Πώς να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας για τους υπαλλήλους σας

Τα προγράμματα οικονομικής ευεξίας αναφέρονται στη συνολική οικονομική υγεία και στη μείωση του στρες που σχετίζεται με τα χρήματα. Είναι ένα πρόσθετο κίνητρο για τους εργαζομένους να βελτιώσουν τη χρηματοοικονομική τους σταθερότητα, που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη συνεχή οικονομική τους θέση και τα σχέδια που οδηγούν στη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με αναφέρει η PWC, έχει σημειωθεί ότι τα οικονομικά είναι ένας από τους κύριους λόγους για το άγχος των εργαζομένων. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα, επηρεάζοντας αρνητικά τη συνολική απόδοση ενός οργανισμού. Γι’ αυτό οι οργανισμοί θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στη δημιουργία προγραμμάτων οικονομικής ευεξίας για τους υπαλλήλους τους.

Αυτό το πρόγραμμα βοηθά τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν οικονομικά προβλήματα σε μια ταραχώδη επαγγελματική ζωή. Από την οικονομική εκπαίδευση μέχρι τον έλεγχο των δαπανών, ο εργοδότης διασφαλίζει ότι το πρόγραμμα διδάσκει μια στρατηγική προσέγγιση στη λήψη οικονομικών αποφάσεων.

Τα προγράμματα οικονομικής ευεξίας περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την απόλυτη ευημερία των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, ο εργοδότης παρέχει εκπαιδευτικούς πόρους, προσωπική καθοδήγηση και πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά προϊόντα ή υπηρεσίες.

Τα προγράμματα οικονομικής ευεξίας προσφέρονται από έναν οργανισμό σε συνεργασία με τρίτους παρόχους υπηρεσιών ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που στοχεύουν στον έλεγχο της οικονομικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του προγράμματος, οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να λαμβάνουν οικονομικές αποφάσεις για μια ζωή και τα εργαλεία για να λαμβάνουν ενημερωμένα βήματα. Ο προϋπολογισμός, η διαχείριση χρέους, ο συνταξιοδοτικός προγραμματισμός και οι επενδυτικές στρατηγικές είναι μερικά από τα κορυφαία εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα ευεξίας.

Σημασία του Προγράμματος Οικονομικής Ευεξίας

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας για τους υπαλλήλους σας:

  • Τα προγράμματα οικονομικής ευεξίας μειώνουν το σημαντικό ζήτημα του οικονομικού άγχους που νιώθουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα χρήματα μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή άγχους και η υποστήριξή τους σε μια αποφασιστική κατάσταση επηρεάζει θετικά το μυαλό τους.
  • Μια ιδανική οικονομική μέτρηση βελτιώνει την εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων. προσπαθούν να ενισχύσουν τη μελλοντική τους ανάπτυξη σταδιοδρομίας εντός του οργανισμού.
  • Δημιουργεί ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον και αυξάνει τη δέσμευση των εργαζομένων. Οι οικονομικά σταθερές σταδιοδρομίες των εργαζομένων τους βοηθούν να επικεντρωθούν στην παραγωγικότητα αντί να ανησυχούν για άλλες δραστηριότητες.
  • Ένα πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας προσανατολισμένο στα αποτελέσματα εξοικονομεί χρόνο, καθώς η διαχείριση των οικονομικών δραστηριοτήτων απαιτεί συγκεκριμένη προσπάθεια και χρόνο. Το πρόγραμμα συνοψίζει όλες τις κρίσιμες οικονομικές δραστηριότητες σε ένα μέρος, δείχνοντας τη σωστή κατεύθυνση για αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι μπορούν να περνούν χρόνο με την οικογένεια και να εργάζονται αποτελεσματικά χωρίς άγχος.
  • Παρέχει μια ισχυρή ομάδα υποψηφίων κατά τη στιγμή της πρόσληψης, όταν οι περισσότεροι οργανισμοί αποτυγχάνουν να συναντήσουν κορυφαίους, ταλαντούχους υπαλλήλους. Ένας οργανισμός με ένα δομημένο πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας προσελκύει υπαλλήλους λόγω των πλεονεκτημάτων και των προνομίων.
  Ποιες είναι οι βαθμολογίες Valorant στη σειρά;

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις καλύτερες πλατφόρμες εμπειρίας εργαζομένων για έναν θετικό χώρο εργασίας.

Πώς να δημιουργήσετε πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας

Ακολουθούν πέντε βήματα που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να σχεδιάσει το καλύτερο οικονομικό πρόγραμμα για τους υπαλλήλους:

#1. Προσδιορίστε τις ανάγκες των εργαζομένων

Η οικονομική ευεξία ξεκινά με τον πρώτο προσδιορισμό των αναγκών του εργαζομένου. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να εξισορροπήσουν τους οικονομικούς στόχους και τους εργασιακούς στόχους ταυτόχρονα. αυτό επηρεάζει την παραγωγικότητά τους. Ένα αποτελεσματικό τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να διεξάγει ευρέως αποδεκτές έρευνες εντός της εταιρείας. οι πληροφορίες που συλλέγονται αποτελούν μια βάση μέτρησης για το πρόγραμμα ευεξίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, ο οργανισμός γνωρίζει το πιο σχετικό οικονομικό ζήτημα του χώρου εργασίας του. Τα δεδομένα επιτρέπουν συγκρίσεις με προηγούμενες αποζημιώσεις για να καθοριστεί εάν ήταν κατάλληλη για τις ανάγκες του εργαζομένου ή εάν απαιτούνται τροποποιήσεις για μελλοντικά οφέλη.

#2. Ανακαλύψτε τις εσωτερικές προκλήσεις

Όλες οι εσωτερικές ερωτήσεις θα πρέπει να επιλυθούν πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις όταν αναπτύσσουν και εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας.

Το κόστος της διαδικασίας και η επακόλουθη απόδοση επένδυσης αποτελούν σημαντικό κίνδυνο, καθώς το στέλεχος πρέπει να γνωρίζει τον αριθμό των συνεργασιών κατά τη στιγμή της ανάπτυξης. Η μέτρηση της αποτελεσματικότητας ενός προγράμματος ευεξίας με τις ανάγκες των εργαζομένων μπορεί να προσφέρει μια πιθανή ιδέα για μελλοντική επιτυχία.

#3. Επιλέξτε την προσέγγιση

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την υιοθέτηση ενός προγράμματος οικονομικής ευεξίας σε έναν οργανισμό, αλλά η εύρεση ενός προγράμματος που να ταιριάζει στις ανάγκες σας απαιτεί ανάλυση πόρων, δυνατοτήτων και δημογραφικών στοιχείων του εργατικού δυναμικού. Ο οργανισμός αναπτύσσει προγράμματα με διαδικτυακά εργαλεία, οικονομικά μαθήματα ή διαβουλεύσεις με οικονομικούς συμβούλους.

Ένα πρόγραμμα θα ταιριάζει μόνο σε ορισμένους υπαλλήλους. ποικίλλει ανάλογα με ζητήματα από εργαζόμενο σε εργαζόμενο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρότυπα της αγοράς, τα αποτελεσματικά ανταγωνιστικά κίνητρα θεωρούνται η καλύτερη επιλογή για τους εργαζόμενους.

#4. Επικοινωνήστε και αλληλεπιδράστε με τους υπαλλήλους

Οποιοδήποτε πρόγραμμα προσανατολισμένο στους εργαζόμενους γίνεται επιτυχημένο μετά από επικοινωνία με τους υπαλλήλους. Η δέσμευση σε πραγματικό χρόνο ενισχύει τις προσπάθειες του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, διαφορετικά ορατές στους υπαλλήλους ως περιεχόμενο που δημιουργείται από προμηθευτές.

Η εφαρμογή επαρκούς εκπαίδευσης οδηγεί σε βέλτιστα αποτελέσματα, με τα στελέχη να καθιερώνουν προτιμώμενα προγράμματα για κάθε εργαζόμενο με βάση τις ανάγκες του.

Οι ενέργειες περιλαμβάνουν τον εντοπισμό και τη βοήθεια εργαζομένων που δεν συμμετέχουν σε προγράμματα παροχών. Οι τακτικές ενημερώσεις για το τρέχον πρόγραμμα απαιτούν από τους εργοδότες να συμμετέχουν μέσω διαφόρων καναλιών, όπως email, ενημερωτικά δελτία, ενδοδίκτυα και εργαστήρια.

Αυτή η διαδικασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας εντός του οργανισμού, καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να αναζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με το προληπτικό ταξίδι οικονομικής ευεξίας τους.

#5. Καθορίστε τη μέτρηση για την επιτυχία

Το μέτρο επιτυχίας ενός προγράμματος ευεξίας εξαρτάται από τη συμμετοχή των εργαζομένων. Τα οφέλη ενός αποτελεσματικού προγράμματος περιλαμβάνουν αυξημένη συμμετοχή σε προγράμματα συνταξιοδότησης, χρήση ευέλικτων λογαριασμών δαπανών υγειονομικής περίθαλψης ή συμμετοχή σε διάφορες εκπαιδευτικές συνεδρίες. Οι περιοδικές έρευνες επιτρέπουν στον οργανισμό να ελέγχει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ευεξίας, συμπεριλαμβανομένου του πόσο ικανοποιημένος είναι ένας υπάλληλος με την πρωτοβουλία.

  13 τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα παγώματος και επανεκκίνησης της τηλεόρασης Roku

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο καλύτερο λογισμικό αναγνώρισης εργαζομένων για να επιβραβεύσετε τους καλύτερους εργαζόμενους.

Πλεονεκτήματα του Προγράμματος Οικονομικής Ευεξίας

Ακολουθούν μερικά οφέλη από τη δημιουργία ενός υγιούς προγράμματος οικονομικής ευεξίας για τους υπαλλήλους σας:

  • Τα προγράμματα οικονομικής ευεξίας αυξάνουν την εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μπορούν να συγκεντρωθούν και να εργαστούν χωρίς την πίεση απροσδόκητων οικονομικών αναγκών.
  • Ένας καλά οργανωμένος οικονομικός βοηθός χρησιμεύει ως υπενθύμιση των βασικών νομισματικών απαιτήσεων για το μέλλον. Περιλαμβάνει επενδυτικό σχεδιασμό, δημιουργία ταμείου έκτακτης ανάγκης και πολλά άλλα.
  • Τα προγράμματα οικονομικής ευεξίας παρέχουν στους εργαζόμενους πολλά προνόμια σε αντάλλαγμα για τις εργασιακές τους προσπάθειες. Εάν οι εργαζόμενοι λαμβάνουν βοήθεια με οικονομικές ανάγκες, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν εντός του οργανισμού. Θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού και η διατήρηση πολύτιμων υπαλλήλων αποδεικνύεται επωφελής μακροπρόθεσμα.
  • Για τους νέους εργαζόμενους, τα προγράμματα πρόνοιας παρέχουν αποπληρωμή δανείων και ελάφρυνση χρέους. Η καινοτομία και οι ενθουσιώδεις παράγοντες του οργανισμού τονίζουν το χρέος του δανείου, το οποίο επηρεάζει την παραγωγικότητά τους. Ένας προνοητικός εργοδότης μπορεί να συνεισφέρει ένα μικρό ποσό ως αποζημίωση για την αποπληρωμή των εργαζομένων. Αυτό το βήμα μειώνει την επιβάρυνση των εργαζομένων φοιτητών, οι οποίοι δεσμεύονται στον οργανισμό.
  • Ένα πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας αποτελείται από ένα σχέδιο 401(K) όπου ο εργοδότης προσφέρει φορολογικά οφέλη για τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης. Η αποταμίευση για το μέλλον είναι απαραίτητη καθώς δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για οικονομικές ανάγκες. Το πρόγραμμα απαγόρευε στους εργαζόμενους να κάνουν ανάληψη χρημάτων πριν από τη συνταξιοδότηση.
  • Παρέχει σαφή ορατότητα στον προϋπολογισμό, που σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε και να ξοδέψετε τα χρήματα που θέλετε. Ένα εργαλείο προϋπολογισμού βοηθά στον σωστό προγραμματισμό της δαπάνης των χρημάτων. Μόλις οι εργαζόμενοι έχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές, μπορούν να λάβουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τις δαπάνες και την αποταμίευση.

Παραδείγματα Προγραμμάτων Οικονομικής Ευεξίας Εργαζομένων

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα και οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο οργανισμός σας στους υπαλλήλους του ως πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας:

Οφέλη εξοικονόμησης φόρου: Ο οργανισμός σας μπορεί να προσφέρει οφέλη εξοικονόμησης φόρων στους υπαλλήλους του, όπως συνταξιοδοτικά προγράμματα, λογαριασμούς αποταμίευσης υγείας (HSA) κ.λπ. Μπορείτε να παρέχετε εκπαίδευση εξοικονόμησης φόρων στους υπαλλήλους σας για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίες από τον οργανισμό σας.

Εκπαίδευση Οικονομικής Ευεξίας: Ο οργανισμός σας μπορεί να οργανώνει τακτικές συναντήσεις 1:1 με οικονομικούς συμβούλους για να βοηθήσει τους υπαλλήλους να διαχειρίζονται τα χρήματά τους.

Πρόγραμμα εκπτώσεων εργαζομένων: Το πρόγραμμα οικονομικής ευεξίας των εργαζομένων σας μπορεί να περιλαμβάνει εκπτώσεις αυτοκινήτου, ασφάλιση σπιτιού, ακόμη και κρατήσεις μισθοδοσίας για την αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών και ειδών οικιακής χρήσης.
Αξιοκρατία: Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αμοιβές με βάση την αξία, όπως μπόνους, διακοπές και άλλα οφέλη με βάση την απόδοσή τους.

Πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός σχεδίου οικονομικής ευεξίας

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να δημιουργήσει ένα σχέδιο οικονομικής ευεξίας για τους υπαλλήλους σας:

#1. LearnLux

LearnLux είναι ένα λογισμικό οικονομικής ευημερίας που καθοδηγεί τους εργαζόμενους σε κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις. Αυτό το λογισμικό έχει βασικά οικονομικά σχέδια για να καθοδηγήσει τους εργαζόμενους σε όλη τους τη ζωή.

Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τον προϋπολογισμό, το χρέος, τα εκλογικά κέρδη, την κατανόηση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, τη δημιουργία οικογένειας, την αγορά σπιτιού, την αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση και πολλά άλλα.

  Πώς να δείτε και να διαγράψετε το ιστορικό Netflix

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Το πρόγραμμα Learnlux αξιολογείται από πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς σχεδιαστές, διασφαλίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τα δεδομένα των εργαζομένων.
  • Το εργαλείο απεικόνισης συνολικής ανταμοιβής υπογραμμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων, τα ίδια κεφάλαια, την ασφάλιση υγείας, τις συνταξιοδοτικές εισφορές, το PTO και τις εθελοντικές παροχές.
  • Το λογισμικό εντοπίζει τομείς που λείπουν στον οικονομικό προγραμματισμό για τους εργαζόμενους. Καθοδηγεί την αποταμίευση, την επένδυση και την πραγματοποίηση εισφορών προ φόρων.
  • Η Learnlux καλύπτει διάφορα θέματα οικονομικής ευεξίας, όπως αποκλεισμό και σχεδιασμό περιουσίας, ιδιοκτησία ή ενοικίαση σπιτιού, αποζημίωση μετοχών και μετοχών και πολλά άλλα.

Η πλατφόρμα είναι η καλύτερη για νεοφυείς επιχειρήσεις, μικρές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις για να παρέχουν στο εργατικό δυναμικό τους μια ολοκληρωμένη λύση οικονομικής ευεξίας.

#2. Εμπλουτίζω

Εμπλουτίζω είναι μια πλατφόρμα οικονομικής ευεξίας για εργοδότες, οργανισμούς, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πιστωτικές ενώσεις και οικονομικούς συμβούλους. Τροφοδοτείται από το iGrad, μια πλατφόρμα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης με έδρα το Σαν Ντιέγκο. Εμπλουτίστε τα χρηματοοικονομικά εργαλεία και τα εκπαιδευτικά μαθήματα στοχεύουν να παρέχουν τις καλύτερες οικονομικές λύσεις στους οργανισμούς και στο εργατικό δυναμικό τους.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Η πλατφόρμα υπολογίζει την απόδοση επένδυσης από τους εργαζόμενους.
  • Τα στελέχη μπορούν να αναλύσουν τις επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο και να αποφασίσουν εάν θα τους δώσουν περισσότερα οικονομικά οφέλη.
  • Η πλατφόρμα παρέχει branding, επιτρέποντας στους οργανισμούς να χρησιμοποιούν τα χρώματα και τα λογότυπά τους για να προωθήσουν τον χρηματοοικονομικό γραμματισμό.
  • Παρέχει οικονομικούς συμβούλους για να δίνουν τις καλύτερες οικονομικές προτάσεις στους εργαζόμενους.

Το Enrich παρέχει τα τελευταία νέα και βοηθά τους υπαλλήλους να λαμβάνουν τις καλύτερες οικονομικές αποφάσεις σχετικά με τη συνταξιοδότηση, την υγειονομική περίθαλψη και την οικονομική ευεξία.

#3. Προέλευση

Προέλευση είναι μια πλατφόρμα οικονομικού σχεδιασμού που επιτρέπει στους ηγέτες ανθρώπινου δυναμικού να δημιουργούν σχέδια εργαζομένων με δυνατότητα δράσης. Είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση αποζημιώσεων, παροχών και προσωπικών οικονομικών, με τεχνολογία αιχμής για οικονομικό προγραμματισμό.

Η πλατφόρμα συνδέει τους σχεδιαστές ανθρώπινου δυναμικού με την τεχνολογία που επιτρέπει στους εργαζόμενους να δημιουργούν, να εκτελούν και να παρακολουθούν προσωπικά οικονομικά σχέδια.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Η Origin διαθέτει πιστοποιημένους σχεδιαστές για μελλοντικό οικονομικό σχεδιασμό. Επιτρέπει στους εργαζόμενους να διαχειρίζονται ολόκληρη την οικονομική τους ζωή, από τα δάνεια μέχρι τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις.
  • Το πρόγραμμα ποικιλομορφίας του γεφυρώνει το χάσμα χρηματοοικονομικής παιδείας στις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες παρέχοντας εξατομικευμένη οικονομική εκπαίδευση, σχεδιαστές και υποτροφίες για επίδοξους CPF.
  • Η πλατφόρμα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις μεταφράσεις κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι πολύτιμες πληροφορίες βοηθούν στον προγραμματισμό ενός προϋπολογισμού για τη μεγιστοποίηση των αποταμιεύσεων και τον έλεγχο της αποταμίευσης.

Η Origin βοηθά τους υπαλλήλους να παρακολουθούν τα οικονομικά τους ορόσημα, να λαμβάνουν συμβουλές, να λαμβάνουν κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, τα προγράμματα οικονομικής ευεξίας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης της οικονομικής ευημερίας των εργαζομένων. Είναι απαραίτητο να μειωθεί το άγχος των εργαζομένων, το οποίο τελικά αυξάνει την παραγωγικότητα του οργανισμού.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετωπίζει πολλές πτυχές της χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, της δραστηριότητας, της καθοδήγησης και της βοήθειας για την απόκτηση χρηματοοικονομικών μέσων, δανείων και δανείων.

Οι εργαζόμενοι νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση κάθε φορά που ο οργανισμός τους υποστηρίζει για οικονομικές ανάγκες. Η οικονομική επιδίωξη σε όλο τον κύκλο ζωής καταναλώνει προσπάθειες και τα προγράμματα οικονομικής ευεξίας μειώνουν τις χρονοβόρες προσπάθειες. Έχει αποδειχθεί ότι είναι το κλειδί για τον οργανισμό να δεσμεύει και να διατηρεί τους υπαλλήλους ενώ οι εργαζόμενοι εστιάζουν στην παραγωγικότητα της εργασίας και στην προσωπική ζωή.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης αποζημιώσεων.