Πώς να βρείτε την ακριβή τοποθεσία κάποιου με τη διεύθυνση IP

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, το διαδίκτυο έχει επίσης φτάσει στα ύψη. Δεν βοηθά μόνο στη διατήρηση της επαφής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αλλά βοηθά επίσης στην εύρεση ενός ατόμου που χρησιμοποιεί τη διεύθυνση IP του. Αυτή η εκπληκτική τεχνολογία είναι εξαιρετικά ακριβής και χρησιμοποιείται για διαφορετικούς σκοπούς. Εάν είστε κάποιος που θέλει να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία για να βρει κάποιον, τότε έχετε φτάσει σε ένα τέλειο μέρος. Έχουμε έναν τέλειο οδηγό για εσάς που θα σας βοηθήσει να απαντήσετε στην ερώτησή σας σχετικά με το πώς να βρείτε την ακριβή τοποθεσία κάποιου με διεύθυνση IP. Επίσης, στον σημερινό οδηγό, θα μάθετε πολλά για το πώς να λαμβάνετε την ακριβή διεύθυνση κάποιου από την IP του και τη σημασία της, καθώς και μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τον τρόπο παρακολούθησης της ακριβούς τοποθεσίας της διεύθυνσης IP.

Πώς να βρείτε την ακριβή τοποθεσία κάποιου με τη διεύθυνση IP

Ένα πρωτόκολλο Διαδικτύου γνωστό ως διεύθυνση IP είναι μια μοναδική διεύθυνση που αποτελείται από μια σειρά αριθμών που προσδιορίζει μια συσκευή στο Διαδίκτυο ή σε ένα τοπικό δίκτυο. Οι διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται συνήθως από υπολογιστές για επικοινωνία μέσω Διαδικτύου. Οι υπολογιστές τους χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με άλλα συστήματα, ιστότοπους και πολλά άλλα μέρη του κυβερνοχώρου.

Η διεύθυνση IP γενικά βοηθά στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την πόλη, την πολιτεία, τη χώρα, τον ταχυδρομικό κώδικα και τον ISP ενός χρήστη κατά την πραγματοποίηση αναζήτησης στη διεύθυνση IP μιας συσκευής. Ενώ μια διεύθυνση IP παρέχει σύντομες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται ένα άτομο, δεν παρέχει μια ακριβή φυσική διεύθυνση. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να μάθετε πολλά για το όνομα και το επώνυμο ενός ατόμου με τη βοήθεια διαδικτυακών εργαλείων αντίστροφης αναζήτησης email που μπορούν να διεξάγουν διεξοδική έρευνα.

  Εργασία με Dates Χρησιμοποιώντας το date-fns σε JavaScript

Πώς να λάβετε την ακριβή διεύθυνση κάποιου από την IP του

Εάν δεν έχετε ιδέα για το πώς μπορείτε να εντοπίσετε την ακριβή τοποθεσία κάποιου χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP του, τότε έχουμε μερικές νόμιμες και εύκολες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με την πρώτη μέθοδο που περιλαμβάνει τη χρήση του Gmail για την εύρεση του ατόμου.

Μέθοδος 1: Βρείτε τη διεύθυνση IP στο Gmail

Η χρήση του Gmail για την εύρεση της διεύθυνσης IP ενός ατόμου είναι μία από τις απλούστερες μεθόδους εάν θέλετε να μάθετε πώς να παρακολουθείτε την ακριβή τοποθεσία της διεύθυνσης IP. Από ένα email στο Gmail, μπορείτε εύκολα να συγκεντρώσετε τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση IP. Μπορείτε να μάθετε για αυτό αναλυτικά από τα βήματα που παρέχονται παρακάτω:

1. Ανοίξτε Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό email σας σε αυτό.

2. Τώρα, ανοίξτε το email και κάντε κλικ στις τρεις τελείες που υπάρχουν στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης email.

3. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Εμφάνιση πρωτοτύπου.

4. Τώρα, αντιγράψτε τη διεύθυνση IP από την ενότητα SPF.

5. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και πραγματοποιήστε αναζήτηση Αναζήτηση IP.

6. Κάντε κλικ στο επάνω αποτέλεσμα αναζήτησης.

7. Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο GET IP DETAILS.

  Πώς να συμμετάσχετε στην εκδήλωση για την Ημέρα της Φύσης «Animal Crossing: New Horizons».

Μέθοδος 2: Βρείτε τη διεύθυνση IP στο Outlook

Για τους χρήστες του Outlook, που θέλουν να μάθουν πώς να βρίσκουν την ακριβή τοποθεσία κάποιου με διεύθυνση IP, είναι τόσο εύκολο όσο η εύρεση μιας διεύθυνσης IP στο Gmail. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα όπως εκτελούνται παρακάτω:

1. Ανοίξτε Αποψη στο πρόγραμμα περιήγησής σας και Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

2. Κάντε κλικ στην ενότητα Εισερχόμενα από τον πλαϊνό πίνακα και ανοίξτε το σχετικό email.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες κατά το άνοιγμα του email.

4. Κάντε κλικ στο Προβολή από το μενού.

5. Τώρα, επιλέξτε Προβολή λεπτομερειών μηνύματος.

6. Στη συνέχεια, αντιγράψτε τη διεύθυνση IP του αποστολέα.

7. Τώρα, ανοίξτε ξανά το εργαλείο αναζήτησης IP και επικολλήστε τη διεύθυνση IP σε αυτό. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα 5-7 που δίνονται στην παραπάνω Μέθοδο 1.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών

Η γραμμή εντολών είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μάθετε πού πηγαίνουν τα πακέτα δεδομένων σας. Αυτή η μέθοδος βοηθά στην παροχή της διεύθυνσης IP κάθε συσκευής που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας. Με αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να μάθετε πώς να λαμβάνετε την ακριβή διεύθυνση κάποιου από την IP του και να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με το κατά προσέγγιση γεωγραφικό μήκος, γεωγραφικό πλάτος ή ISP. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στις οδηγίες βήμα προς βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε για αυτό:

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και μετά κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ping ακολουθούμενο από τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θέλετε να εντοπίσετε σε αυτό και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Uber Eats

3. Στη συνέχεια, εκτελέστε το Tracert ακολουθούμενο από την εντολή URL τοποθεσίας.

4. Στη συνέχεια, αντιγράψτε τις διευθύνσεις IP στο εργαλείο αναζήτησης IP που σας ενημερώνει για τη θέση της δεδομένης διεύθυνσης.

Αυτοί είναι μερικοί από τους εύκολους και προτιμώμενους τρόπους εντοπισμού ενός ατόμου. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με τους 7 τρόπους εντοπισμού της τοποθεσίας ενός ατόμου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλους πιθανούς τρόπους.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορώ να μάθω για τη φυσική τοποθεσία χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση IP;

Απ. Όχι, δεν μπορείτε να μάθετε την ακριβή φυσική γεωγραφική διεύθυνση ενός ατόμου που χρησιμοποιεί μια διεύθυνση IP.

Ε2. Πώς μπορώ να βρω την ακριβή τοποθεσία κάποιου;

Απ. Μπορείτε να βρείτε την τοποθεσία κάποιου χρήστη χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google στη συσκευή σας, υπό την προϋπόθεση ότι το άτομο που προσπαθείτε να βρείτε έχει προφίλ.

Ε3. Έχουν και τα τηλέφωνα διευθύνσεις IP;

Απ. Ναι, τα τηλέφωνα έχουν διευθύνσεις IP που εκχωρούνται σε κάθε φορητή συσκευή που συνδέεται σε δίκτυο.

Ε4. Μπορώ να παρακολουθώ την τοποθεσία κάποιου χρησιμοποιώντας έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου;

Απ. Ναι, μπορείτε να παρακολουθείτε την τοποθεσία του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου. Για το σκοπό αυτό, χρειάζεστε ένα εργαλείο αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου.

Q5. Μπορούν δύο διαφορετικές συσκευές να έχουν την ίδια διεύθυνση IP;

Απ. Όλες οι IP των δρομολογητών είναι ως επί το πλείστον μοναδικές, αλλά οι ιδιωτικές IP δύο κεντρικών υπολογιστών μπορεί να είναι ίδιες εάν και οι δύο είναι συνδεδεμένοι σε διαφορετικά δημόσια δίκτυα.

***

Ελπίζουμε ότι το έγγραφό μας ήταν χρήσιμο για τη διαφώτισή σας σχετικά με τις διευθύνσεις IP και τον τρόπο εντοπισμού τους. Το να γνωρίζετε πώς να βρείτε την ακριβή τοποθεσία κάποιου με τη διεύθυνση IP μπορεί πράγματι να είναι πολύ χρήσιμο για διαφορετικούς σκοπούς και ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας θα μπορούσε να σας βοηθήσει με αυτό. Μπορείτε να αφήσετε τις ερωτήσεις ή τις προτάσεις σας, εάν υπάρχουν, στην παρακάτω ενότητα σχολίων.