φορά ενεργός και ακριβώς από κάτω υπάρχει ένας σύνδεσμος Λεπτομέρειες. Κάντε κλικ σε αυτό και ανοίγει ένα νέο παράθυρο με πλήρεις λεπτομέρειες των ενεργών συνεδριών σας στο Gmail. Όχι μόνο μπορείτε να δείτε πότε και πού (από ποια χώρα) είστε συνδεδεμένοι, αλλά και ποια συσκευή.

  Πώς να διαγράψετε μαζικά δημοσιεύσεις στο Facebook

Στο επάνω μέρος υπάρχει ένα κουμπί “Έξοδος από όλες τις άλλες περιόδους σύνδεσης”. κάντε κλικ σε αυτό και θα αποσυνδεθείτε από κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο οποίο είστε συνδεδεμένοι.

Απομακρυσμένη έξοδος από το Gmail για Android

Η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί μόνο για προγράμματα περιήγησης ιστού και όπως μπορείτε να μαντέψετε, εξαιρούνται τα προγράμματα περιήγησης για κινητά και οι εφαρμογές για κινητά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android και την έχουν κλέψει ή αφήσετε το τηλέφωνό σας χωρίς επίβλεψη και ξεκλείδωτο, κάποιος, οποιοσδήποτε, μπορεί να έχει πρόσβαση στο email σας. Για να αποσυνδεθείτε από το Gmail στο τηλέφωνό σας Android, πρέπει να λάβετε πιο δραστικά μέτρα. Θα πρέπει να ανακαλέσετε την πρόσβαση του τηλεφώνου σας στον λογαριασμό σας στο Gmail. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του Λογαριασμού σας Google και μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια.

Στην περιοχή Δικαιώματα λογαριασμού, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή όλων και περιμένετε να φορτώσει η λίστα εφαρμογών, υπηρεσιών και συσκευών. Η συσκευή σας Android θα εμφανίζεται εδώ και όταν την επιλέξετε, θα δείτε ένα κουμπί Ανάκλησης πρόσβασης. Κάντε κλικ σε αυτό και η συσκευή σας Android δεν θα μπορεί πλέον να συγχρονίζει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές κ.λπ. Προειδοποιήστε ότι εάν χάσατε το τηλέφωνό σας Android, η ανάκληση της πρόσβασης σε αυτό δεν είναι καλή ιδέα εάν σκοπεύετε να προσπαθήσετε να κλειδώσετε ή βρες το.

  Πώς να βρείτε συγκεκριμένα βίντεο στο Facebook

Απομακρυσμένη έξοδος από το Gmail για iOS

Εάν έχετε διαμορφώσει το Gmail στη συσκευή σας iOS, θα εμφανιστεί στην ίδια λίστα. Κάντε κλικ στη συσκευή και ανακαλέστε την πρόσβαση σε αυτήν με τον ίδιο τρόπο που κάνατε για τη συσκευή Android.

Απομακρυσμένη έξοδος από το Facebook για τον Ιστό

Για να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως από το Facebook, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και κάντε κλικ στην Ασφάλεια. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε όλες τις ενεργές συνεδρίες που αναφέρονται ανά πλατφόρμα (επιτραπέζιος υπολογιστής, Android και iOS). Μπορείτε να αποσυνδεθείτε μόνο από περιόδους σύνδεσης προγράμματος περιήγησης και όχι από περιόδους σύνδεσης εφαρμογών. Αναπτύξτε τη λίστα Επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε από ποια περίοδο λειτουργίας θέλετε να αποσυνδεθείτε κάνοντας κλικ στο Τέλος δραστηριότητας δίπλα της.

Απομακρυσμένη έξοδος από το Facebook για Android και iOS

Η αποσύνδεση από τις εφαρμογές του Facebook δεν είναι τόσο εύκολη όσο είναι ο τερματισμός μιας περιόδου λειτουργίας προγράμματος περιήγησης. Για να αποσυνδεθείτε από τις εφαρμογές πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μόλις αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το Facebook θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από όλες τις άλλες συσκευές. Επιλέξτε την επιλογή Αποσύνδεση από όλες τις συσκευές και οι εφαρμογές Android και iOS θα σας ζητήσουν να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

  Πώς να αναφέρετε ένα άρθρο στο Facebook για το περιεχόμενό του

Απομακρυσμένη αποσύνδεση από το Twitter

Το Twitter είναι ίσως η λιγότερο συνεργάσιμη από τις κύριες υπηρεσίες που σας επιτρέπει να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως. Για τους χρήστες iOS, απλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει από απόσταση και η πρόσβαση στην εφαρμογή Twitter πρέπει να ανακληθεί από τη συσκευή σας iOS. Περιττό να πούμε ότι αυτό συμβαίνει απλώς επειδή το Twitter είναι τεμπέλης.

Για να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως από μια περίοδο λειτουργίας προγράμματος περιήγησης ή να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Twitter για Android, πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και στην ενότητα Κωδικός πρόσβασης, επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποσυνδεθείτε από όλες τις συνεδρίες Twitter, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Android. Οι χρήστες iOS εξακολουθούν να μην έχουν επιλογές.

Απομακρυσμένη αποσύνδεση από το LinkedIn

Το LinkedIn δίνει μια λύση με ένα κλικ για να αποσυνδεθείτε από τα πάντα, εκτός από το ότι δεν χρειάζεται μόνο ένα κλικ. πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και θα αποσυνδεθείτε από τα πάντα.

Λόγια προσοχής: Η απομακρυσμένη αποσύνδεση από ένα πρόγραμμα περιήγησης είναι εύκολη και κάθε σημαντική υπηρεσία σάς επιτρέπει να το κάνετε. Το πραγματικό πρόβλημα προκύπτει όταν εμπλέκονται εφαρμογές για κινητά, επομένως να είστε προσεκτικοί με το χειρισμό του τηλεφώνου σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει εύλογα μέτρα για την προστασία των δεδομένων σας σε περίπτωση κλοπής.