Πώς να βρείτε την έκδοση των Windows και να δημιουργήσετε από το αρχείο ISO

Τα Windows 10 είναι διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά κανάλια. Παραγωγή, κυκλοφορία, Insider Slow Ring, Insider Fast Ring και Insider Skip Ahead. Δεν λαμβάνουν όλα τα κανάλια όλες τις εκδόσεις. Το κανάλι Παραγωγής, για παράδειγμα, θα λάβει μόνο την πιο σταθερή, γυαλισμένη έκδοση μιας έκδοσης των Windows. Μπορείτε να κάνετε λήψη ενός ISO των Windows 10 απευθείας από τη Microsoft. Εάν διαθέτετε ήδη μια έκδοση ISO, ίσως θέλετε να βρείτε την έκδοση των Windows και να δημιουργήσετε την οποία θα εγκαταστήσει. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε και τα δύο από το αρχείο ISO χωρίς να το εγκαταστήσετε.

Αυτό λειτουργεί σε όλα τα αρχεία ISO των Windows. Εάν έχετε ένα αρχείο ISO για Windows 7 ή Windows 8.1, αυτό το ίδιο τέχνασμα θα λειτουργήσει. Εάν έχετε ήδη εγγράψει το αρχείο ISO σε μια μονάδα USB, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να βρείτε την έκδοση των Windows και να δημιουργήσετε χωρίς να εγκαταστήσετε πραγματικά το λειτουργικό σύστημα.

  Παίξτε τον Θεό καθώς γεμίζετε τη γη με ζώα [Paid]

Έκδοση Windows και δημιουργία από το αρχείο ISO

Εάν έχετε ένα αρχείο ISO, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Mount από το μενού περιβάλλοντος. Εάν έχετε ήδη εγγράψει το αρχείο ISO σε USB (και το διαγράψατε), συνδέστε τη μονάδα USB στο σύστημά σας.

Αφού συνδέσετε τη μονάδα USB ή προσαρτήσετε το αρχείο ISO, ανοίξτε το και αναζητήστε ένα αρχείο με το όνομα setup.exe. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες όπου θα εμφανιστεί η έκδοση και η έκδοση των Windows. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποια Windows θα εγκαταστήσει, π.χ. Windows 10 ή 7, θα μπορείτε να καταλάβετε από την ίδια καρτέλα ποιο ISO των Windows έχετε.

  Πώς να παρακολουθήσετε το Netflix σε 4K στον υπολογιστή σας με Windows

Εάν το αρχείο ISO δεν έχει καταστραφεί ή παραποιηθεί, οι πληροφορίες που βλέπετε στην καρτέλα Λεπτομέρειες θα είναι ακριβείς. Εάν δεν είστε σίγουροι για την αυθεντικότητα του αρχείου ISO, ίσως να μην θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο μόνο εάν έχετε ένα αξιόπιστο ISO που κατεβάσατε μόνοι σας και οι πληροφορίες θα είναι ακριβείς.

Αυτό το τέχνασμα μπορεί να λειτουργεί ή να μην λειτουργεί σε αρχεία ISO για άλλα λειτουργικά συστήματα. Το macOS δεν αποστέλλεται ως αρχείο ISO, αλλά οι διανομές Linux αποστέλλονται. Το δοκιμάσαμε σε ένα αρκετά παλιό ISO για το Ubuntu, αλλά το EXE δεν είχε πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του Ubuntu που θα εγκαθιστούσε και ποια ήταν η έκδοση.

  Πώς να εκτελέσετε εφαρμογές Windows σε Linux με Wine

Εάν έχετε μέσα εγκατάστασης για διαφορετικό λειτουργικό σύστημα, πιθανότατα θα έχει τον δικό του ενσωματωμένο μηχανισμό για τον έλεγχο της έκδοσης ή του αριθμού έκδοσης. Ορισμένα αρχεία ISO έχουν την έκδοση και τον αριθμό έκδοσης στο όνομα του αρχείου, επομένως είναι επίσης ένα καλό μέρος για έλεγχο.